• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

EFD330 Потрібна схема підключення реле RY1-RY3

alexey244

Інженер-супервайзер
1,068 1,145
Можливо через лампу не тягне? Бо лампа обмежує

Kovalsky

Активний учасник
127 74
пробував включати через тепловентилятор 1000W (дуйку) - теж вмикається (А до цього - ні)

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
127 74
Оцінив поведінку, ризики ... увімкнув без лпмп розжарювання - пішла зарядка на ПОВНУ!
Залишилося з оверлоадом -змінити всі 2412 і 393 (для комплекту). Найгірше, якщо мікросхема датчика Холла

Kovalsky

Активний учасник
127 74
Колеги, у кого є можливість подивитися на платі MR330-PSDR-V1.0.8 (інвертор EFD330)
у силовій частині біля компаратора U8 (LM393) резистор R203 (між 1 та 3 ніжками U8) встановлений чи ні?
Якщо встановлений, підкажіть номінал, будь ласка.

Замінив TP2412, помітив, що в режимі байпаса споживана потужність показує максимум 4200Вт і відключається. Це відповідає струму близько 20А по 220. Але на струмовому датчику щодо референсу 2,5V напруга майже не піднімається. Грешу на компаратор. А в нього обв'язка не вся :unsure:

Kovalsky

Активний учасник
127 74
ДЯКУЮ!
пусто
Допис оновлено:

Отже, заміна операційників та компаратора – не допомогла. Не факт, що я усунув усі розриви доріжок на платі. Що маємо: зарядка йде, потужність показує адекватну, відповідно до встановленої у додатку. Синус на виході з'являється, але не надовго. З байпасом - аналогічно, але ДОВШЕ (замість 280 мс - трохи довше секунди), встигаю побачити потужність - іноді до 5000Ват, плюс заводиться вентилятор у навантаженні.

Питання явно або у розривах ланцюгів або у зворотних зв'язках. Не хочеться грішити на CC6921 - вона за всіма ознаками гаразд. На її виході навіть синус є від зовнішніх 220 (як належить - відносно 2.5В). Чи може струмовий транс, який шунтований 68Ом? Його можна БЕЗ НАСЛІДКІВ закоротити?
Допис оновлено:

Хто-небудь має уявлення, обведена група за ЯКИЙ ЗВОРОТНИЙ ЗВ'ЯЗОК відповідає?

1784731812642

Останнє редагування:

Serios

Майстер
276 406
Мені не подобається отой блакитний дріт, здається не повинні дзвонитися обмотки реле між собою напряму. А так як реле попереднього заряду ще й виконує функцію реле байпаса, то може в байпасі і відбувається замикання, котре ви бачите в 5 кВт.

Kovalsky

Активний учасник
127 74
Без блакитного дроту заряд не брало.
Ось фрагмент аналогічної схеми з іншого флоу - я поєднав не управління обмоток, а верхню точку 15V
1784745021666
умовно намалював блакитний провід
Допис оновлено:

Чи можу я замкнути струмовий трансформатор? (з боку 68Ом)
1784745417655

Останнє редагування:

arhimag777

Учасник
72 68
Мне не нравится та голубая проволока, кажется не должны звонить обмотки реле между собой напрямую. А так как реле предварительного заряда еще и выполняет функцию реле байпаса, то может в байпасе и происходит замыкание, которое вы видите в 5 кВт.
Добрый день. Перемычки голубой не должно быть. Неделю назад. тоже эту часть восстанавливал. Все заработало (клиент доволен)
Без голубого проволоки заряд не брало.
Вот фрагмент аналогичной схемы со второго флоу – я соединил не управление обмоток, а верхнюю точку 15V
Переглянути вкладення 7809
условно нарисовал голубой провод
Допис оновлено:

Могу ли я замкнуть токовый трансформатор? (со стороны 68Ом)
Переглянути вкладення 7810

=)
Допис оновлено:

фото с рабочего по силовой части. Надеюсь, понятно.
Допис оновлено:

@Ковальский, Банальный вопрос, реле целые? Подай 12 вольт на катушку и прозвони силовые контакты.

Вкладення

• IMG_20260720_120332.jpg
    IMG_20260720_120332.jpg
    2.1 Mб · Перегляди: 9
  • IMG_20260720_110107.jpg
    IMG_20260720_110107.jpg
    1.7 Mб · Перегляди: 9
  • IMG_20260720_103327.jpg
    IMG_20260720_103327.jpg
    1.7 Mб · Перегляди: 9
  • IMG_20260723_101322.jpg
    IMG_20260723_101322.jpg
    2 Mб · Перегляди: 9
Останнє редагування:

alexey244

Інженер-супервайзер
1,068 1,145
@arhimag777, так у вас вообще слабо сгорело. У автора намного сильнее. Так что у вас разные случаи.

Kovalsky

Активний учасник
127 74
Дякую за дискусію. Багато думок – краще ніж не однієї. Однак, перегляньте мої повідомлення та фотографії вище:
1) всі реле випаювалися і замінювалися (з перевіркою)
2) контакт реле, до якого припаяний блакитний провід - на фото з живою платою видно - висить у повітрі - від доріжок до нього - тільки сліди на внутрішніх шарах.
3) я ж навів частину схеми - у цих релюх загальне живлення, але РІЗНЕ управління
4) як допомогу, був би вдячний, якби arhimag777 підказав, з якими елементом на ЖИВОЙ платі продзвонюється контакт реле, до якого в мене припаяний блакитний дріт.
5) І дуже вдячний, якщо отримаю відповідь на поставлене запитання: чи можна для експерименту замкнути висновки струмового трансформатора.
Ті, хто бере участь у дискусії - величезне спасибі.
Допис оновлено:

Зазначена точка - йде на перехідний отвір.
1784789810065

Останнє редагування:

Serios

Майстер
276 406
Дивіться куди йде контакт реле - на послідовно-парелельне з'єднання резисторів по 47, а вони підключені до кераміки +15, тому з'єднувати дротом треба плюси керамік, а не плюси реле, так по заводу. Проблему ваше це не вирішить, але треба зробити правильно.IMG 20260723 102205
Допис оновлено:

Сигнальні виходи струмового транса коротити = погана ідея - може не спрацювати захист, може вдути на всі гроші зі спецефектами.

Kovalsky

Активний учасник
127 74
не полінувався - відпаяв реле... порівняв фото - а ні в мене цих керамік... зовсім немає.
Допис оновлено:

Сигнальні виходи струмового транса коротити = погана ідея
Дякую! Просто у сусідніх темах була така пропозиція - "закоротити". А також думка @Porter про те, що на вимір і на захист йде від різних струмомірів.
Допис оновлено:

роботу пристрою – моє рішення з блакитним дротом явно не погіршить. І нагадую, що зарядка в мене почала працювати!
Допис оновлено:

вище я навів схему з реле. Тільки в моєму випадку на нижній реле немає зліва резисторів з конденсаторами. Подивіться - це нічого не змінює - зворотний діод паралельно обмотці реле був би доречнішим.
Допис оновлено:

мене більше турбує обірвана лінія з діода Д36 (обведено червоним) а це ланцюг компаратора! По струму та напрузі!
1784794421058

Вкладення

• IMG_20260723_104514_MFNR.jpg
    IMG_20260723_104514_MFNR.jpg
    1.8 Mб · Перегляди: 6
Останнє редагування:

arhimag777

Учасник
72 68
@arhimag777, так у вас вообще слабо сгорело. У автора гораздо сильнее. Так что у вас разные случаи.
Я с вами согласен, у меня не так сильно на этой станции погорело. По природе своей человек чаще пытается решить проблему через сложные решения, а только потом до банального абсурда доходит. (Такое само часто на СТО встречаю) =)
Допис оновлено:

Спасибо за дискуссию. Много мнений – лучше не одной. Однако, посмотрите мои сообщения и фотографии выше:
1) все реле выпаивались и заменялись (с проверкой)
2) контакт реле, к которому припаян голубой провод – на фото с живой платой виден – висит в воздухе – от дорожек к нему – только следы на внутренних слоях.
3) я же привел часть схемы – у этих релюх общее питание, но РАЗНОЕ управление
4) как помощь, был бы признателен, если бы arhimag777 подсказал, с каким элементом на ЖИВОЙ плате прозванивается контакт реле, к которому у меня припаяна голубая проволока.
5) И очень благодарен, если получу ответ на заданный вопрос: можно ли для эксперимента запереть выводы токового трансформатора.
Те, кто участвует в дискуссии – огромное спасибо.
Допис оновлено:

Указанная точка – идет на переходное отверстие.
Переглянути вкладення 7815
по 4 вопросу, идет через диод D94 на кандер С392

Вкладення

• IMG_20260723_162559_edit_875453546946103.jpg
    IMG_20260723_162559_edit_875453546946103.jpg
    1.8 Mб · Перегляди: 5
  • Сниввввмок.JPG
    Сниввввмок.JPG
    31.5 Кб · Перегляди: 5
Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
127 74
по 4 вопросу, идет через диод D94 на кандер С392
Спасибо, как я уже сказал:
- у меня этих деталей ВООБЩЕ нет на плате (может они и были, но....)
- эти детели полностьью соответствуют схеме выше, что я приводил
- диод, если Вас не затруднит прозвонить - явно параллельно катушке реле.
- тему с голубым проводом предлагаю не поднимать, так как ЭТО НИКАК не изменит ситуацию с оверлоадом (напоминаю - синус генерится ОТЛИЧНЫЙ и зарядка идет тоже)
Допис оновлено:

решить проблему через сложные решения, а только потом до банального абсурда доходит.
я так понимаю с абсурдом - камень в мой огород ))))) Спасибо, че уж там! Так я не от хорошей жизни провода подпаиваю! А схему в голове (и даже на бумаге) все же рисую!
Допис оновлено:

Колеги, ну раз це технічний форум, у кого є думка, чого обведена група деталей нижче на фото
1784808508504
розумію, що повторюю питання (((

Останнє редагування:

arhimag777

Учасник
72 68
Спасибо, как я уже сказал:
- у меня этих деталей вообще нет на плате (может они и были, но....)
- эти детели полностью соответствуют схеме выше, что я приводил
- диод, если Вас не затруднит прозвонить – явно параллельно катушке реле.
- тему с голубым проводом предлагаю не поднимать, так как это не изменит ситуацию с оверлоадом (напоминаю - синус генерится отличный
Допис оновлено:

я так понимаю с абсурдом - камень в мой огород))))) Спасибо, че уж там! Да я не вот хорошей жизни провода подпаиваю! А схему в голове (и даже на бумаге) все же рисую!
Допис оновлено:

Коллеги, ну раз это технический форум, у кого есть мнение, что обведенная группа деталей ниже на фото
Переглянути вкладення 7824
понимаю, что повторяю вопрос (((
Счёт обсурда это совсен не камень в твой огород, сам иногда сталкивался с этим. Неделю делаешь ремонт, все уже поменял, прошил. А по итогу, как говорит шеф "электронника-наука о контактах", был провод оборвон, а висел на изоляции.
Что касается диода, он последовательно стоит. 2 часть его с кандером не звонится.
На счет синего провода, можно и закрыть дискуссию. Не из-за него проблемы. Да и управление реле по минусу.
Допис оновлено:

Чо касаемо той сборки в кругу. Сам не понимаю для чего она там.

Serios

Майстер
276 406
5 груп резисторів послідовно йдуть від + високовольтного кондюка блока живлення на + маленького електроліта, їх мінуси з'єднані. Діод та кераміка вочевидь - випрямляч одного з живлень блока на власні потреби, ми ж кожну детальку не будемо обговорювати?

Kovalsky

Активний учасник
127 74
Справа не в окремих елементах, а в призначенні вузлів.
Більше цікавило – оскільки це явний зворотний зв'язок. Не міг збагнути від чого. Виходить – від "допоміжного" блоку живлення. Йде не на процесор У4, а явно через оптрони на "низьковільний" відс. Розібралися. Дякую!
Допис оновлено:

Так, є прогрес і відповідне прохання, тим, кому не важко зробити виміри!
Зворотні зв'язки з виходів операційників TP2412 через 1к йдуть на процесор U4:
U6:1-U4:11, U6:7-U4:12, U7:1-U4:13, U7:7-U4:16 (10к).
Але з U9 (а він пов'язаний з струмовимірювальним трансформатором) - зв'язку з U4 у мене немає!!!.
Операційники U9.1 та U9.2 з'єднані, ймовірно, каскадом.
Величезне прохання: мультиметром у режимі вимірювання опору (не продзвонювання) пробігтися по ніжках U4 і виходами U9:1 і U9:7 - звернуть увагу на 1 чи 10кОм

Останнє редагування:

Serios

Майстер
276 406
1 нога U9 через резистор 1к йде на проц нога 17
Допис оновлено:

6 нога U9 здвенить на резистор r194 та кераміку C102/ C99 біля операційника U7. Ну і конкурси у вас!

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock