• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Delta EF3 PRO після зустрічки - не бачить вхідну потужність та не заряджається.

Jael.Dace

Інженер
370 539
зв’язок виводу RT/CT із субмодулем?
Саме так і зроблено - резистор з п'ятої ноги ШІМки. А субмодуль транзистором притискає до GND.
Я поки розмальовую субмодуль та його розпіновку.

Останнє редагування:

Mtv

Активний учасник
185 364
стосовно шуму, то здається, коли я дивився такий же ІБЖ осцилографом в Delta Max, він теж "шумів".
Крім того, там на вході 7815 напруга була трохи занижена, але станція працювала нормально.
Можу помилятися, тому бажано, щоб хтось третій перевірив це на такій же EcoFlow.

alexey244

Інженер-супервайзер
885 960
Там може бути і 12 вольт на виході 7815, і воно справно працює, підтверджую

Mtv

Активний учасник
185 364
Не знайшов жодної згадки, чи перевіряли ви дільники на вході L і N , ...і далі по схемі куди вони ведуть.
Схоже, вони теж задіяні разом із датчиком струму в обчисленні процесором вхідної потужності — не просто так там стоять високоточні резистори ±1%.

…невже MCU обчислює вхідну потужність лише за датчиком струму?
Все ж таки P = U × I.

Jael.Dace

Інженер
370 539
Не знайшов жодної згадки, чи перевіряли ви дільники на вході L і N , ...і далі по схемі куди вони ведуть.
Не написав мабуть, але звісно перевірив - видзвонив до TP2412. І там не зовсім дільники.

Там ще є вимірювання DC HV і здається, що воно є наче якимось тригером, щоб проц почав вимірювати вхідну потужність.

Там може бути і 12 вольт на виході 7815, і воно справно працює, підтверджую
А не підкажете, яка напруга повинна приходити НА цей стабілізатор?

• Лайк
Реакції: Mtv

Mtv

Активний учасник
185 364
якраз впритик на вході було 15 вольт , або навіть менше ..
відповідно і на виході може бути приблизно 13.5 вольт

Jael.Dace

Інженер
370 539
Коли від ЛБЖ пускаю, то там 18.

Завтра приїде інший інвертор - тоді продовжу. В першу чергу підкину субмодуль, щоб вже зняти підозри.

Mtv

Активний учасник
185 364
ось ще згадування про цей стаб
Допис оновлено:

Коли від ЛБЖ пускаю, то там 18.

Завтра приїде інший інвертор - тоді продовжу. В першу чергу підкину субмодуль, щоб вже зняти підозри.
можливо в Delta EF3 PRO краща ситуація з цим стабілізатором, тоді тим більше вам не варто хвилюватись за цей участок якщо на вході 7815 маєте 18в.
я ж писав про DELTA MAX.

Останнє редагування:

oversize

Активний учасник
163 114
Є щось таке, але не в даному випадку.
240 вольт в мене в в цій фазі. Поруч стоїть Дельта 2 з напівдохлим АКБ і від тієї ж розетки хаває 1.3 кВт.
я маю на увазі не вашу розетку) а сам механізм роботи сканування мережі, тобішь вмикається станція на заряд з базових 80ватт та нарощує потужність до максимально можливоі на віддачу мережі, тобішь якщо цей механізм зламаний то станція буде буксувати на місці, та це лише припущення...

Jael.Dace

Інженер
370 539
Отримав новий спалений інвертор, замінив 4 транзюки, 3 драйвери і віднивив одну доріжку - інвертор запустився, працюють всі режими.
Хотів з його допомогою відновити рідний, але клієнту дуже потрібна станція, тож мабуть вже іншим разом. Але що втиг помітити - на робочому інверторі, коли вимкнута BMS, на проці субмодуля нема тих паразитних 2.12 вольт! Взагалі нема - 0V. Тож мабуть від блоків живлення можна відчепитися і треба розбиратись, як на проц пролазить напруга в той час, коли на самому БЖ на виході нема нічого.
Від цього момента ця тема для мене на паузі, але далі буде...
Допис оновлено:

Не втримався і таки поміняв мясцями субмодулі і тепер точно зрозуміло, що проблеми саме в субмодулі. Змарнував ще дві години на старий модуль, але так і не розібрався. Часу більше нема - зранку віддавати станцію, тож тепер точно пауза.

Останнє редагування:

lexand

Новий учасник
49 66
така сама поломка.... ))

спробую на днях замінити контроллер на субмодулі....

Jael.Dace

Інженер
370 539
Співчуваю((
Я міняв, але не допомогло. Також міняв всі мікросхеми на субмодулі та перевірив абсолютно всі інші елементи. Але проблема точно в субмодулі, бо коли впаював модуль з іншої плати - працює. Залишається варіант - тече десь через текстоліт (можливо неякісний флюс використовувався на заводі, як було колись з жорсткими дисками від фуджика).
Але то в мене, а тобі може більше пощастить.
До речі, а тобі станція зайшла саме з цією проблемою, чи були інші дефекти?

lexand

Новий учасник
49 66
прийшла як "не заряджається", по факту випалене одне плече синуса і драйвер,

а коли відновив - поведінка як у тебе, батку по факту зараяджає, поверметер по 220в показує десь ват 70,
але INPUT=0 і відсотки заряду не ростуть

Останнє редагування:

Jael.Dace

Інженер
370 539
У мене теж була спалена, а як відновив - почалися приколи. Не розумію, як таку поведінку зв'язати з вигоранням, але виходить, що це вже система...
В мене ще лежить та плата - хотів наступного разу продовжити, але з того часу не заходила більше ця модель в ремонт.

lexand

Новий учасник
49 66
мені ще не подобається трансформатор струму по входу, на осцилографу я бачив амплітуду в районі вольт 10 шо не є гуд в принципі
але я тут своїм замірам не сильно довіряю, треба зачистити нормально підпаятись і перевірити ще раз,

ну приїде контролер, і тоді комплексно ще раз пройдусь

а як нє, то власник буде не втішений )))

alexey244

Інженер-супервайзер
885 960
В мене була така ж біда. Вирішилась несподівано, ПОВТОРНОЮ ЗАМІНОЮ ВИХІДНИХ КЛЮЧІВ. Як це працює я хз, бо на вихід, де вони і задіяні, воно працювало нормально.

lexand

Новий учасник
49 66
розходимось
відремонтував, але у мене інша ситуація ніж у TS або наклолось декілька проблем (+ схожа на мою)

спочатку все перевірив... ну як все... нижче буде ясно ))
явних кз не було, зворотні звязки... підсилювачі міняв... контролер перепрошив... тиша
- контролер на субмодулі міняв
- TP181A3 міняв
- пару підозрілих підсилювачів міняв
результату 0

Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування to view spoiler content!

зібрав цей зламок в розсипну на столі, щоб можна було глянути що на затворах робиться
тільки з точку зору малого місця і безпеки, щоб не допалити все, зарядку і не включав (можливо як би все таки підключив то зразу б побачив шо за фігня на затворах синхронника, чи в данному режимі краще сказати "понижайки" )))

заміри нічого крамольного не показали
крім не сильно адекватних шумів в деяких місцях
переключився в режим [strike]predator[/strike] тепловізора
і на одному з драйверів "синхронника" побачив не рівномірний нагрів на гарячій ) стороні драйвера (в кз не був, по замірах виглядав як всі інші)
Photo 2026 04 08 20 17 04
- зліва драйвер назву її - низьковольтної частини, гаряча сторона знизу, нагрів майже рівномірний вздовж корпусу
- справа один з драйверів "синхронника", гаряча сторона зверху

після заміни все запрацювало,
шуми пропали

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock