• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Вибачення.

Rekbr

Майстер
285 331
Спершу пост стосується окремої людини, яка створила тему, а після моєї відповіді видалила. Я не пам'ятаю нікнейма, тому публічно хочу вибачитись, бо склалося враження, що словом "впадлу" я образив.
Колега з " Moto g84"- вибач. Бажаю щоб у ці скрутні часи це було самим поганим, що тебе спідкало.

Далі ліричне і офтоп офтоп для початківців: без дозволу процетую досить сильного відомого майстра пана Porter: "
У свій час мене чм***** сам Ротор і Широков :) Так, це травма на все життя для ламера. Але тепер я розумію, що саме завдяки їм у мене сформувалось мислення, і дисципліна."
Кому треба, зрозумійте самі цей меседж.

Не знаю що за діячи вищеописані, я не мав у думках чогось подібного. Мені 32. З паяльником з 8. Та досі, також, не розумію більшості речей у цьому ремеслі. І оглядаючись назад: дурень, а дивлячись у перед -ще більше дурень.
Якщо це справа життя, а не бажання економії, то доведеться не спати, читати, "зубами" інформацію добувати. Хоча і не ті часи вже... А я ще пам'ятаю інтернет 54Кб і неймовірний сайт Alldatasheet, коли вперше мені показав мій перший "Шеф".
Я розбирав "пузаті" ТВ з (ЭЛТ(электронно лучевая трубка)електроно променева трубка) чистив від пилу, а "Шеф" починав паяти) На той час це все була магія. МАГІЯ.
Тут не працювало, а після заміни жменьки конденсаторів запрацювало. А чого- він знав- я ні. І лише жага до знання та купа невдач привела туди, де є.
А я з цього місця можу сказати що я за розвиток молодих спеціалістів у цій справі. І завжди радий підказати що знаю, бо це перевірка самого себе на профпридатність, та один із варіантів набування досвіду( у випадку коли відписують про слушність поради) у тому чи іншому апараті .+ Можливість про щось дізнатись, що в руки не попадало, та має досі розповсюджену проблему. У молодших ми також вчимося. Вони все таки гнучкіше для нового. Бо був досвід праці і значно старшою людиною, який ремонтував ще лампові телевізори " на дулю". То окрема історія. І транзистори він ще посилив, а от МК та SPI для нього стало " не пролазним темним лісом" . І він у мене вчився, хоча я на 20 років молодше.

Будьте працелюбними, кмітливими, довіряйте , але перевіряйте. Вчиться, читайте. Прислухайтесь. Не наглійте і не будьте зухвалими. Всі ми. І будьте добрішими. Тоді все зійдеться і получится)
Всім вдалих ремонтів!)

П.С.: Нікому не потрібна інформація, але якщо вже дочитали, то ще трішки смішного, як народилась любов до радіоелектроніки. Мрія про машинку на радіокеровані. Я припаював до моторчика від провідної машинки дріт довгий на два контакти. Потім брав батарейку АА і закорачював її довгим дротом (8 років) і не розумів, чого моторчика не крутиться...
Потім мені подарували книгу по моделюванню корабликів, і там була " печатная плата для радіоуправленія" надрукована у повний масштаб. Я туди також намагався дроти під'єднати, щоб було радіокерування. "Печатна" напічатана- но не працювало... розумієте- сміх тай годі. Не було у батьків грошей мені того купити. І я почав все то вивчати. Пізніше, свідомо. Десь в 14. Як фізика пішла в школі, так і розуміння почало приходити. В 15 знав всі деталі в "лице" і
дуже приблизно їх функціонал. Там вже був підмастеріє, ТВ розбирав.
І десь в ці часи я відремонтував ту машинку свою на радіокеруванні неосяжну( паяв провода). Награвся.
Потім і вертоліт на радіокеруванні був.
Дико дорого. Та бажання розібратись не зникло з досягнутою мрією. І любов не пройшла до цього діла...

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Не беріть дурного до голови. Те, що комусь замикає - не є вашою проблемою. Осінь як не крути...
А то не та тема де в дельті діод опізнавали? Бо власне шукав написати, що там D1 BAT54S (KL4) Стоїть, а теми найти не можу...

Rekbr

Майстер
285 331
Не беріть дурного до голови. Те, що комусь замикає - не є вашою проблемою. Осінь як не крути...
А то не та тема де в дельті діод опізнавали? Бо власне шукав написати, що там D1 BAT54S (KL4) Стоїть, а теми найти не можу...
Там про телефон тема була Motorola g84

uploads

Інженер
429 187
уже як є
ну якщо людина без досвіду і береться за мотороли (дуже специфічний) зараз бренд і уложити без відновлення імей і мережі,які не відновлюють такі гіганти як пандора,см2 і подібні то краще зараз то сказати ніж коли будуть плакати що не можуть відновити

Nani_dude

Новий учасник
20 6
можна створити окремий тред з рекомендованою літературою і посилатись на неї, якщо відчувається що у співбесідника прогавини в теорії)

mara

Новий учасник
27 32
Я починав в семидесятих
Кроме історії кпсс нічого ніде не було .
Першу книжку ,справочник по отечественним транзисторам, я купив в 75 , і то дали в ,нагрузку , з ним купити ще якесь совецьке лайно.
Так що при нинішних можливостях зараз ельдолрадо.
Звичайно все набагато динамічніше та складніше , але при бажані в перед можна йти.
А дорогу осилить той хто йде ,а не лежить.

Останнє редагування:

Пашко23

Учасник Platinum
364 223
Буде прохання зробити бібліотеку, бо чесно навіть сам не знаю по залізу з чого починати) Завжди програмний ремонт більше цікавить, але треба розвиватись.

Jael.Dace

Інженер
417 616
Література не сильно допоможе. Хто вже має знання та досвід, тим - так, а початківцям, які не навчились ще вчитися самостійно і немають "каркасу" на який ці знання навішувати - потрібен поштовх у вигляді наставника. Більшість досвідчених, з тих, хто прийшов на форум, не готові витрачати час на виконання цієї ролі для невідомого початківця, бо може йому та електроніка потрібна лише щоб зекономити, відремонтувавши свій пристрій, а витрачати час, робити зусилля над собою - він не готовий, "то чого ж я буду витрачати на нього свій час, коли він все одно завтра все кине?". Та й самі початківці надивилися в інтернетах, як все робиться - "раз-два і готово", і думають, що як вони навчились паяти, то вже здобули більшу частину "таємних знань". Насправді ж їх шлях тільки починається, як і наш, бо початок - він осяжний і його видно, але чим більше розвиваєшься, тим більше розумієш, як мало ще ти знаєш.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock