• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання INTERTOOL WT-7011(по вигляду той самий powerplant g20) після зустрічки

AndreeW

Новий учасник
25 14
Вітаю, прошу допомоги з цією станцією, бо щось дивне. Починаю спочатку, зустрічка звичайно вилка-вилка. Після того клієнт вирішив, що треба її поставити на зарядку(а зарядка там реверсом йде) - пішов дим(з його слів). Я її розібрав, побачив розплавлене реле і сгорівший резистор(маркування ніде не пробивалося). Випаяв сгорівші транзистори, реле, потім пішов до плати управління... Сгорівші 2 драйвера nsi6602bd(один в SOW16, інший в SOP16), і сгорівша eg8015 ,із коротким по її живленню. Замовив деталі, замінив, замість того резистора поставив спробувати 0.1 ом 5вт дротяний, чудово, все працює! 230 видає, навантаження тримає 1500 вт спокійно, заряджатися теж заряджалась, але мене смутив факт того що зарядилася до 99% і час змінився на 999 годин, а вхідна потужність залишалася 870-900 вт. З цього все і почалося. Подумав, що бмс так рулить, тому вирішив знову трішки розрядити, і поставити на зарядку - Заряджання пішло теж до 99%. Думаю, розряджу її, заряджу, буде все добре, нічого не хлопне, то віддам клієнту. Поставив її розряджатися зі 99% із навантаженням до 200вт, розряджалась годин 5 с половиною десь, вимкнулася, Поставив на зарядку, потужність показує 800вт вдуває, а час показує 999 годин. І так його, і сяк, а воно не заряджає(до речі ac до того працювала). На наступний день, перевірив балансування батареї, всі 3.230 +- а одна 3.199, я подумав це не критично. спробував трішки зарядити аккум від ЛБП, але все одно, потужність показує, а час 999. Спробував зарядити від сонця, зарядка пішла, 100 вт вдувало, зарядив до 20%, спробував увімкнути ac, і все, починає вмикатися, видає напругу на вихід і через секунду вимикається із помилкою OVERLOAD, взагалі з цього випав, більше запустити ас не вдалося. Куди копати і що робити не знаю. на субплатці більше наче нема нічого, бо буквально день назад працювало і під навантаженням не малим. Якщо треба додам відео, як це виглядає. Хто що може підсказати? Буду дуже вдячний

Вкладення

• video_2026-03-12_18-20-17.mp4
    27.8 Mб
  • video_2026-03-12_18-20-30.mp4
    24.7 Mб

AndreeW

Новий учасник
25 14
Я це все прочитав. Для чого - не знаю...

Копати - на городі, уже саме час. Що робити - почніть з повторної діагностики...
Розумію, що міг налити кучу води, але хотів як найбільше деталей розказати. Те що треба знову діагностувати то зрозуміло, просто можливо хтось стикався з таким і досвідченіший ніж я, і хоча б підказав напрямок. Зараз буду знов робити заміри, спробую знайти

AndreeW

Новий учасник
25 14
Копати там де 420в думаю там десь морква закопана
По самій силі я думаю наврядчи, бо напругу вихідну генерує, а Ось по зворотньому зв'язку чи щось подібне цілком може бути, але ж знов ж таки, чому після розряджання сталось, якось не логічно

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
По самій силі я думаю наврядчи, бо напругу вихідну генерує, а Ось по зворотньому зв'язку чи щось подібне цілком може бути, але ж знов ж таки, чому після розряджання сталось, якось не логічно
Зазвичай за зарядку та її потужність відповідає низьковольтна сторона, але тут знову ж таки залежить від конфігурації інвертора. Я б радив перевірити все ж таки низьковольтну сторону, і яка мікросхемка відповідає за нею. Можливо потрібно відкалібрувати її або високовольтну. Або резистор десь перегрівся і змінив опір купа всього але 100% є десь причина. Бо судячи з того що вона працювала під навантаженням і не малим цитую, то високовольтна частина наче в нормі у вас, бо якби щось не так то бахнула відразу, а от низьковольтна не порядок

AndreeW

Новий учасник
25 14
Я б радив перевірити все ж таки низьковольтну сторон
і яка мікросхемка відповідає за нею

Боюся помилитися, але те що зараз можу сказати, це те що затвори через 10 ом резистори йдуть на суб платку к іншим 2 nsi6602bd, їх я не міняв, звонятся як цілі. на першій мікросхемі вхід inB підв'язаний з inB іншої взагалі у більшому корпусі nsi6602. З сусіднією 6602 ситуація схожа. Ще поряд з ними стоять ізолятори 3peak, вхід яких точно з процесором зв`язаний. Окрім eg8015 і процесора gd32 нічого більше не стоїть, тому думаю низькою стороною керує вже процесор. Я вибачаюся якщо десь щось наплутав, бо ще не настільки досвідчений(

AndreeW

Новий учасник
25 14
перевірив ОП, все в нормі, навіть lm324 замінив на всяк випадок, не вирішило. перевірив шім сигнали на транзисторах низкої сторони, все добре. На транзисторах apfc теж є шім сигнал. КЗ на конденсаторах СМД і звичайних вивідних не знайшов поки. Напруга на високовольтному 450В конденсаторі при увімкнені ac досягає 423-425 в і більше не росте, потім вимикається. При увімкненні мережі 400в на конденсаторі, все стабільно. Або зворотній зв'язок десь пропав, бо як це сигнали є, але напруги нема

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Ну проц точно не управляє нижніми транзисторами, проц тут для команд, зчитування та передавання даних але точно не для транзисторів, низьковольтними управляють драйвера або мікросхема одна в якій це все всередині. Пофотографуйте все і в ші запитайте про кожну мікросхемо що для чого

AndreeW

Новий учасник
25 14
Ну проц точно не управляє нижніми транзисторами, проц тут для команд, зчитування та передавання даних але точно не для транзисторів, низьковольтними управляють драйвера або мікросхема одна в якій це все всередині. Пофотографуйте все і в ші запитайте про кожну мікросхемо що для чого
так, по управлінню стоїть sg3525, на сублатці: проц основний, eg8015, sg3525, драйвера, ОП, занижених опорів нема на них

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Так якщо час показує невірно, це хіба ваші заботи? Вам віддали з зламании інвертор, то починіть його і все) Можливо вона з заводу невірно час рахує. Яка різниця взагалі

AndreeW

Новий учасник
25 14
Так якщо час показує невірно, це хіба ваші заботи? Вам віддали з зламании інвертор, то починіть його і все) Можливо вона з заводу невірно час рахує. Яка різниця взагалі
справа взагалі не в часі, а те що заряд не приймає, і інвертор перестав коректно працювати після розряду, напругу на 2 секунди генерує і потім отрубаєтся. Запускатися від мережі то воно запускає, заряджати ні в яку...

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
Тоді нз, можливо щось з кварцом біля основного контроллера, але тоді б він взагалі не працював, або з бмс

AndreeW

Новий учасник
25 14
Доповнення, Якщо підключити до мережі, то вмикається, запускаються кулери, і якщо його залишити на деякий час, то можна на кілька секунд почути тихеньке цокотіння дроселя певно, і якщо подивитися на екран в той момент, то час зарядки змінюється з 999 до 50 хвилин наприклад, але як цокотіння пропадає, то час знову повертається на 999. І так може бути раз в 10 хвилин, а може раз в 15-20

YAK

Новий учасник
47 74
Так вдалося її зробити ? Тут принесли таку саму, замінив 8015+драйвери+транзистори, на вихід працює,правда потужність не показує, ну там схоже датчик струму по виходу пробитий. На зарядку реагує, включається і навіть пише 1100W але з мережі нічого не бере. Як влаштована зарядка ще повністю не розібрався, 8015 це ж просто нарізка синусу, на APFC там схоже окремий дросель стоїть.

AndreeW

Новий учасник
25 14
Так вдалося її зробити ? Тут принесли таку саму, замінив 8015+драйвери+транзистори, на вихід працює,правда потужність не показує, ну там схоже датчик струму по виходу пробитий. На зарядку реагує, включається і навіть пише 1100W але з мережі нічого не бере. Як влаштована зарядка ще повністю не розібрався, 8015 це ж просто нарізка синусу, на APFC там схоже окремий дросель стоїть.
Так, зробив її давно але не відписався. Сам створив проблему і вирішив(замінив операційник спочатку на неправильний ). Дивна зарядка, бо вона вмикалась тільки десь через 5 хвилин після під'єднання мережі(якщо до того працював вихід). До 100 її зарядити так і не зміг, максимум 98-99
ну там схоже датчик струму по виходу пробитий
в мене теж він був пробитий, після того потужність показав
Як влаштована зарядка ще повністю не розібрався
Там реверс, як точно там детально вам не скажу, бо пройшло багато часу

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock