Зустрічне питання: а ви бачили декомпільовану прошивку з китайського ноунейм мікроконтролера?

Я теж не бачив, але я писав свою прошивку для синусного інвертора, тож трохи уявляю, як воно там може бути зроблено і як перемикання лише одного біта в пам'яті, може призвести до цікавих наслідків.

А як сипиться пам'ять у мікросхемах, мабуть ви бачили і не раз.
Я впевнений, що ви теж це розумієте.
І я згоден, що такий сценарій є досить рідкісним і тому треба максимально перевіряти все інше, а не докопуватися одразу до прошивки, але і виключати таку можливість теж не варто, якщо все інше вже перевірено по 50 разів...
В інверторах з ноунейм мікроконтролерами мені кілька разів попадалося, що електрично він ніби цілий, а програмно поводить себе зовсім не так, як треба. Буває, що пороги спрацьовування міняються (теж задаються константами), або логіка виходу міняється на протилежну. Тож такі випадки вже не дивують. А ще колись купив партію нових мікроконтролерів, де кожен другий мав різні дефекти: в одному непрацювали регістри настройки таймеру, в іншому некоректно працювали зовнішні переривання... Найцікавіший випадок - коли один мікроконтролер з цієї партіі спочатку працював, але після перемикання живлення раптом почав ігнорувати усі команди розгалуження (умовні та безумовні переходи) і повторна прошивка йому не допомогала. Всі інші асемблерні команди мікросхема продовжувала виконувати.