• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Прошивка Apower2000 налаштування EG1615 / EG8026

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Було в конер і сонер, теж EG1615-TG8026. "0" показувало хоча все робило. Віддав так, бо не придумав. Зараз роблю ще одну таку, там спалено зустрічкою все що можна від низу до верху. Вже запустив, 220 є, але потужність показує "0" або "888" при запуску і не міняється. Датчик холла мінявся, бо був спалений. Є думка що потужність вона міряє по низу батареї а не по холлу що по виході. Спробую знайти.
Допис оновлено:

В мене через програму напругу і струм вірно показувало, а потужність "0"
Там потрібно дивитись по EG1615 вона там бос після контроллера а eg8026 сама своїм життям живе. Під'єднайтесь під час роботи до 1615 і там дивіться на показники

romanyarovyi

Новий учасник
23 70
А калібрували струм ? І там в мене в програмі 8026 не показувала вірно навантаження максимум 30w і все а на консолі норм показання. Відкалібруйте по сьруму її
Калібрував. Та хоч би щось показало. А то 0. Бачу по вашим скрінам що воно не тупо перемножує вихідний струм на вихідну напругу і навіть не напругу і струм батареї бо не співпадає. Звідкись ще вираховує.
Допис оновлено:

Було в конер і сонер, теж EG1615-TG8026. "0" показувало хоча все робило. Віддав так, бо не придумав. Зараз роблю ще одну таку, там спалено зустрічкою все що можна від низу до верху. Вже запустив, 220 є, але потужність показує "0" або "888" при запуску і не міняється. Датчик холла мінявся, бо був спалений. Є думка що потужність вона міряє по низу батареї а не по холлу що по виході. Спробую знайти.
Допис оновлено:

В мене через програму напругу і струм вірно показувало, а потужність "0"
от теж...на дисплеї або 0 або 888. От ще помітив там внизу списку в програмі є зарезервовані параметри (Reserved) і серед них Hall Enable і Hall Direction. Ніби на Enable бачу 1 має бути, а в мене 0 і не дає змінити ніякий з резервних параметрів. Може є різні версії прошивок чи що. Може ще спробую в підтримку EGmicro написати. На попередній мій запит вони відповіли. Може щось скажуть. Як розберусь то напишу.

Останнє редагування:

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Калібрував. Та хоч би щось показало. А то 0. Бачу по вашим скрінам що воно не тупо перемножує вихідний струм на вихідну напругу і навіть не напругу і струм батареї бо не співпадає. Звідкись ще вираховує.
Допис оновлено:

от теж...на дисплеї або 0 або 888. От ще помітив там внизу списку в програмі є зарезервовані параметри (Reserved) і серед них Hall Enable і Hall Direction. Ніби на Enable бачу 1 має бути, а в мене 0 і не дає змінити ніякий з резервних параметрів. Може є різні версії прошивок чи що. Може ще спробую в підтримку EGmicro написати. На попередній мій запит вони відповіли. Може щось скажуть. Як розберусь то напишу.
О, чекаємо, але скоріш за все мабуть там така прошивка

YAK

Новий учасник
47 74
О, чекаємо, але скоріш за все мабуть там така прошивка
Дуже вірогідно. Розкажу про свої K&S. Перша - EG1615 залишилась жива, замінив 8026. Потужність показувала 0.Підключався до 8026 по rs232 то струм і напругу бачив на ноуті адекватно. Притому що 8026 замінив два рази, випадково одну спалив в ході експериментів. В першій Hall Enable і Hall Direction було 0 і не мінялось а в другій я поставив 1 Hall Enable.
Нічого не дало, "0" все одно показувало, так і віддав.
В станції що зараз роблю міняв EG1615 і 8026. EG1615 конфіг зчитав і записав в нову, вона запустилась. Але трохи дивно включається. Перший раз - "888" і червоний ідикатор "помилка" але вихід є.
Виключаєш і включаєш зразу - "0" і без помилки. Якщо підключити контрольну лампочку навихід, то DC шина встигає розрядитись і завжди буде включатись з "888".
Якби калібровка то б паказувало б якесь значення, а так виходить що на морду інформація приходить але розшифровується невірно і якісь "888" вилазять.

Поруч стояла AP1000, там працює, калібровка 8026 впливає на показання потужності на морді.

У кого які ще думки ?

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Дуже вірогідно. Розкажу про свої K&S. Перша - EG1615 залишилась жива, замінив 8026. Потужність показувала 0.Підключався до 8026 по rs232 то струм і напругу бачив на ноуті адекватно. Притому що 8026 замінив два рази, випадково одну спалив в ході експериментів. В першій Hall Enable і Hall Direction було 0 і не мінялось а в другій я поставив 1 Hall Enable.
В станції що зараз роблю міняв EG1615 і 8026. EG1615 конфіг зчитав і записав в нову, вона запустилась. Але трохи дивно включається. Перший раз - "888" і червоний ідикатор "помилка" але вихід є.
Виключаєш і включаєш зразу - "0" і без помилки. Якщо підключити контрольну лампочку навихід, то DC шина встигає розрядитись і завжди буде включатись з "888".
Якби калібровка то б паказувало б якесь значення, а так виходить що на морду інформація приходить але розшифровується невірно і якісь "888" вилазять.

Поруч стояла AP1000, там працює, калібровка 8026 впливає на показання потужності на морді.

У кого які ще думки ?
Виглядає наче причина не в самих EG а в обв'язці десь між ними та процом або ще щось є. Або ми чогось ще не знаємо про EG може там ще є якісь танці з бубнами

romanyarovyi

Новий учасник
23 70

У кого які ще думки ?
Точно така сама поведінка. В моєму випадку замінена ціла плата з EG8026. Маркування EG8026DM2. Рідна синього кольору і 23го року. Замінена - зелена плата 20го року. Порівнював між собою. Різницю знайшов лиш в резисторах через які вимірюється 220 . В оригінальній платі було 4 резистора по 0 Ом а в заміненій - 510 і 390кОм чи щось близько того (стандартне даташитне значення). Операційник вимірювання напруги стоїть на силовій платі. Поставив в новій теж перемички.
EG1615 перепаяв на рідній платі лише мікросхему, решта обв'язки наче жива.
Комунікація з процесором на морді наче є. Дивився сигнал на оптопарах TX RX. То в напрямку від EG1615 бачу пакети, але от в іншу сторону чомусь не вдалось зловити.
Брав цілу плату 8026 через те що не хотів гемору з перепайкою мікросхеми, але тепер задумуюсь може таки замовити і впаяти її замість вилетівшої на оригінальній платі.
Прикріплюю скріни з версіями обох замінених мікросхем.

Вкладення

• photo_2026-03-10_12-32-04.jpg
    photo_2026-03-10_12-32-04.jpg
    158.7 Кб · Перегляди: 81
  • photo_2026-03-09_18-00-03.jpg
    photo_2026-03-09_18-00-03.jpg
    148.2 Кб · Перегляди: 77

YAK

Новий учасник
47 74
Я теж брав плату, потім щоб швидше міняв сам мікросхему, її нескладно перепаювати. Почитав документацію. Потужність повинна міряти 8026 по холлу, потім транзитом передає через 1615 на морду. Байт 12 і 13. Треба підключитись і перевірити що там передається фізично. І не зрозуміло чому на скрінах 8026 AC power = 0. В мене теж 0.
8026 повина передавати постійно на 1615. В документації кожні 100 мс. І дивись пайку оптопари, в мене там контакт пропадав на обох станціях.

Останнє редагування:

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Добавив перекладені PDF вайли з офф сайду EG Micro

Вкладення

• EG1615.pdf
    4.1 Mб · Перегляди: 59
  • EG1615+EG8026 1000W.pdf
    4.9 Mб · Перегляди: 87
  • EG1116.pdf
    1.5 Mб · Перегляди: 24
  • Інформація інвертора.pdf
    2.8 Mб · Перегляди: 49
  • Даташит укр EG8026DM2-220V_2025-03-04.pdf
    546.4 Кб · Перегляди: 35
  • 24V EG1615 2025.pdf
    599.2 Кб · Перегляди: 24

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Добрий день!
Дякую за надзвичайно цінну інформацію щодо калібрування AP2000/1000. Підкажіть, будь ласка, у мене AP2000 після заміни EG8026. Під час запуску на стандартних налаштуваннях навантаження в 500 Вт відображається як 1300 Вт. Зробив калібрування, як Ви писали у першому повідомленні. Після натискання CALLIBRATION EFFECTIVE він дійсно блимнув і став показувати більш реальні значення.
Я помітив, що при цьому змінилися два пункти в Device information - Output Current Calibratin Value і Hall Current Calibratin Value
Енегометр показує навантаження 491 Вт, струм 2,25 А
На дисплеї 441 Вт.
Скажіть, будь ласка, чи є ще щось, що треба підправити, щоб він показував більш точно? Або просто підібрати в Calibration такі значення, щоб збіглося з реальним навантаженням?
Дякую

Вкладення

• до калибровки.jpg
    до калибровки.jpg
    222.9 Кб · Перегляди: 58
  • лампа 500Вт.jpg
    лампа 500Вт.jpg
    129.7 Кб · Перегляди: 58
  • реальный ток потребления.jpg
    реальный ток потребления.jpg
    221.3 Кб · Перегляди: 58
  • Calibration.jpg
    Calibration.jpg
    184 Кб · Перегляди: 57
  • после калибровки.jpg
    после калибровки.jpg
    200.8 Кб · Перегляди: 64

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Добрий день!
Дякую за надзвичайно цінну інформацію щодо калібрування AP2000/1000. Підкажіть, будь ласка, у мене AP2000 після заміни EG8026. Під час запуску на стандартних налаштуваннях навантаження в 500 Вт відображається як 1300 Вт. Зробив калібрування, як Ви писали у першому повідомленні. Після натискання CALLIBRATION EFFECTIVE він дійсно блимнув і став показувати більш реальні значення.
Я помітив, що при цьому змінилися два пункти в Device information - Output Current Calibratin Value і Hall Current Calibratin Value
Енегометр показує навантаження 491 Вт, струм 2,25 А
На дисплеї 441 Вт.
Скажіть, будь ласка, чи є ще щось, що треба підправити, щоб він показував більш точно? Або просто підібрати в Calibration такі значення, щоб збіглося з реальним навантаженням?
Дякую
Радий був допомогти, Для максимально точних показників потрібно далі в віконці калібрування підбирати цифрами, наприклад : у вас там 227 а ви при такому ж навантаження пишите 237 і натискаєте калібрувати і тд і так самі підставляйте цифри поки не юуде бажаного результату. І не забудьте перевірити що по максимальній потужності, під'єднайте обігрівач чи щось інше на 2000W чи не буде йти в захист, якбо буде тоді прийдеться обманювати калібрування, або можливо щось змінити на вкладці Device information хоча я щоб не пробував нічого не вийшло прийшлось обманювати її. Буду радий якщо пригостите стаканчиком запашної кави 5232441024578960 :) Зверху є мій номер та посилання на телеграм за питаннями

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Доброго ранку!
Дозвольте, ще одне запитання щодо Advanced Settings.
Я зберіг оригінальний конфіг з рідного EG8026.
Він відрізняється від того, що за замовчуванням у новому EG.
Роблю по мануалу:
1. У Device Information, розділ Inverter Information ставлю 0 - Write
2. У Advanced Settings імпортую рідний конфіг - Save All
3. Перевіряю після відключення живлення - всі нові дані на місці.
Але після увімкнення інвертор все одно працює за налаштуваннями в конфігу 1 - тим, що прошито на заводі.
Чи не підкажете, як зробити так, щоб він працював за конфігурацією 0?
Допис оновлено:

Теоретично, у профіль 0 ми імпортуємо старі налаштування, на яких інвертор працював коректно. Якщо новий EG працюватиме на них, то, гадаю, він буде адаптований під конкретну конфігурацію плати... Але він працює лише на конфігурації 1, ігноруючи конфігурацію 0. Я це бачу по вихідній напрузі.
У конфігурації 0 — 230 В, у конфігурації 1 — 220 В

Останнє редагування:

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
хмм можливо ще тут щось потрібно покопатись   2026 02 25 060035
Допис оновлено:

Якщо не важко закиньте сюди оригінальний конфіг скріни або хл

YAK

Новий учасник
47 74
Я на першій вкладці Device information міняв і все вийшло налаштувати.
Допис оновлено:

хмм можливо ще тут щось потрібно покопатись Переглянути вкладення 6286
Допис оновлено:

Це для режиму тестування, воно не впливає на роботу. Можна тестово ввімнути PFC. Vset -напруга*10 (260в на скріншоті) iset струм (потужність) - десь 1000 Вт. Ці значення при зарядки передає EG1615 через rs232 , в ній треба налаштовувати на відповідній вкладці. Я ставив для АP1000 425В напруга, і 700 Вт потужність. шим там завжди 50% так що потужність зарядки регулюється PFC.
Через PFC зроблено режим CV/CC. В документації це десь є, можна почитати про режими роботи.

Останнє редагування:

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Провів науковий експеримент:
1. Зняв плату керування, підключаюся до EG8026
Device Information - Inverter Information - 0 - Write Це конфігурація користувача
2. Advanced Settings імпортую збережену оригінальну конфігурацію - Save All
3. Підключаюся до EG1615 - так само ставлю в Device Information - Inverter Information - 0 - Write
4. Встановлюю плату в інвертор, вмикаю його, підключаюся до EF8026...
Вона працює на конфігурації 1(((( Якщо на працюючому інверторі зробити Device Information - Inverter Information - 0 - Write, він переключиться на користувацьку конфігурацію. Напруга 230В, але до вимкнення живлення. Після увімкнення знову профіль 1((((((
Допис оновлено:

Загалом поки що не можу зрозуміти, що саме перемикає обидві EG у конфігурацію 1. У конфігурації 0 було б 1:1, як до поломки. На жаль, конфіг 1 нового EG і конфіг зі злитого EG відрізняються....
Можна, звичайно, погратися з коефіцієнтами на вкладці Device information або калібруваннями, але в ідеалі було б, звичайно, працювати на старому конфігу...
Допис оновлено:

хмм можливо ще тут щось потрібно покопатись Переглянути вкладення 6286
Допис оновлено:

Я так понял, Вы просили оригинальные конфиги конфиги AP2000. Пожалуйста)

Вкладення

• EG8026.7z
    823.8 Кб · Перегляди: 29
  • EG1615.7z
    1.1 Mб · Перегляди: 15
  • 1615.xlsx
    6.3 Кб · Перегляди: 17
  • 8026.xlsx
    6.2 Кб · Перегляди: 23
Останнє редагування:

YAK

Новий учасник
47 74
Провів науковий експеримент:
1. Зняв плату керування, підключаюся до EG8026
Device Information - Inverter Information - 0 - Write Це конфігурація користувача
2. Advanced Settings імпортую збережену оригінальну конфігурацію - Save All
3. Підключаюся до EG1615 - так само ставлю в Device Information - Inverter Information - 0 - Write
4. Встановлюю плату в інвертор, вмикаю його, підключаюся до EF8026...
Вона працює на конфігурації 1(((( Якщо на працюючому інверторі зробити Device Information - Inverter Information - 0 - Write, він переключиться на користувацьку конфігурацію. Напруга 230В, але до вимкнення живлення. Після увімкнення знову профіль 1((((((
Допис оновлено:

Загалом поки що не можу зрозуміти, що саме перемикає обидві EG у конфігурацію 1. У конфігурації 0 було б 1:1, як до поломки. На жаль, конфіг 1 нового EG і конфіг зі злитого EG відрізняються....
Можна, звичайно, погратися з коефіцієнтами на вкладці Device information або калібруваннями, але в ідеалі було б, звичайно, працювати на старому конфігу...
Писали ж. Профіль вибирається в EG1615. Хочете 0 - поставте в EG1616 0 в Advanced Settings. Майже всім керує EG1615 через rx/tx.
Профіль в Device Information EG1615 ставити 0 і він не повинен як би мінятись.

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
Я на першій вкладці Device information міняв і все вийшло налаштувати.
Я думаю, Вы про изменение параметров. которые я обвел на фото красным. Да - эти числа напрямую влияют на показания мощности на дисплее. Так же это можно сделать через Calibration, даже более точно. Я пытаюсь разобраться как все таки полностью перенести старые настройки в новый Eg и добиться работы на профиле 0 (обвел синим)
Допис оновлено:

Писали ж. Профіль вибирається в EG1615. Хочете 0 - поставте в EG1616 0 в Advanced Settings. Майже всім керує EG1615 через rx/tx.
Профіль в Device Information EG1615 ставити 0 і він не повинен як би мінятись.
Полностью согласен. Главная на этой плате - это EG1615. Я в п. 3 и указал, что ставлю в EG профиль 0, но профиль выбирается не в не в Advanced settings, а в Device information

Вкладення

• Current.jpg
    Current.jpg
    350.1 Кб · Перегляди: 45
Останнє редагування:

YAK

Новий учасник
47 74
Наскільки я зрозумів, по логіці налаштувань:
  • Тільки профіль 0 міняється користувачем
  • Device information міняється незалжно від профіля
  • при старті EG1615 задає профіль для 8026 із invertor configuration Advanced Settings

Варіант поставити на обох профіль 0 в Device information, профіль 0 в invertor configuration EG1615 на владці Advanced Settings, завантажити свої настройки, повинен робити.

Vitaly_ODS

Активний учасник
100 148
По EG1615 Вы имеете ввиду поставить нули как на фото 1 и 3?
В EG8026 просто прописать ориг конфиг + поставить 0 в Device information?
Допис оновлено:

В Advanced Settings первый пункт Register Configuration. его не меняем?

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    324 Кб · Перегляди: 52
  • 3.jpg
    3.jpg
    294.1 Кб · Перегляди: 51
  • 4.jpg
    4.jpg
    366.1 Кб · Перегляди: 53
Останнє редагування:

YAK

Новий учасник
47 74
Так все вірно. Спробуйте. А от Register Configuration я не знаю що робить. Треба ще перевірити.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock