• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ecoflow Delta Max 2000 допоможіть опізнати елемент діод

Droopa

Новий учасник
24 6
Доброго дня допоможіть опізнати єлемент скоріш за все діод стоїть біля транзитора підгорів назви нєма, фото дє стоїть доповнюю. viber 2025 12 22 12 21 01 949

Вкладення

• изображение_viber_2025-12-22_12-20-41-227.jpg
    изображение_viber_2025-12-22_12-20-41-227.jpg
    637.2 Кб · Перегляди: 103

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Відповідь на ваше питання уже багаторазово була на форумі. Скористайтесь пошуком. :(

oversize

Активний учасник
169 118
взагалі то можна було методом тика допетрати що такий як D1.

• Лайк
Реакції: Mtv

Mtv

Майстер
285 440
Це як задача на логічне мислення:
Ти живеш у стандартній 2-кімнатній квартирі в багатоповерховому будинку. Над тобою живе сусід.
Питання: Скільки кімнат у квартири сусіда зверху? )))

maxpp

Новий учасник
12 4
Підкажіть назву корпусу цього стабілітрону D3 або можливо знаєте де купити такі.

R9VV

Новий учасник
7 4
Підкажіть , будь-ласка, який номінал конденсатора C3, C7 , C15, C16 ?
Відпаяв поміряв три штуки 1nF , 4- показує 650pF (можливо пошкодив при випайки). Який вольтаж ?
Розмір то 1206

skljarik

Інженер
430 729
Щось зовсім люди цікаві після НР.
Ви ж самі на своє питання відповіли.
Навіщо було, взагалі, їх чіпати? З ними ніколи нічого не стає.

R9VV

Новий учасник
7 4
Знаю що не стає, але бачте не подобалась мені їхня контакти почорнівша. Того і знімав для перевірки. То який вольтаж хтось підкаже?

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
А як по вашому люди мають знати на який вони вольтаж? Маркування то немає, в інших людей такі ж знання як і у вас

skljarik

Інженер
430 729
Знаю що не стає, але бачте не подобалась мені їхня контакти почорнівша. Того і знімав для перевірки. То який вольтаж хтось підкаже?
а є багато варіантів, враховуючи, що на транзисторах 400в?
добре, пошукав за Вас:
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

• Лайк
Реакції: R9VV

R9VV

Новий учасник
7 4

а є багато варіантів, враховуючи, що на транзисторах 400в?
добре, пошукав за Вас:
Дуже дякую, я орієнтовно так десь і думав але від 500в до 1000в. (Питав для конкретики.)

Mtv

Майстер
285 440
При бажанні можете купити такий прилад, випаяти будь-який конденсатор і виміряти його робочу напругу із запасом...
( ...до речі не тільки конденсатор)
Але робити це потрібно з розумом, щоб не пробити конденсатор занадто великою напругою.20260108 133813
Допис оновлено:

Міряв смд конденсатор RC снабера - напруга Breakdown Voltage зупинилась на позначці 1500 в .
(тобто реальна межа, при якій конденсатор фізично пробивається )

Останнє редагування:

oversize

Активний учасник
169 118
Є думка, що електроліти тим перевіряти не можна. Бо процеси в діалектрику не зворотні. Потім непередбачувано гепне...
звісно що так, та на плівкових теж краще мабуть не перевищувати номінал вольтажу.

• Лайк
Реакції: Mtv

Mtv

Майстер
285 440
Є думка, що електроліти тим перевіряти не можна. Бо процеси в діалектрику не зворотні. Потім непередбачувано гепне...

Експериментував з електролітами і з плівкою,- дійсно може пробити, якщо встановити надмірно високу напругу й різко подати її на конденсатор. Але якщо піднімати напругу поступово — починаючи з мінімальної та повільно збільшуючи до максимально допустимої для цього конденсатора — то вони нормально перевіряються.

Саме тому і зазначаю, що перевіряти потрібно обережно, і звісно не на платі!

Як для для мене , то додатковою фішкою при роботі з конденсаторами виявилось не стільки перевірка — як можливість приблизно визначити максимальну допустиму робочу напругу невідомого конденсатора, особливо якщо це SMD-елемент.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Схоже, ви мене не почули...
В чому цінність "приблизно визначити максимальну допустиму робочу напругу невідомого конденсатора"? Можна поміряти чи визначити в схемі, як нема маркування. Бо визначене значення те дає інформації ні про час, скільки її триматиме ні про температуру, при якій він то триматиме. Пальцем в небо...

Mtv

Майстер
285 440
Наприклад, якщо в мене є випаяні конденсатори без маркування, і під час перевірки приладом пробій у них починається приблизно на рівні 1500 В, то я можу припустити, що це елементи класу близько 800–1000 В.
Тим більше, якщо для порівняння я випаяв конденсатор зі схеми RC-снабера, і його пробій також починається в тому самому діапазоні.
Таким чином, навіть без точного маркування можна відсікти низьковольтні варіанти на 50 В, 100 В, 250 В і дуже близько визначити , до якого класу напруг належить невідомий елемент.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock