• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Delta 2 MAX EFD 350 (2048W) прошивка плати субмодуля інвертора OS-MR331-UV-CNTL-V1.0.0

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Шановні колеги!
Не знайшов у пошуку, прошу прошивку процесора сумбодуля інвертора.
Станція прийшла повністю перепаяна скрізь де тільки можна паяльником дістати (ну – як завжди)
Плати BMS, морди та сонця відновив. В інверторі все перепаяно (субмодуль теж відпаювався) - але все ціле! При включенні інвертора – навіть писку немає – жодної реакції на кнопку. Із програми теж. Стоїть замість GD32F303RCT6 – GD32F305RCT6, прошивка вичитується (всередині прошивки - згадується GD32F303). Світлодіод дуже повільно блимає – раз на дві секунди. Обмін із мордою на швидкості 9600 є.

Якщо хтось може підказати як ініціювати інвертор або де собака заритий?
Допис оновлено:

рідна прошивка байт в байт:

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Напаяв GD32F303RCT6, зашив. Побачив знак термометра (при перепаюванні зняв роз'єми термодатчиків), підключив - заблимало ЯК ЗВИЧАЙНО. Ну і по іконках видно – процесор працює. Однак - на включення AC жодних ознак не подає - не пищить, не включає світлодіод - ні з кнопки, ні з додатка.
Напруги всі - 3.3В на процесорі, 5В на драйверах та операційниках, 12V (встановлений саме 7812, начебто має бути 7815)

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Ми обидва розуміємо, що ПИСК від цього не з'явиться ((((
Допис оновлено:

Зараз під руками лише ЛБЖ - без акумулятора (з акумулятором до цього перевіряв справність показань BMS)
Додаток оновити прошивку не дає – заряд потрібен понад 5%. Така думка - а якщо оновитися - оновляться всі прошивки, включаючи інвертора?

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Дякую! Завтра спробую. Але відчуваю одним місцем, що "попередники" знову щось недопаяли чи перепаяли.
На конденсаторах управління реле – всього 10.5В (але я перевірив – від них реле відкриваються, був би сигнал)

На субмодулі все TP2412 - міняні (питання коли?), але може знову справа у зворотних зв'язках. Замінити 5 штук?

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Оновився до версії 1.0.0.204 (було 1.0.0.33). ЗАПРАЦЮВАЛО!!!
Принаймні інвертор. Зарядки взагалі не бачить, але це дрібниці.
І ще - постійно горить (і горів раніше) значок викрутки. Читав дискусію...
Допис оновлено:

Хмм... зворотний зв'язок по входу 220 приходить на U7 субмодуля... Дуже коряво приходить - з резисторів знімається ДУЖЕ зашумлена синусоїда. Реакції жодної немає. Поміняв U7 - не допомогло - НЕ БАЧИТЬ 220 (Індикації 50Гц і клацання реле - не відбувається). І при цьому інвертор не вмикається. Знімаєш 220, повторно вмикаєш інвертор - працює!
Допис оновлено:

Я поміркував, що при зарядці акумулятор не бачить "приросту напруги" і замінив шестилапку на субмодулі теж - не допомогло.
Допис оновлено:

А чи не струмовий це датчик та його фідбек?
Допис оновлено:

CT2 адекватно реагує на підключення 220В, доходить до субмодуля, там на U3 (теж замінив) ... ніякої реакції ... Вже дивно.
Допис оновлено:

прочитав тему

@Serios казав: "А сонце заряджає? Тоді 6-лапку біля процесора перевіряти. Якщо і сонце не рядить, то бмс."
невже BMS? - Там напруги всі піднімаються. Заряд відображає коректно. Був у короткому замиканні лише супресор. Підкажете, що там не дає зарядці йти?
Допис оновлено:

До речі, станція прокидається при підключенні 220 - навіть реле 2 рази клацає

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Винувата була ... морда.
там на морді: мікросхема матриці дисплея (вже поміняв), процесор, захист ліній даних від плати сонця, BMS (міняв 100 Ом) та інвертора. Модуль WiFi/Bluetooth І окремо УСБ (з живленням від плати сонця). Індикація та оновлення через WiFi у нормі, що говорить про справність проца - тут його лінії більше ніяк не використовуються. Прошивка вдало оновилася. ????
Допис оновлено:

@Serios, а Ваша фраза "Якщо і сонце не рядить, то бмс." - можете пояснити?
Допис оновлено:

Винувата була ... морда.
Я ось думаю - може раніше морду перешили НЕ ТІЙ прошивкою, і тепер з додатку помилково підтяглися ІНШІ НЕ ТІ????
Допис оновлено:

(серійник відповідає шильдику)

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Перевірьте зверху на датчіке є кондер
коли я говорив струмовий датчик, я мав на увазі струмовий трансформатор, зашунтований 56 Ом - там кондерів немає. Ви, мабуть, мали на увазі U10, яку я так само замінив. Там на вході до неї є конденсатор. Опір в обидві сторони 4,9 Ом.
З іншого боку (з живлення?) теж є кондер - там близько 4кОм в обидві сторони
Допис оновлено:

Дивно те, що при підключенні 220 реле клацає тільки якщо станція повністю відключена. Зазвичай (у справній) має бути: спочатку значок 50Гц, потім реле, потім перевірка струмового датчика по 220 (покази вхідної потужності), потім перевірка датчка по батареї (круг, що обертається). Такого нема. Але система "відчуває 220" - байпас не дає увімкнути.

Останнє редагування:

elek

Інженер
330 145
так...
Допис оновлено:

субмодуль теж відпаювався
Оце вже погано, може десь контакти....
Перевірьте на инверторі, якщо поялись NSI-ки, на усіх виводах мультом по шині 15 вольтам.
Доходят від кренкі? В мене часто бувало обриви були на деяких пінах на 15 в
Допис оновлено:

ось

Вкладення

• изображение_viber_2026-08-05_11-23-44-079.jpg
    изображение_viber_2026-08-05_11-23-44-079.jpg
    508.7 Кб · Перегляди: 6
Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
там кренка замість 15 - 12, відповідно напруга 11,9 (нагадую - інвертор працює і цієї напруги на "сусідніх" драйверах вистачає)
Допис оновлено:

у всіх випадках несправностей по силовій частині зазвичай пише overload, а тут - тиша
Допис оновлено:

Опір в одну сторону 400 - 500 Ом в другу більш 800-1000 Ом
ВОТ ТУТ у нас з Вами суттєва різниця!!! Ще одной TP181A3 в мене немає

Останнє редагування:

elek

Інженер
330 145
За цю я Вам й казав..
Допис оновлено:

І ще одну NSI-ку перевірьте на інверторі, та що блище к релюхам стоїть, окремо.
Колись теж довго шукав....
В мене цепочка погоріла- субмодуль кренкі+ U10 на ітверторі U4-5 + U8-9/. Усе зібрав перепаяв.
А зарядки немає, довго копався, добре, що тепловізор є, я на U7 , а вона мовчить, температура зовсім не вказує, що вона робе.
А вона як раз за зарядку відповідає

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
Ви змусили мене сумніватися... Все ж таки впаяна нова мікросхема... Хоча з "новими" драйверами вже стикався.... Ви можете уточнити параметри опорів на "вхідному" (там саме тестові поінти) і "вихідному" конденсаторах U10 .

elek

Інженер
330 145
C95 - опір в одну та другу сторону 8-10 kOm
на тест-пінах в обидві сторони 5,45 Om
Допис оновлено:

Мульт в режимі "прозвон діодів" опір в одну сторону 0,450 в другу 1.000
Допис оновлено:

Це живленя 5 в,,
Якщо опір не совпада міняйте і U10 і на інверторі U7
Допис оновлено:

І кренку всеж на субмодулю провірьте по 5-и вольтам
Допис оновлено:

І ДО СУТІ як раз U7 на інверторі запитана по 5 вольтам від субмодуля кренкі, теж зв`язок провірьте, мож з субмодуля до U7 не доходе 5 вольт,
як субмодуль випаювався?

Останнє редагування:

Kovalsky

Активний учасник
124 66
У мене більше немає в запасі
Допис оновлено:

І кренку всеж на субмодулю провірьте по 5-и вольтам
там 5В
Допис оновлено:

І ще одну NSI-ку перевірьте на інверторі, та що блище к релюхам стоїть, окремо.
Ви нічого не плутаєте? Біля реле тільки драйвера синусорізки

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock