• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

LogicPower LPY-C-PSW-1500VA Напруга реле?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
У нас ще нема розділу по інверторах? Тоді сюди.
Прийшов один з клонів "вольтпольська/кемот/лоджикповер ітд". На вході від АКБ присутнє 220 В. Відповідно не заряжається нормально і не можливо виключити.
Реле байпасу не відпрацьовує, Обмотка в КЗ, керування спалене. Відновив, працює, Питання по напрузі реле.
Рідне зовсім китайське, і по маркуванню напругу не визначити. На платі напис 12 Вольт. Пристрій живиться від 24.В. По факту на реле приходить 18 Вольт.
Пройшовся по стабілізаторах - Усе в нормі, пробитих нема, +5 -5 +12 на місці.
Опір сусіднього китайського робочого реле 78 Ом. Нове на 12 В має опір 167 Ом. Нове на 214 В - опір 670 Ом.
Реле на 12 Вольт за годину роботи стало теплим, транзистор керування холодний.
Ото туплю, мають стояти реле на 12 чи на 24 В. Чому на реле приходить 18 В. і чи то нормально. * Пристрій коректно працює у всіх режимах.

Jael.Dace

Інженер
417 616
Привіт, Porter!
Став на 12V, або як знадеш - на 15 (бувають такі, але не всіх типорозмірів). Це буває в китайців, що на обмотку 12V-реле приходить трохи вище, ніж треба - можна послідовно стабілітрон поставити (буде виділятися 0.36W тепла), щоб реле з часом не згоріло. А от якщо поставити реле на 24V, тоді внаслідок недотискання, контакти будуть грітися та іскрити із зрозумілими наслідками.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Та поставив на 12, працює без проблем ще від тоді.

Toronto

Новий учасник
10 2
Щоб не плодить теми - шановні колеги, ткніть носом на типову схему цих січкарень "вольтпольська/кемот/лоджикповер/рітор ітд".
І який пусковий струм від АКБ споживає це 1500 VA інвертор-упс?
Дякую завчасно!

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Заводських схем нема. В ютубі проскакували відео, де чоловік змальовував і показував. Можна ставити на паузу і дивитись. Окремо файлами - не пригадую.

Toronto

Новий учасник
10 2
Ок. А який пусковий струм брав ваш 1500ва ЛоджикПавер?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Не знаю. Мене то мало цікавило. Не пригадую, щоб там якісь особливі стрибки були при старті. Якщо і міряю - то ХХ.

Toronto

Новий учасник
10 2
Скину сюди, сам питав, сам знайшов). Але сказали шукати в ютубі. То іншим, можливо, буде корисним.
Схема як є (автору дяка)
Варіанти вихідних каскадів
Щодо вбивчих імпульсів, розвантажувальних діодів для заряду і т.д. це субєктивна думка авторів.

ПС. Моє субєктивне спостереження - 1500 VA інвертори при пуску з АКБ споживать значні струми при запуску, мій лабораторник з струмом 6 А падав в захист. Можливо природа інша, але пишу, що бачив. З АКБ навіть 3А*год запускється, то хз.
І низ транзисторів IMHO треба змащувати термопастою, бо при зарядці діоди в транзисторах можуть грітись і потрібно відводити тепло. А верх транзистора буде для струмопередачі. Така субєктивна інформація.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Я думаю треба просто щоб всі ці китайські безперебійники фінально згоріли, люди їх викинули, і більше цього ужаса не було :)))

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
IMHO треба змащувати термопастою, бо при зарядці діоди в транзисторах можуть грітись і потрібно відводити тепло
Дурня. Чи "Як мертвому припарка". Ви взагалі в курсі, що на дарядці воно замикає трансформатор і саме індуктивними викидами формує достатньо високу напругу для заряду?
фінально згоріли, люди їх викинули, і більше цього ужаса не було
Уже вони ідуть з дутими конденсаторами. Так що вже скоро :) А ще проскувала доробка з затримкою запуску перетворювача, ніби не горять після.

Toronto

Новий учасник
10 2
Дурня. Чи "Як мертвому припарка". Ви взагалі в курсі, що на дарядці воно замикає трансформатор і саме індуктивними викидами формує достатньо високу напругу для заряду?
Не буду сперечатись. Як каже один відомий майстер на ютубі, - "Хто я такий, що б вам щось рекомендувати з моєю освітою". Кожен вчиняє на власний розсуд.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Я не такий мудрий, як виглядаю. Тому сперичатись навіть треба, якщо є аргументи.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock