• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

River Pro байпас

awdsec

Новий учасник
1 0
Вітання усім. Ламаю голову вже 3ій день з цією станцією, прийшла після зустрічки, все стандартно: транзистори, драйвера замінені. Станція працює, видає 220 без проблем, навантаження тримає. Зарядка від мережі є.
Не працює байпас, якось дуже хитро.
Якщо 220 від станції було увімкнено, при приєднанні мережі, клацає релюха RY2, починається зарядка, і десь через 1,3 сек клацає RY1 - виключає вихід. Увімкнути з кнопки вихід 220 не дає.

Поведінка однакова при наявності і відсутності навантаження на виході. Якщо ж вихід 220 не був включений, клацає тільки RY2, RY1 мовчить - відповідно виходу 220 немає ніякого взагалі.
Якщо подивитися на осцилограф, видно, що після приєднання мережі, на виході станціїї таки з'являється напруга від мережі, якраз на ті самі 1,3 сек. (Зверніть увагу на напругу). Другий скріншот, це якраз момент, коли на виході з'являється мережа.

Перелопатив усю плату, нічого підозрілого не знайшов. Прошивку оновив до останньої версії, перемикача "вихід завжди включений" в налаштуваннях нема. Зустрічав тут уже тему, що також байпас не працює, але хлопці запевняють, що до зустрічки байпас працював нормально...

Може в когось є якісь думки, в яку сторону копати?

BypassBypass2

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Певно що прошивка не та, спробуйте прошити інвертор вручну на стару версію

Rekbr

Майстер
285 331
А на екрані "ups" світиться?
Допис оновлено:

Внизу справа

Вкладення

• IMG_20251122_132513_581.jpg
    IMG_20251122_132513_581.jpg
    27.5 Кб · Перегляди: 56

Lidersm

Новий учасник
5 24
Як варіант, перевірте частоту генераціі, щоб була 50Гц. При 60 Гц байпас не можливий, коли частота мережі 50 Гц. Стикався з таким, коли частототи не співпадали.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Вітаню! Підкажіть шо може бути. Початок стандартний зустрічна напруга, ключи драйвери і всяка дрібнота. Пробило резистор здоровий, номінал сгорів. Підкащали шо мае бути 100 Ом 5W, ну і наче всьо, але не під час тестування шваркнув діод шотки. D9 здается. Питання в чому, чи йому дісталось раніше, і я не помітив чи ще шось сгоріло. І як перевірити?

santv18

Учасник Platinum
316 499
але не під час тестування шваркнув діод шотки. D9 здается. Питання в чому, чи йому дісталось раніше, і я не помітив чи ще шось сгоріло. І як перевірити?
D9 то вже схема сонячного перетворювача.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
D9 то вже схема сонячного перетворювача.
Добре, а чого він тоді стрельнув і звонится накоротко 1 і 3 ноги? Діоди виконані на зістріч одне одному але ж не мае бути повного короткого, і він не мав трельнути. Підозра впала на нього бо ключи цілі та 220 продовжило без помилки працювати після того як стрільнуло.

santv18

Учасник Platinum
316 499
1 і третя нога накоротко буде, то норма. Не придумуйте проблему. Перевірте сонячний перетворювач, протестуйте станцію і видавайте клієнту.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
1 і третя нога накоротко буде, то норма. Не придумуйте проблему. Перевірте сонячний перетворювач, протестуйте станцію і видавайте клієнту.
Як я його можу перевірити? Яб за любки видав би якби шось не стрельнуло. Тоді від діода відчепися. Перевіру трохи пізніше ще раз. Подивлюся шо там.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Короче кажучи. Шось пішло не так. Після включення він одразу миготить 50 Hz та при включенні розетки гуде. Підкажіть кіди лізти і шо дивитись. Дякую.
Допис оновлено:

Відображается 60Hz після натискання кнопки

santv18

Учасник Platinum
316 499
Якщо одразу після включення станції блимає 50 Гц. то немає комунікації морди з інвертором. Якщо після натискання кнопки увімкнення AC - тоді несправний інвертор. Що там у вас гуде я не знаю, але настав час взяти осцилограф в руки і глянути, що на виході інвертора робиться. Що на затворах транзисторів? А то Ваш опис проблеми не схожий на пояснення майстра який знає основи електроніки.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Якщо одразу після включення станції блимає 50 Гц. то немає комунікації морди з інвертором. Якщо після натискання кнопки увімкнення AC - тоді несправний інвертор. Що там у вас гуде я не знаю, але настав час взяти осцилограф в руки і глянути, що на виході інвертора робиться. Що на затворах транзисторів? А то Ваш опис проблеми не схожий на пояснення майстра який знає основи електроніки.
Ви праві забув дріт підключити до морди. Після підключення все трохи нормалізувалося. Реакція на кнопку АС присутня. Він вмикается та вимикается. Але блимае 60Hz і шось гуде, шьо саме я гадки не маю. Бо до того шось стрельнуло. Під час тестування. Доколупався до діода але вище підказали щьо даремно. Стрельную на видимій частині плати але щьо конкретно не побачив. Прошу допомогти з нею куди дивитись, чи хочаб маленьку послідовність дій, досвіду не багато а просили допомогти з нею.

santv18

Учасник Platinum
316 499
Прошу допомогти з нею куди дивитись, чи хочаб маленьку послідовність дій, досвіду не багато а просили допомогти з нею.
Shadinskij, що на затворах транзисторів? Транзистори не пробиті? У Вас осцилограф є?

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Shadinskij, що на затворах транзисторів? Транзистори не пробиті? У Вас осцилограф є?
Так осцилограф е, транзистори не пробиті. Свіжі комплектом замінив з драйвервми. А як перевірити? Я можу плату без корпусу якось запустити та перевірити? Чи тіки навісним сбирати та перевіряти через підпаювання?

santv18

Учасник Platinum
316 499
Інвертор на столі запускається на кілька секунд, потім вимикається через відсутність комунікації з мордою. Покажіть осцилограми. Що на затворах Н-моста?

Mtv

Майстер
285 440
Так осцилограф е, транзистори не пробиті.
так чому ви їм не користуєтесь , хоча б на декілька секунд включить вихід AC , і осцилографом в режимі тригера зафіксувати форму сигнала не GATE відносно SOURCE на транзисторах моста.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Інвертор на столі запускається на кілька секунд, потім вимикається через відсутність комунікації з мордою. Покажіть осцилограми. Що на затворах Н-моста?
Подивився, шо ми маемо на вході драйвера сигнал А та В присутні міандр, на виході на А нічого на В якесь шось е але не міандр, живлення 4.75в навіть при знятому драйвері.

santv18

Учасник Platinum
316 499
якесь шось е але не міандр,
Не зрозумів, що означає "щось". Показуйте фото осцилограм на 4-х транзисторах. Підключаєте осцилограф до істок і затвор (Gate і Source) кожного транзистора вихідного Н-моста. І гляньте, що робиться на низьковольтних транзисторах.

Shadinskij

Новий учасник
30 2
Ви впевнені що правильно вимірюєте сигнал на виході драйвера?
Вибачте то я сам себе заплутав нормальні сигнали на ключах присутні. Один ключ стрельнув, побачив коли зняв, він розсипався. Кнючи ставив такі як і були але забігаючи на перед дарма. Видно ремарк. На разі замовив аналог прямий тільки на 75А кожний. Встановив 2 дня політ нормальний. А як видав кліенту кажуть щьо 220 пропадае.
В мене ці два дня воно працювало а у людей пропадае. На щьо звернути увагу доки не зрозуміло.
Допис оновлено:

Ви впевнені що правильно вимірюєте сигнал на виході драйвера?
Ну земля осцилографа на мінус кондесатора великого та на перший контакт транзистора. І так по всім. Якщьо драйвера то мінус вихода драйвера та сам вихід бо в них там е окремо вихід А та вихід Б, вірно?

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock