• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Плата BMS від Delta MAX 2000

maikandriy

Новий учасник
12 0
Вітаю.
Є плата BMS MR310-UV-BMS-V2.0.03 в якій гріється транзистор Q34 ( BCP53-16 ), і відповідно акумулятор станції самовільно розряджається(((
Допоможіть вирішити цю проблему ( заміна транзистора не допомогає )

Дякую!

Rekbr

Майстер
285 331
Або не довіткривається, або тече через нього великий струм. Чим транзистор керує?

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Вони при ввімкненій бмс - у всіх добряче гріються, от коли вона вимкнена - не пам'ятаю.

maikandriy

Новий учасник
12 0
Вони при ввімкненій бмс - у всіх добряче гріються, от коли вона вимкнена - не пам'ятаю.
він гріється коли вона вимкнулась, і якщо так акумулятор лишити на добу ( сам без всієї начинка станції ) то він втратить 1 вольт як мінімум (
Допис оновлено:

Або не довіткривається, або тече через нього великий струм. Чим транзистор керує?
він стоїть зразу після B+

Вкладення

• photo_2024-12-19_16-44-42.jpg
    photo_2024-12-19_16-44-42.jpg
    32.7 Кб · Перегляди: 155
Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
285 331
У мене одного фото низької якості завантажуються?

Якщо припустити, що цей pnp транзистор кудись подає напругу з АКБ, то подивіться що у нього на базі. Відкритий 0. Закритий 1. Щось зміниться при виключені станції?
При умові, що нагріватися то у нього нормальна робота.

Lagros

Учасник
60 54
При вимкненій BMS на цьому роз'ємі є напруга?

Вкладення

• IMG_20241216_131318_.jpg
    IMG_20241216_131318_.jpg
    31.4 Кб · Перегляди: 136

Lagros

Учасник
60 54
Декому допомогло, якщо його зняти.
PS У мене (на фото) його теж немає. Але це не я зняв. До мене встигли.

maikandriy

Новий учасник
12 0
зняв цей конденсатор і попередньо все стало працювати ок.
Зарядив акумулятор і відставив на 24год. , завтра відпишусь по результату чи буде саморозряд

Jerry

Administrator
854 2,415
Зайшла до мене на ремонт Delta MAX 2000, з великим розбалансом комірок.
Поведінка в роботі її така:
- швидко заряджається, при тому що в офіційній програмі стоїть максимальна потужність заряду 200 Вт.
- швидко розряджається та вимикається після 30 хв роботи.
Після перевірки БМС плати та замірів на конекторі J2, вияснилося що між 5 та 6 коміркою напруга складає 3.5 V, а всі інші в діапазоні 4,01- 4,12 V

Легке вирішення проблеми:

Потрібно припаяти активний балансир до тест пойнтів роз'єму J2.
Ось так це виглядає:
Active balance MR310

Коли погаснуть всі світлодіоди, балансування закінчилося

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Джері, підкажіть як завати то чудо активне? Схоже, маю в таких і подібних потребу. Як не на постійно - то для діагностики/причісування батарей. Дякую.

2All А с чому суть цього одномікрофарадного С87? Любить текти? Чому саме зняти а не поміняти? Воно справді помічне?

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Срам мені, як я сам не догадався... Даруйте, а ви то разово робите для порядку чи приживляєте на постійно? Наскільки воно помічне на втомлених війною АКБ? 2А для тої машини доволі мало хоч і сильно більше ніж у рідного імітатора балансира.

Принагідно, сюди прийшов через тему топіку. Маю Delta MAX 2000 з качелями по комірках і "саморозрядом". Хтось ковиряв АКБ, ймовірно балансував, БМС не займана. Пришла повторно до мене з 24 вольтами на АКБ, грубо 1,5 на комірку :( Перетворювач 12 В традиційно підпалений але живий. конденсатор 1 мкФ по +3,3 В наче не тече, але його здув.
Як же багато часу займають танці з АКБ :(

Останнє редагування:

Jerry

Administrator
854 2,415
Ні, то я робив тільки для балансування, бо чомусь зарядна станція того сама не хотіла робити, після цих маніпуляцій вона почала себе адекватніше поводити. Само собою я декілька разів її розрядив і зарядив стандартним методом після проведених маніпуляцій. Дуже хороша штука, але потребує досить великого часу для рівняння комірок між собою.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Для дохлих - то зрозуміло... Тут цікаво як іструмент в першу чергу. Конденсаторні наче 5А вміють. Цікаво, а їм (балансирам) можна глушити/не задіювати зайві канали?
З розрагунку взяти 100500S в майстреню і балансувати АКБ з меншою к-стю комірок?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock