• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Прошивка Apower2000 налаштування EG1615 / EG8026

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Вітаю всіх, поки не знайшов тему по цій станції але розпочну.
Ми в місті Павлоград
Відремонтував вже кілька таких всі після зустрічного струму. Основна поломка це вибиває високовольтні транзики/драйвери та діоди з резисторами. В більш важких випадках вибиває високовольтні кооденсатори та низьковольтну частину з контроллером.
По основній платі наче всі розберуться, а далі найважливіше це плата керування всім інвертором де EG1615 напряму через резистори управляє низьковольтною частиною та EG8026 яка управляє двома драйверами а ці в свою чергу високовольтними транзисторами. EG8026 в більшості виживає але це індивідуально. Так от можна сміливо купувати EG1615 або EG8026 і перепаювати так як з заводу там вже вписана прошивка в сам кристал, але є нюанс, ця прошивка налаштовується.
Наприклад якщо просто поставити EG16@5 вона не запустить інвертор так як вам соже попастись серія цих мікросхем які налаштовані на 48в або 24в батарею і вона буде вибивати помилку по напрузі. Якщо просто замінити то буде працювати інвертор але скоріш за все він буде бачити в 2 рази вищу потужність ніж є (тобто підключили 1квт а він бачить 2квт і йде в захист).

Отже для налаштувань є програма лише для windows на офі сайті EG завдяки цій програмі через usb адаптор під'єднуємось до пінів біля кожної мікросхеми. Якщо платка лежить пінами в гору коли ви на неї дивитесь то розпіновка наступна з ліва на право
1 та 2 сигнальні піни там самі вгадаєте. Далі 3 нідка це земля а 4 ніжка це + живлення 3.3в не дайте більше бо буде бвда особливо по EG1615 бо EG8026 5v але краще не чіпайте виставте 3.3в і буде все працювати. Для налаштувань є пдф файл на офф сайті де все пояснюється що за що відповідає, як калібрувати і тд.

По іншим питанням пишіть відповім ось це фото мінами в низ уважно дивіться, я вище згадував піни які в білих конекторах їх 2шт на платі біля кожної мікросхемкиPXL 20260118 151623076PXL 20260224 181456279PXL 20260224 095518743PXL 20260223 165639508PXL 20260222 133146502PXL 20260222 091442088PXL 20260222 072954659PXL 20260218 205322811
Ось тут більш детальніше опишу сам процес. Мені не вдалось відкалібрувати EG8026 так щоб вона могла працювати на потужностях вище ніж 2200w. Тому прийшлось її обманути, я відкалібрував її по струму так що коли підключено навантаження 2000W то вона бачить 1700W і так це мінус бо на дисплеї консолі також 1700 W показує, і відсікати починає коли реальне навантаження вже 2600W на зарядку це не впливає аж ніяк бо вона не відноситься до заряджання і тд там головна EG1615. Як би я не налаштовував EG8026 їй пофігу вона відсікає при 2200W можливо самі прошивки які вшиті під час виготовлення обмежені під 2200w.

Ось тут нижче вкладка для калібрування нас цікавлять два пункти OUTPUT CURRENT CALLIBRATION та HALL CURRENT CALLIBRATION пояснюю як калібрувати, потрібен амперметр ну або навгад якщо у вас немає. 1 - Вмикаємо станцію 2 - Запускаємо інвертор щоб працював 3 - лише після того як інвертор запустився під'єднуємо 3 щупи до пінів EG8026 два сигнальні та GND тоді під'єднуємось і заходимо на цю вкладку. 4 - беремо навантаження бажано 500W або будь яке і підключаємо через амперметр до танції наприклад візьмемо 500W при 220в це 2.27ампер (а станція наприклад бачить 4.55) 5 - беремо наші цифри в мене 2.27 множимо на 100 = виходить ціле число 227 ( лише цілі числа без крапок і ком) нічого не від'єднуючи пишемо в ось ці 2 пункти
OUTPUT CURRENT CALLIBRATION та HALL CURRENT CALLIBRATION натискаємо навпроти кожної кнопку і в кінці натискаємо з самого низу кнопку для збереження CALLIBRATION EFFECTIVE на мить генерація 220в зникне і відновиться вже з новим показником.
ПЛАН Б якщо у вас немає амперметра то просто рахуйте , знайдіть пристрій де ви впевнені і знаєте точно скільки він споживає рахуйте скільки ампер і вписуйте грайтесь поки не буде бажаного вами результату на дисплеї.
  2026 02 25 055752
ось тут налаштування EG8026 для 2600W ( як згадувалось вище їй пофіг на конфігурацію щоб я не писав що б не змінював)  2026 02 25 055645  2026 02 25 055657
Далі про EG1615 в моєму випадку клієнт приніс станцію де була пробита і низьковольтна частина і це так як EG1615управляє напряму транзисторами то і її пробило. Я їїх замінив але з заводу вона йшла налаштована під 48в акумулятор і не запускалась падаючи в OVERLOAD . ПРийшлось і її переналаштувати і там важливий нюанс був в тому що не вірно відобрався струм акумулятора (що є дуже небезпечним) Знаходимо на 1 вкладці там де інформація про девайс і шукаємо BATTERY CURRENT CALLIBRATION там по дефолту стоїть 1.8 . Замість очікуваних ~28.8А контролер бачив лише близько 19.98А. Щоб компенсувати цю різницю і змусити плату відображати адекватні цифри, порахував — підняв коефіцієнт з 1.8 до приблизно 2.6. і тоді правильно бачила струм EG1615. Зараз скину налаштування.

На рахунок зарядки, потужності зарядк, там є налаштування PFC CURRENT SETTING VALUE там пишемо 1000 - це і будуть наші 1000W потужність, тут потрібно дивитись скільки станція реально споживає і дивитись в цій ж програмі (зазделегіть будучи під'єднаним до EG1615) на струм який йде та на вольтаж .
  2026 02 23 225251  2026 02 23 225259  2026 02 23 225308
І пам'ятайте що найголовніші і важливі налаштування саме в EG1615 тут можна налаштувати так що спалите станцію, все що стосується шим частот трансформатора мертвого часу і тд краще не чіпайте. Туту на фото налаштування під 33в акумулятор, макс вольтаж мін вольтаж. Налаштування температури та куллерів не чіпайте інакше всі налаштування скинуться. Ось мій номер 380964385291 пишіть на вайбер ватсап або телеграм @Savosh_Service допоможу.

Останнє редагування:

elektrik158

Новий учасник
6 0
Дякую друже. Дійсно викачав з офсайту версію 2.3.2, і там є англійська. А вдень на роботі качав з форуму архів з інфою по 1615 і там версія проги 2.2.0. Облазив я її з камерою перекладачем і не знайшов зміну мови

Вкладення

• Снимок экрана 2026-02-25 224958.png
    Снимок экрана 2026-02-25 224958.png
    194.9 Кб · Перегляди: 82

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Я дам сьогодні ссилку вам після обіу і скріни налаштувань на 2600w версію + напишу як калібрупти

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Зверху дещо оновив інфу, коли наст раз привезуть в ремонт таку станцію запишу відео в телграм канал і залишу тут посилання, щоб було зрозуміліше

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
Вітаю. Дякую за корисну інфу. Вам не попадалась станція Marstek S2200Pro? Принесли таку в ремонт після вилка-вилка. Все відновив, от залишилось налаштувати EG1615 і EG8026. От потрібно повиставляти тепер всі параметри або з донора або самому все підбирати.

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Вітаю. Дякую за корисну інфу. Вам не попадалась станція Marstek S2200Pro? Принесли таку в ремонт після вилка-вилка. Все відновив, от залишилось налаштувати EG1615 і EG8026. От потрібно повиставляти тепер всі параметри або з донора або самому все підбирати.
Штучний інтелект вам в допомогу, збережете час. Якщо там акум 33в то налаштовуйте так як на фото +- а якщо інша то на калькуляторі вирахуйте різницю і вписуйте значення

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
Штучний інтелект вам в допомогу, збережете час. Якщо там акум 33в то налаштовуйте так як на фото +- а якщо інша то на калькуляторі вирахуйте різницю і вписуйте значення
Та варіант звісно, але потім щось згорить, а він скаже "Справді, ви абсолютно праві..." саме критичне це частота PWM, решту можна повиставляти вже. Акум там на 44,8В буду підбирати. Дякую.

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
Частоти там з заводу налаштовані їх не чіпайте і все,
ну так вони налаштовані по дефолту на якийсь даташитний рекомендований інвертор. А що собі задумали Marstek невідомо. Я замінив EG1615 на нову бо в рідній пробився драйвер польовиків (саме мікросхема). Потужність станції 2200Вт, трансформатор досить маленький. Думаю 80-100кГц мало б бути. А в заміненій наче начно нижче було от і з'явився сумнів що частота не підходить. Хіба ще спробую перепаяти знов стару мікросхему в надії на те що пробитий драйвер не завадить зчитати налаштування, бо 8026 такий трюк не проканав, там мертво повністю...

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Я думаю так і потрібно спробувати зі старої зчитати, бо гратись з герцовкою така штука але можна, тільки не підключайте напряму, поставте між акумулятором та інвертор DC-DC перетворювач і обмеження струму виставити і страх зникне, я завжди так роблю, виставляю до 50-100w потужності для запуску вистачає, мосфети і тд цілі

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
та ж наче не обов'язково вмикати інвертор, плату з EG1615 я витягнув і чисто до неї самої спробую підключитись. На новій мікросхемі все підключається і можна зчитати/записати (Калібрувати струми і напруги вже треба буде з інвертором). А з інвертором на старій вже і не вийде бо по 12В там коротке так як драйвер пробитий. На рахунок захисту то в мене є лабораторник для таких цілей.
Допис оновлено:

Вдалось підключитись до битої EG1615. Ось зчитав її налаштування. Можливо комусь теж попадеться Marstek S2200Pro. EG8026 вилетіла повністю тому тут вже доведеться самому підбирати.

Вкладення

• 1a.jpg
    1a.jpg
    80.9 Кб · Перегляди: 127
  • 2a.jpg
    2a.jpg
    75.4 Кб · Перегляди: 125
  • 3a.jpg
    3a.jpg
    72.3 Кб · Перегляди: 108
  • 4a.jpg
    4a.jpg
    54.9 Кб · Перегляди: 123
Останнє редагування:

Tereha

Активний учасник
112 152
Вітаю всіх, поки не знайшов тему по цій станції але розпочну.
Ми в місті Павлоград
Відремонтував вже кілька таких всі після зустрічного струму. Основна поломка це вибиває високовольтні транзики/драйвери та діоди з резисторами. В більш важких випадках вибиває високовольтні кооденсатори та низьковольтну частину з контроллером.
По основній платі наче всі розберуться, а далі найважливіше це плата керування всім інвертором де EG1615 напряму через резистори управляє низьковольтною частиною та EG8026 яка управляє двома драйверами а ці в свою чергу високовольтними транзисторами. EG8026 в більшості виживає але це індивідуально. Так от можна сміливо купувати EG1615 або EG8026 і перепаювати так як з заводу там вже вписана прошивка в сам кристал, але є нюанс, ця прошивка налаштовується.
Наприклад якщо просто поставити EG16@5 вона не запустить інвертор так як вам соже попастись серія цих мікросхем які налаштовані на 48в або 24в батарею і вона буде вибивати помилку по напрузі. Якщо просто замінити то буде працювати інвертор але скоріш за все він буде бачити в 2 рази вищу потужність ніж є (тобто підключили 1квт а він бачить 2квт і йде в захист).

Отже для налаштувань є програма лише для windows на офі сайті EG завдяки цій програмі через usb адаптор під'єднуємось до пінів біля кожної мікросхеми. Якщо платка лежить пінами в гору коли ви на неї дивитесь то розпіновка наступна з ліва на право
1 та 2 сигнальні піни там самі вгадаєте. Далі 3 нідка це земля а 4 ніжка це + живлення 3.3в не дайте більше бо буде бвда особливо по EG1615 бо EG8026 5v але краще не чіпайте виставте 3.3в і буде все працювати. Для налаштувань є пдф файл на офф сайті де все пояснюється що за що відповідає, як калібрувати і тд.

По іншим питанням пишіть відповім ось це фото мінами в низ уважно дивіться, я вище згадував піни які в білих конекторах їх 2шт на платі біля кожної мікросхемкиПереглянути вкладення 5760Переглянути вкладення 5753Переглянути вкладення 5754Переглянути вкладення 5755Переглянути вкладення 5756Переглянути вкладення 5757Переглянути вкладення 5758Переглянути вкладення 5759
Ось тут більш детальніше опишу сам процес. Мені не вдалось відкалібрувати EG8026 так щоб вона могла працювати на потужностях вище ніж 2200w. Тому прийшлось її обманути, я відкалібрував її по струму так що коли підключено навантаження 2000W то вона бачить 1700W і так це мінус бо на дисплеї консолі також 1700 W показує, і відсікати починає коли реальне навантаження вже 2600W на зарядку це не впливає аж ніяк бо вона не відноситься до заряджання і тд там головна EG1615. Як би я не налаштовував EG8026 їй пофігу вона відсікає при 2200W можливо самі прошивки які вшиті під час виготовлення обмежені під 2200w.

Ось тут нижче вкладка для калібрування нас цікавлять два пункти OUTPUT CURRENT CALLIBRATION та HALL CURRENT CALLIBRATION пояснюю як калібрувати, потрібен амперметр ну або навгад якщо у вас немає. 1 - Вмикаємо станцію 2 - Запускаємо інвертор щоб працював 3 - лише після того як інвертор запустився під'єднуємо 3 щупи до пінів EG8026 два сигнальні та GND тоді під'єднуємось і заходимо на цю вкладку. 4 - беремо навантаження бажано 500W або будь яке і підключаємо через амперметр до танції наприклад візьмемо 500W при 220в це 2.27ампер (а станція наприклад бачить 4.55) 5 - беремо наші цифри в мене 2.27 множимо на 100 = виходить ціле число 227 ( лише цілі числа без крапок і ком) нічого не від'єднуючи пишемо в ось ці 2 пункти
OUTPUT CURRENT CALLIBRATION та HALL CURRENT CALLIBRATION натискаємо навпроти кожної кнопку і в кінці натискаємо з самого низу кнопку для збереження CALLIBRATION EFFECTIVE на мить генерація 220в зникне і відновиться вже з новим показником.
ПЛАН Б якщо у вас немає амперметра то просто рахуйте , знайдіть пристрій де ви впевнені і знаєте точно скільки він споживає рахуйте скільки ампер і вписуйте грайтесь поки не буде бажаного вами результату на дисплеї.
Переглянути вкладення 5805
ось тут налаштування EG8026 для 2600W ( як згадувалось вище їй пофіг на конфігурацію щоб я не писав що б не змінював)Переглянути вкладення 5806Переглянути вкладення 5807
Далі про EG1615 в моєму випадку клієнт приніс станцію де була пробита і низьковольтна частина і це так як EG1615управляє напряму транзисторами то і її пробило. Я їїх замінив але з заводу вона йшла налаштована під 48в акумулятор і не запускалась падаючи в OVERLOAD . ПРийшлось і її переналаштувати і там важливий нюанс був в тому що не вірно відобрався струм акумулятора (що є дуже небезпечним) Знаходимо на 1 вкладці там де інформація про девайс і шукаємо BATTERY CURRENT CALLIBRATION там по дефолту стоїть 1.8 . Замість очікуваних ~28.8А контролер бачив лише близько 19.98А. Щоб компенсувати цю різницю і змусити плату відображати адекватні цифри, порахував — підняв коефіцієнт з 1.8 до приблизно 2.6. і тоді правильно бачила струм EG1615. Зараз скину налаштування.

На рахунок зарядки, потужності зарядк, там є налаштування PFC CURRENT SETTING VALUE там пишемо 1000 - це і будуть наші 1000W потужність, тут потрібно дивитись скільки станція реально споживає і дивитись в цій ж програмі (зазделегіть будучи під'єднаним до EG1615) на струм який йде та на вольтаж .
Переглянути вкладення 5809Переглянути вкладення 5810Переглянути вкладення 5811
І пам'ятайте що найголовніші і важливі налаштування саме в EG1615 тут можна налаштувати так що спалите станцію, все що стосується шим частот трансформатора мертвого часу і тд краще не чіпайте. Туту на фото налаштування під 33в акумулятор, макс вольтаж мін вольтаж. Налаштування температури та куллерів не чіпайте інакше всі налаштування скинуться. Ось мій номер 380964385291 пишіть на вайбер ватсап або телеграм @Savosh_Service допоможу.
Вітаю і велика Подяка за детальну інструкцію!
Перший випадок, що після заміни EG8026 на APower 1000 потрібно було правити EG8026
В нагрузку лампа 150 ват, а станція її бачить як 450 ват (
Але завдяки вашому посту, мені вдалося це виправити
Відкалібрував і все )))
Ще раз вам велика Подяка!

mr_labman

Новий учасник
2 2
Вітаю. А можна посилання на новішу версію програми, тої що з англійською, бо щось не можу знайти її на оффсайті, або викласти її тут, був би дуже вдячний.

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
Вітаю. А можна посилання на новішу версію програми, тої що з англійською, бо щось не можу знайти її на оффсайті, або викласти її тут, був би дуже вдячний.
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Внизу сторінки

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
Ні в кого не було ситуації що AC Power показує постійно 0? Ніяк не можу побороти цю EG8026. Чомусь не хоче рахувати потужність і відповідно станція не показує нічого.

Вкладення

• photo_2026-03-09_18-01-54.jpg
    photo_2026-03-09_18-01-54.jpg
    212.6 Кб · Перегляди: 72

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
А калібрували струм ? І там в мене в програмі 8026 не показувала вірно навантаження максимум 30w і все а на консолі норм показання. Відкалібруйте по сьруму її

YAK

Новий учасник
47 74
Ні в кого не було ситуації що AC Power показує постійно 0? Ніяк не можу побороти цю EG8026. Чомусь не хоче рахувати потужність і відповідно станція не показує нічого.
Було в конер і сонер, теж EG1615-TG8026. "0" показувало хоча все робило. Віддав так, бо не придумав. Зараз роблю ще одну таку, там спалено зустрічкою все що можна від низу до верху. Вже запустив, 220 є, але потужність показує "0" або "888" при запуску і не міняється. Датчик холла мінявся, бо був спалений. Є думка що потужність вона міряє по низу батареї а не по холлу що по виході. Спробую знайти.
Допис оновлено:

А калібрували струм ? І там в мене в програмі 8026 не показувала вірно навантаження максимум 30w і все а на консолі норм показання. Відкалібруйте по сьруму її
В мене через програму напругу і струм вірно показувало, а потужність "0"

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock