• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB3A не заряджається та не видає 220

Leemick

Новий учасник
15 4
Навіть на максимумі справний не падатиме в помилку по перегріву. тут стояло по замовчуванню - середня потужність.
Ставив тихий режим (100 Вт), вентилятори вмикаються, ніби як разово зарядився без перегріву а тепер і на тихому перегрівається і в помилку за пару хвилин. :(
Давали відстоюватися йому? ЕВ3А дуже легко перегріваються при зарядці и зразу розрядці. Я зазвичай заряджаю холодну 264Вт (начебто середня потужність) даю постояти годину, потім розряджаю.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Люди, дайте спокій... З холодного в перегрів за пару хвилин. і тільки при заряді. Перегрів по радіатору синхронника/шаитківниці.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Добрався повторно на свіжу голову. Поміняв усі оптопари синхронника, провірив обв'язку повторно, перевірив прохідний конденсатор - норма, поведінка не помінялась.
Поліз осликом, порівнював з робочим на потужності 300 Вт - відмінностей критичних не помітив. Буду видавати без ремонту...
Із цікавого - при зарядці на банці 420 Вольт, Тобто синхронник піднімає мережеву напругу по суті майже як АПФЦ а далі уже шатківниця то нарізає на транс.
Остання ослограмма з К - Е синхронника з дільником 1 до 10 * Що цікаво, два плеча можу виміряти добре на на двох плечах такі завади, що ослик дуріє і висне а підсвітка моргає. * на робочому пристрої аналогічно.

Вкладення

• NewFile0.jpg
    NewFile0.jpg
    31.2 Кб · Перегляди: 54
  • NewFile1.jpg
    NewFile1.jpg
    28.8 Кб · Перегляди: 54
  • NewFile4.jpg
    NewFile4.jpg
    34.2 Кб · Перегляди: 54

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Впевнений що справа була в транзисторах все ж таки

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Хз... В інших станціях працюють, брав на космодромі, до маркування зауважень нема.
Чому ж вони перегріваються сапме в синхроннику, а в шатківниці і на розряд і на заряд - норма? Частота вища?

skljarik

Інженер
430 729
Хз... В інших станціях працюють, брав на космодромі, до маркування зауважень нема.
Чому ж вони перегріваються сапме в синхроннику, а в шатківниці і на розряд і на заряд - норма? Частота вища?
Багато разів на космодромі брав - все файно, на фуфел не наривався. Навіть XNF15 з ворони теж нормально приживаються, не дивлячись на трошки більше падіння К-Е (1,9 проти 1,7 у XNF20). За 2 хвилини воно точно не повинно перегріватись ні в якому випадку.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Ну щось там явно не так. Мільйон разів мав проблеми з сінхрониками, і воно завжди вирішувалось іншими ключами

ArtemKo

Новий учасник
1 0
Знайшли причину? Принесли мені з такою ж проблемою, але розірвало міст і резистори по входу. Замінив, але проблема залишилась. Транзистори цілі, на платі контроллера замінив дохлий лінійний стаб

Andr1k

Учасник
70 64
Підкинув іншу плату управління станція працює, проблема в платі, а де саме поки не можу знайти
Вітаю. Чи знайшли Ви рішення проблеми на старій платі? Маю інвертор схожу проблему. Ключі цілі, паленого нічого нема. При ввімкненні АС (вихід або зарядка) оверлоад

Живлення 12, 5, 3.3 на субмодулі є. Із того що чую - при ввімкненні свистить uc2845b, замінив - нічого не змінилось. Транзистори накоротко не звоняться, по опору теж наче все добре

Останнє редагування:

Serios

Майстер
257 368
2845 не свистить, свистять транси або дроселі від невірного режиму роботи. Замініть люмінієві електроліти, esr великий, ємність впала, було декілька разів .

Andr1k

Учасник
70 64
2845 не свистить, свистять транси або дроселі від невірного режиму роботи. Замініть люмінієві електроліти, esr великий, ємність впала, було декілька разів .
замінив ємності, писк пропав. Дякую. Проблема нажаль по інвертору лишилась. Накачує 415 вольт, падає в оверлоад. Релюшки не клацають

Ідемо далі. Через раз вмикається, але на виході 470 вольт

Останнє редагування:

Serios

Майстер
257 368
Чи фіксуються в додатку якісь помилки, не биті транзистори зовсім не означає, що вони робочі, що там з живленням драйверів ...

Andr1k

Учасник
70 64
Чи фіксуються в додатку якісь помилки, не биті транзистори зовсім не означає, що вони робочі, що там з живленням драйверів ...
в додатку А005. На транзисторах ті що блище до синхроннику якась каша, як мені здається, що до драйверів, що після. Це якшо запустився та видає 470 вольт. Дамп інвертору зашивав з форума, нічого не змінилось. Також вже думав випаяти транзистори та запаяти нові.
Допис оновлено:

Сигнал на двох крайніх нормальний
Допис оновлено:

Зараз виловив таку осцилограму на тих двох транзисторах
SDS00001SDS00002SDS00003SDS00004

Вкладення

• photo_2025-09-18_12-38-16.jpg
    photo_2025-09-18_12-38-16.jpg
    132.6 Кб · Перегляди: 47
  • photo_2025-09-18_21-39-46.jpg
    photo_2025-09-18_21-39-46.jpg
    131.8 Кб · Перегляди: 44
  • photo_2025-09-18_12-38-49.jpg
    photo_2025-09-18_12-38-49.jpg
    50.2 Кб · Перегляди: 43
Останнє редагування:

Serios

Майстер
257 368
А якщо їй 220 ? Знаю, погана ідея, стрельнути може, але це прискорює процес діагностики :)

Serios

Майстер
257 368
Щось по зворотнім зв'язкам, не бачиться якась з високих напруг, оті 3 ряди високоомних резюків йдуть на операційники або компаратори на плату мізків, може там і покисло.

Andr1k

Учасник
70 64
Щось по зворотнім зв'язкам, не бачиться якась з високих напруг, оті 3 ряди високоомних резюків йдуть на операційники або компаратори на плату мізків, може там і покисло.
Повернемося до наших баранів) Перевірив всі резистори, пропаяв, замінив методом бульдозера всі Операційники, нічого не змінилось. Ще пробував шити проц. Що помітив: До прошивки - станція завжди падала в оверлоад. Після прошивки - вмикається через раз, але - 460-470 перемінки на виході. Що цікаво - станція утримує цю напругу. Коли є оверлоад - на виході 9 вольт, коли немає - 460-470. Є Ще ідея зняти транзистори і перевірити окремо, + замінити трайвери вихідних, але я шось вже ні в чому не впевнений. І ще як ідея - заміна проца

Andr1k

Учасник
70 64
Повернемося до наших баранів) Перевірив всі резистори, пропаяв, замінив методом бульдозера всі Операційники, нічого не змінилось. Ще пробував шити проц. Що помітив: До прошивки - станція завжди падала в оверлоад. Після прошивки - вмикається через раз, але - 460-470 перемінки на виході. Що цікаво - станція утримує цю напругу. Коли є оверлоад - на виході 9 вольт, коли немає - 460-470. Є Ще ідея зняти транзистори і перевірити окремо, + замінити трайвери вихідних, але я шось вже ні в чому не впевнений. І ще як ідея - заміна проца
Не було генерації на одному плечі зі сторони батареї. Проблему виявив на субмодулі інвертора

dimon7644

Новий учасник
48 12
Не було генерації на одному плечі зі сторони батареї. Проблему виявив на субмодулі інвертора
А підскажете де саме? Просто лежить один інвертор і точно така сама ситуація як у вас

І ще є свист трансформатора

Вкладення

• IMG_9420.jpeg
    IMG_9420.jpeg
    2.5 Mб · Перегляди: 36
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock