• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Bluetti EB3A не заряджається та не видає 220

dimon7644

Новий учасник
48 12
Вітаю всіх, в ремонт потрапила EB3A з проблемою сама по собі перестала приймати та віддавати заряд.
По інвертору немає нічого пробитого та згорівшого, все ціле. Всі запобіжники, драйвери, транзистори та міст з резисторами, а також всі реле. Є питання до плати управління інвертору, так як можливо вона не дає сигнал. Бо немає ніякої реакції на клавішу АС, хоча сама клавіша працює. Була така ж сама станція в ремонті міняв місцями інвертори щоб виключити дисплейну частину та плату BMS то проблема саме в інверторі. (На мою думку проблема в платі управління на фото нижче)

Проблему ще поки не знайшов якщо хтось вирішував таку проблему буду вдячний за інформацію. Можливо це проблема в прошивці, чи щось подібне?

Якщо ж знайду все таки проблему то викладу нижче і закрию тему. Проблема поширена, тому що в знайомого є така сама станція нова з коробки яка не працює.

Вкладення

• IMG_9399.png
    IMG_9399.png
    11.4 Mб · Перегляди: 233

Rekbr

Майстер
283 319
Так a що на акумуляторі? Комірки однаково заряджені?
Коли підкинули інверторну плату- працювало?

Rekbr

Майстер
283 319
На рідному інверторну морда щось показує? Дайте розгорнуту інформацію.
Допис оновлено:

Особисто немає досвіду роботи з цією станцією, але принцип розуміється
Допис оновлено:

Опорні напруги присутні?
Допис оновлено:

IMG 20240801 001318Все воно одне на одне схоже. Навіть інколи конструктивно. І ось після іншої майстерні заходить апарат з дбайливо випаяними радіаторами та не запаяними транзисторами на них з повідомленням-
" Не знаю, не працює".
Завжди подумками дякую за відсутність лишньої роботи, і біжу по лініям керування.
І хоп- lm393 в КЗ по живленню, а потім і МК Xcl-1718
Чого зразу не сказати кліенту, і не відтати кліенту у пакетику? Чи не знайшли? Дивно. Заліпив як є, анемнез на папірці в руки і всім добре

Вкладення

• IMG_20240804_033336.jpg
    IMG_20240804_033336.jpg
    4.7 Mб · Перегляди: 161
Останнє редагування:

Rekbr

Майстер
283 319
До чого ця вся історія в малюнках?
Давайте розгорнуто інформацію. Є речі, нажаль, які нам всім, окрім розробникам не під силу. Я такий же баран інколи як і всі. І спираючись на досвід людей, які з'їли собаку на моєму питанні, хоча б себе розгружаю мисленно, що то така несправність -паяльником і осцилографом не вирішуеться

dimon7644

Новий учасник
48 12
До чого ця вся історія в малюнках?
Давайте розгорнуто інформацію. Є речі, нажаль, які нам всім, окрім розробникам не під силу. Я такий же баран інколи як і всі. І спираючись на досвід людей, які з'їли собаку на моєму питанні, хоча б себе розгружаю мисленно, що то така несправність -паяльником і осцилографом не вирішуеться
Ось

Вкладення

• IMG_9408.mov
    65.7 Mб

dimon7644

Новий учасник
48 12
Підкинув іншу плату управління станція працює, проблема в платі, а де саме поки не можу знайти

Вкладення

• IMG_9422.jpeg
    IMG_9422.jpeg
    1.7 Mб · Перегляди: 163
  • IMG_9421.jpeg
    IMG_9421.jpeg
    1.8 Mб · Перегляди: 165
  • IMG_9427.jpeg
    IMG_9427.jpeg
    1.5 Mб · Перегляди: 158

Rekbr

Майстер
283 319
Підкинув іншу плату управління станція працює, проблема в платі, а де саме поки не можу знайти
Судячи з того, як обладнана майстерня- питати чи міряли опорні напруги, та чи порівнювали опір по лініях немає ніякого сенсу.
Я би для себе перекинув би одразу мк місцями з робочої на не робочу. Звісно пробігтися по живленню перед

Останнє редагування:

Lelayy2024

Учасник
58 62
З АКБ та плату керування з'єднує 4-піновий щлейф
Скоріш за все живлення з акб по ньому не потрапляє куди треба....

Jerry

Administrator
849 2,367
Опишу свою ситуацію, може майстер впізнає свою роботу. Клієнт купив зарядну станцію EB3A нову та ні разу не ремонтував.
Прийшла вона до мене з помилкою TEMP, дуже сильно гудів вентилятор, розібравши я побачив ось таку картину…

IMG 4357
До термісторів був підʼєднаний PIC10F222T-I/OT (22XX)

Image
Та знятий резистор r14 на платі з управління інвертором. Цікаве рішення для управління вентилятором інвертора. Що ви про це думаєте?
P.s. Знявши цей мікроконтролер помилка пропала, інвертор запрацював, але без вентилятора так як відсутній резистор r14

Lelayy2024

Учасник
58 62
Опишу свою ситуацію, може майстер впізнає свою роботу. Клієнт купив зарядну станцію EB3A нову та ні разу не ремонтував.
Прийшла вона до мене з помилкою TEMP, дуже сильно гудів вентилятор, розібравши я побачив ось таку картину…

Переглянути вкладення 1568
До термісторів був підʼєднаний PIC10F222T-I/OT (22XX)

Переглянути вкладення 1569
Та знятий резистор r14 на платі з управління інвертором. Цікаве рішення для управління вентилятором інвертора. Що ви про це думаєте?
P.s. Знявши цей мікроконтролер помилка пропала, інвертор запрацював, але без вентилятора так як відсутній резистор r14
Більше питань ніж відповідей))))))

Jerry

Administrator
849 2,367
IMG 4359
U18 APM32F030R8 INVERTOR EB3A_U2 V4.0
U5 APM32F030C8 LCD
U7 FM24C02A

IMG 4358

Вкладення

• EB3A EU VERSION.7z
    43.8 Кб · Перегляди: 51
  • FM24C02A eeprom.bin
    256 байт · Перегляди: 30
Останнє редагування:

Jerry

Administrator
849 2,367
Дякую. Забув про то написати, обовʼязково потрібно змінювати на свій, завтра я по експериментую з серійником.

Jerry

Administrator
849 2,367
То зрозуміло, але не завжди залишається наклейка з серійним номером та eeprom не вічна, потрібно розуміти які цифри не потрібно змінювати, а які можна.

Ser_ik

Новий учасник
39 62
То зрозуміло, але не завжди залишається наклейка з серійним номером та eeprom не вічна, потрібно розуміти які цифри не потрібно змінювати, а які можна.
десь в мене були дампи з різними серійниками завтра буду в офісі спробую знайти
Допис оновлено:

це питання актуально для всіх станцій де є блутуз

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416

Ser_ik

Дайте копняка в правильному напрямку, будь ласка. - ЕБ3 випалена в хлам. Усе відновив, від АКБ - норма, на зарядці дикий перегрів і помилка по температурі при зарядці. Транзистори рідні і перевірена партія. В інших приладах працюють без проблем.
Знаю, що від АКБ синхронник не працю\є і використовуються лише діоди транзисторів синхронника. Тому думаю саме на проблеми з синхронником при зарядці. Але на ґейтах проблеми не бачу.
Взагали, в синхроннику важко щось поміряти бо такі викиди, що при підключенні земляного щупа віслюк тупо висне... Товчусь головою об стіну не можу найти причину перегріву...

Ser_ik

Новий учасник
39 62

Ser_ik

Дайте копняка в правильному напрямку, будь ласка. - ЕБ3 випалена в хлам. Усе відновив, від АКБ - норма, на зарядці дикий перегрів і помилка по температурі при зарядці. Транзистори рідні і перевірена партія. В інших приладах працюють без проблем.
Знаю, що від АКБ синхронник не працю\є і використовуються лише діоди транзисторів синхронника. Тому думаю саме на проблеми з синхронником при зарядці. Але на ґейтах проблеми не бачу.
Взагали, в синхроннику важко щось поміряти бо такі викиди, що при підключенні земляного щупа віслюк тупо висне... Товчусь головою об стіну не можу найти причину перегріву...
Яка потужність зарядки виставлена з додатку? Дуже часто клієнти ставлять максимум, спробуйте змінити швидкість зарядки в додатку

Porter

Інженер-супервайзер
1,066 1,416
Яка потужність зарядки виставлена з додатку? Дуже часто клієнти ставлять максимум, спробуйте змінити швидкість зарядки в додатку
Навіть на максимумі справний не падатиме в помилку по перегріву. тут стояло по замовчуванню - середня потужність.
Ставив тихий режим (100 Вт), вентилятори вмикаються, ніби як разово зарядився без перегріву а тепер і на тихому перегрівається і в помилку за пару хвилин. :(

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock