• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

R1500 номінали резисторів

djmixer

Новий учасник
46 10
Підскажіть у кого є в ремонті така станція. Номінал резисторів r136 і r137

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Ви би фото прикріпили. Якщо плавний пуск - по 100ом там стоять

djmixer

Новий учасник
46 10
Резистори по 100 Ом поставив. Ще замінив згорівший драйвер u11. Станція заряджається нормально, а вихід працює ненормально.

При резистивному навантаженні, наприклад лампочка, вихід зявляється на секунду-дві, і пропадає, станція видає помилку Е2

Підключаю двигун на 200Вт - станція працює, але на виході не більше 90-150 вольт, помилок нема.

Останнє редагування:

alien79

Новий учасник
21 2
перевірьте коло драйверів 2110 100-омні смд резистори, мені підказали і виявилось що два спалені, може і у вас так.

djmixer

Новий учасник
46 10
перевірьте коло драйверів 2110 100-омні смд резистори, мені підказали і виявилось що два спалені, може і у вас так.
Перевірив тут , біля обох 2110 по 2 100-омних і інші по 10К. Всі звоняться нормально.

Не дуже розумію логіку роботи, але на верхній 2110 із плати управління, яка впаяна внизу по фото іде чітко 50Гц , а на нижній якісь кілогерци прилітають. Чи так і має бути?

Вкладення

• photo_2026-04-08_12-36-23.jpg
    photo_2026-04-08_12-36-23.jpg
    202.1 Кб · Перегляди: 14

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
іде чітко 50Гц , а на нижній якісь кілогерци прилітають. Чи так і має бути?
Так має бути. Як ви то ремонтуєте без розуміння принципів роботи? :( Одне плече перемикає полярність 50 Гц а друге плече з постійної напруги ШІМить синус.

djmixer

Новий учасник
46 10
Так має бути. Як ви то ремонтуєте без розуміння принципів роботи? :( Одне плече перемикає полярність 50 Гц а друге плече з постійної напруги ШІМить синус.

Ну ок. З цим розібралися. Інвертори не мій основний профіль, тому не вникав.

Але загадка чому тоді він так себе веде. Чи може трансформатор може бути виною?

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Може бути трансформатор, імпульсні кола, проц. Багато причин може бути

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
При резистивному навантаженні, наприклад лампочка, вихід зявляється на секунду-дві, і пропадає, станція видає помилку Е2

Підключаю двигун на 200Вт - станція працює, але на виході не більше 90-150 вольт, помилок нема.
Але загадка чому тоді він так себе веде.
Мабуть тому, що ви навіть діагностику по-людськи не зробите... :(
Яка напруга на ДЦ шині в момент 90 -150 В на виході? Форма вихідної напруги на резистивному і реактивному навантаженні (осцилограми)? Звужуйте коло пошуку, шукайте закономірності, відсіюйте/виключайте варіанти.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
@djmixer, так)))
Прийшов до висновку що процессор. Але це не точно. Просто абсолютно все крім нього перевірив, навіть трансформатор і дросель. І нічого не знайшов, не знайшов аномалій. Навіть пробував міняти різні деталі, теж нічого не дало
Допис оновлено:

Але в мене був 2500. Клієнт майже рік прочекав, але на жаль без результату

djmixer

Новий учасник
46 10
Мабуть тому, що ви навіть діагностику по-людськи не зробите... :(
Яка напруга на ДЦ шині в момент 90 -150 В на виході? Форма вихідної напруги на резистивному і реактивному навантаженні (осцилограми)? Звужуйте коло пошуку, шукайте закономірності, відсіюйте/виключайте варіанти.
Ну якби я перевірив кожну деталь, то напевно знав би причину і не писав на форум. Але написав то я щоб полегшити собі роботу, бо немаю часу це все перевіряти. Думаю це логічно.

І дійсно людина написала, що мала таку саму проблему.

Ну перевіряв я напругу, нормально там все біля 400 вольт, тому і не писав про це, думаю всім і так ясно що з цим нема проблем, зарядка ж працює, форму не перевіряв на виході поки, але щоб це мені дало не знаю. Ну якщо там не синусоїда наприклад, мені від цього легше стане?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
немаю часу це все перевіряти.
не писав про це, думаю всім і так ясно що з цим нема проблем
щоб це мені дало не знаю.
Я вас почув. Успіхів вам, чи шо...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Так, ви маєте рацію. Я дуже не люблю ламерів і лінтяїв. Людей котрі лізуть в складну техніку і не намагаються мислити, вивчити принцип роботи, зрозуміти закономірності.
По суті, ви хочете, щоб вам дали готове рішення без вихідних даних. Ви хочете, щоб хтось зробив роботу за вас. У вас відсутній аналіз проблеми.
Це виглядає наче ми в третьому класі і вчителька коло дошки пробує натягнути оцінку неуку на трієчку, витягуючи з нього правильні відповіді. А чи не в омах вимірюється опір?
Задати правильне питання - знайти правильні відповіді. Я пробував, але в мене нема цілі ремонтувати вам станцію, без вихідних даних і діагностики.. Тому пояснювати, чому саме такі питання спавились не стану.

djmixer

Новий учасник
46 10
Так, ви маєте рацію. Я дуже не люблю ламерів і лінтяїв. Людей котрі лізуть в складну техніку і не намагаються мислити, вивчити принцип роботи, зрозуміти закономірності.
По суті, ви хочете, щоб вам дали готове рішення без вихідних даних. Ви хочете, щоб хтось зробив роботу за вас. У вас відсутній аналіз проблеми.
Це виглядає наче ми в третьому класі і вчителька коло дошки пробує натягнути оцінку неуку на трієчку, витягуючи з нього правильні відповіді. А чи не в омах вимірюється опір?
Задати правильне питання - знайти правильні відповіді. Я пробував, але в мене нема цілі ремонтувати вам станцію, без вихідних даних і діагностики.. Тому пояснювати, чому саме такі питання спавились не стану.

Мені не потрібні закономірності , мені потрібно зробити станцію за недорого. Мені ці allpowers приносять в гарантійний ремонт. Якщо вина користувача, наприклад зустрічка і т.д., я фоткаю згорівші транзистори і беру за діагностику гроші. Таке щоб станція згорала сама по собі рідко попадається. Або конденсатори вздуються, або драйвер згорить, або запобіжники, буває bms затупить і посадить якісь комірки і треба балансувати і т.д.

Ремонтую лише таке, а якщо ремонт виходить дорожче пару тисяч, то клієнт дає нову плату і витрачати мені час нема ніякого сенсу. По цій станції напевно буде так само.
Мені ці всі ваші люблю-не люблю - до лампочки. На вулиці капіталізм, треба платити податки , оренду і т.д., а у мене 3-є дітей.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock