• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання BluePalm BP-S1500F не заряджається, EG8026 APFC?

Siruj

Новий учасник
1 0
Доброго дня. У мене станція BP-S2000. Згорів дрібязок біля реле. Там транзистор, резистори і діод. Можете підказати їхні номінали? Дякую наперед.

ZCOM

Новий учасник
10 28
Доброго дня. У мене станція BP-S2000. Згорів дрібязок біля реле. Там транзистор, резистори і діод. Можете підказати їхні номінали? Дякую наперед.

DS13

Новий учасник
42 72
Зверніть увагу що цей "дрібязок" згорає не просто так.
Шукайте більшу проблему - аккум, або плата інвертора .

biosgapps

Новий учасник
10 0
Нема дампа лицьової панелі дякую
Допис оновлено:

На блупалм

kooba

Новий учасник
6 4
Сильно відкалібрувати не вдалося, бо станція проробила при навантаженні 1КВт хвилин 10 і вихідні транзистори просто загорілися, не згоріли, а загорілися із димом і полумям. Хоча за день до того пропрацювала годину на такому самому без проблем.

На цьому з bluepalm я завязую, нічого гіршого в плані ремонту не зустрічав.
В мене похожа ситуація, після заміни EG8026 також транзисторів( це після зустрічки) все замінив, не вірно відображалась нагрузка, завищина була, сконфігурував все запустиоось та гарно працювало аж 2 дня (на квартиру), загагорівся транзистор один з тих що по низькій, до того як загорівся почала станція клацати, це добре що батараі не наробили біди... так що забю я на ту станцію великий Х і більши таких не буду брати на ремонт..

hkdz

Новий учасник
14 10
Добра всім. Невелике прохання, в кого ще залишився Bluepalm саме цікавить 1500, гляньте будь-ласка як саме промаркована плата керування "морда", 1500 чи 2000 ?
Станція 1500F, маркування на морді S2000-S

Вкладення

• photo_2026-02-16_20-30-45.jpg
    photo_2026-02-16_20-30-45.jpg
    83.8 Кб · Перегляди: 69
  • Лайк
Реакції: ZCOM

William_1994

Новий учасник
26 40
Є такий апарат, придбав у клієнта , підтверджує, морда позначена галочкою s2000 як на фото вище.

• Лайк

hkdz

Новий учасник
14 10
Переглянути вкладення 5328
Тут дещо знайшов цікаве в схемі живлення EG1615 в BP-1500F.
Таких каскадів декілька в станції.
Гадаю це відповідь на питання чому глючить і згорає EG1615 і чому згорає транзистор релле виходу в цій станції.
Стосовно цих каскадів зараз розбираюсь з ними .
Один що біля кнопки керується з морди, другий каскад керується з EG1615. Обидва заживлюють DC-DC перетворювач EG1192 котрий видає 12в, та той від якого живляться вентилятори. топто любий з них живить DC-DC. третій перетворювач запускається при появі 12в та живить плату з одним термістором.
А що до транзистора біля реле, він ємітером сидить на мінусі до ключів БМС , а плюс реле сидить на +12в після EG1192.
Можливо не витримав напруги з акб, ато потік струм через транзистор+реле, коли EG1615 ще не вимкнулась. а ключі БМС закрились.

• Лайк

DS13

Новий учасник
42 72
Доброго дня,
так і є як ви пишете, я навіть схему змалював.

Ви пишете
А що до транзистора біля реле, він ємітером сидить на мінусі до ключів БМС , а плюс реле сидить на +12в після EG1192

Тому я і пишу що якщо згорів цей транзистор то була аварія по аккумулятору, і BMS в аварійному режимі вимикала ключі. І струм з мінуса АКБ через цей транзистор (його вуглики ) йшом до "морди" і далі на перетворювач EG1192.

Маю Іншу ситуацію яку не можу вирішити.
Може хто стикався.
Станція працює і на зарядку і на розрядку. Плати 1615 та 8026 налаштовані.
Але Інвертор вмикається тільки з другого натискання кнопки AC. Тобто ввімкнув, вона дає 220V. І вимикається. Ящо відразу натиснути ще раз AC. То вже вмикається і далі працює норм. По COM порту показує данні адекватно. В мене була можливість підєднати з робочої станції оригінальні плати 1615 та 8026.
Заміна на 1615 ніякого ефекту не дала. Заміна 8026 "перенесла" проблем з проблемної станції на робочу.
Тобто десь щось з 8026. Так 8026 у мене не "рідна" а після ремонту. Пробував міняти на іншу 8026. Проблема залишається. Інколи коли інвертор НАГРІТИЙ в процесі роботи - вмикається з першого разу. Якщо відєднати комунікацію з "мордою" - також вмикається з першого разу, але потім вимикається як і у всіх через 30 сек.
Але я не один їх ремонтую, і роблю заміни чіпа 8026.
Можливо хто стикався з подібним, як це вирішити.
Буду вдячний за допомогу.

teskazp

Активний учасник
147 153
А в момент выключения с первого раза какое напряжение на кондерах? Вот такое чувство что не успевают они до нужного дойти.

DS13

Новий учасник
42 72
Було аналогічне віддчуття, робив заміри осцилографом, все там добре.
Та і заміна на іншу "рідну" непаяну плату 8026 відразу робить старт з першого разу на цій станції.
А на непаяній станції з новою платою починаються аналогіні проблеми. В мене таке враження що річ в прошивці 8026. Порівнював непаяну плату і ремонтовану з новим 8026 чіпом. то начебто всі номінали однакові.

teskazp

Активний учасник
147 153
Було аналогічне віддчуття, робив заміри осцилографом, все там добре.
Та і заміна на іншу "рідну" непаяну плату 8026 відразу робить старт з першого разу на цій станції.
А на непаяній станції з новою платою починаються аналогіні проблеми. В мене таке враження що річ в прошивці 8026. Порівнював непаяну плату і ремонтовану з новим 8026 чіпом. то начебто всі номінали однакові.
Так сравните прошивки, это вроде как не сложно.

DS13

Новий учасник
42 72
Справа не в налаштуваннях, а в тому що всі чіпи яки прошли через мене, мали різну версію Software та Hardware. Налаштування однакові я ставив. Software та Hardware ми не можемо міняти.
В мене ще є підозра що справа в самій платі, та деталях які на ній. Хоча я перевіряв RLC метром навіть конденсатори - може що пропустив...
Станцію я брав БУ і з проблемами, і вся плата 8026 гадаю була не рідна.
Тому що сам чіп EG8026 я замінив на ремонтний, який купував окремо від плати - хоча і старий чіп на цій плату працював.
Та і плату 8026 повністю я ставив іншу.
Якщо в кого є я б купив "рідну" плату 8026 - хай спалену але з рідним текстолітом і деталями для порівняня та відновлення. Та що в мене була вже не в мене, а поїхала в інше місце.
Шляхи сигналу по інвертору між "мордою" 1615 та 8026 я перевірив. Проблем не знайшов.

Але тут питання в тому що схоже така проблема тільки у мене. Гадаю не всі міняють мікросхему. Багато міняли плату вцілому.
Ще згадав, я і "морду" від аналогічної станції підкидав - проблема залишалася.

Останнє редагування:
  • Лайк
Реакції: hkdz

teskazp

Активний учасник
147 153
Платы там стандартные совпадают с даташитом как правило. Прошивки китайцы чуть меняют модернизируют, но обычно работает с новыми прошивками так же как и со старыми. Отслеживайте по логам в консоли почему нет запуска.

hkdz

Новий учасник
14 10
А скажіть будьласка на станції S1500F, хтось пудключався для налаштуватнь та зчитування данних в робочому режимі, тобто коли станція ввімкнута. Бо на платі EG1615DM1 комунікаційний порт UART використовууться для зв'язку з мордою. Паралельно підключати программатор чи від'єднувати морду ? Чи читати можна а записувати тьльки коли станція вимкнута ?

8431

Новий учасник
1 0
Шановні профі. Комусь вдалося вирішити проблему ERR01 AP1000 станція? Війшла з ладу при роботі в режимі ДБЖ з навнтаженням близько 140Вт(котел газового опелення). Замінено 2 транзистора виходу синуса DHG50T65 з резисторами та діодами в затворах, два транзистора високовольтного моста зарядки NCE65TF099T з драйверами EG1160, випрямляч КВР307, три транзистора з чотирьох DHS020N88 і реле подачі мережі на вихід синуса в режимі PFC. В районі реле звісно на платі вугілля. Напруги +15, +12, +5 всі в нормі (міряв при випаяних транзисторах мостів). Зібрав. До мережі 220В поки що не підключав. Вмикаю від штатних батарей. Проводить тестування заряду - видає 100%, що не правда. Елементи мають напругу 3,291В, крім одного - 3,278В. Що вважаю ідеально. Загальна напруга 32В. Після тесту помилка 01 і ніде ніяких напруг на виходах звісно нема. Прошу поради.

Sans

Новий учасник
1 4
Доброго дня. Велике дякую спільноті за цінну інфу по цій станції. Принесли на ремонт як би мовити частково розікрану станцію, завдяки Вам вдалося вияснити що за мікросхеми відсутні та номінали елементів обвʼязок. Коли все встановив на свої місця то як виявилось все працювало окрім зарядки. І от я думаю що це і є та сама точка з якої ця станція почала блукати по ремонтах і втрачати деталі так як на самій станції була наклейка з написом «не заряджається» датована кінцем 2024 року.
Почав шукати куди ж поділася та зарядка і як виявилось на оптопарі не має сигналу CNG ON, пішов по схемі шукати сигнал і як виявилось все було просто, резистор R68 100 Ом в обриві, міняю резюка і все запустилось.
Зараз тестую, швидка зарядка йде, навантажене тримає.
Це була моя перша станція, до цього тільки інвертори та гібридні сонячні інвертори брав в ремонт.
Дякую всій спільноті що ділитися опитом та допомагаєте дати друге життя техніці.IMG 3455

Вкладення

• IMG_3452.jpeg
    IMG_3452.jpeg
    3.3 Mб · Перегляди: 65

Nanit

Новий учасник
3 2
Вітаю панство, зарядна станція Хpower 1000, в середині те саме що і Аpower 1000, зі слів клієнта зустрічний струм влетів, вигоріли ключи по низу, розірвало силові електроліти по високовольтній шині. Замінив ключі, електроліти, при спробі запустити інвертор, на високовольтній шині з'являється 400VDC, біля EG16115 горить зелений світлодіод, біля EG8026 на 1-2 секунди загоряється зелений потім червоний, 220VAC немає, підключався до EG8026 програмою EG1615_Lite, зчитується, резистори на кросплаті EG1615/EG8026 поперевіряв, на силовий платі теж поки нічого додаткового підозрілого не знайшов. Що порадите? Міняти EG8026?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock