William_1994
Новий учасник
26
40
DC шина піднімається до 417 В? Що в програмі по EG8026?
Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.
маю 6 таких плат,робочі, неробочі, одна без 8026, всюди 350 к, там теоретично не може бути 470к, звідки там буде 470к ? якщо міряти на щупами на 510к і враховувати що паралельно йому стоіть 510к +300к =810к (R42,51 нехтуєм) ніколи не буде > 350к. Чи то свідомі помилки як колись в журналахЯкий опір резисторів якщо продзвонити на платі без демонтажу?
Якщо резистори 510 кОм в схемі дзвоняться 470 кОм, то норм, а якщо 370 кОм то міняйте чіп або плату EG8026
Прийшла з Китаю EG8026, замінив, перконфігував, поки все працює, потужність відображає корректно.Вітаю панство, зарядна станція Хpower 1000, в середині те саме що і Аpower 1000, зі слів клієнта зустрічний струм влетів, вигоріли ключи по низу, розірвало силові електроліти по високовольтній шині. Замінив ключі, електроліти, при спробі запустити інвертор, на високовольтній шині з'являється 400VDC, біля EG16115 горить зелений світлодіод, біля EG8026 на 1-2 секунди загоряється зелений потім червоний, 220VAC немає, підключався до EG8026 програмою EG1615_Lite, зчитується, резистори на кросплаті EG1615/EG8026 поперевіряв, на силовий платі теж поки нічого додаткового підозрілого не знайшов. Що порадите? Міняти EG8026?
А також може хто стикався, чому при зарядці перед кінцем апарат постіно валиться в Overvoltage по батареї?Маю Іншу ситуацію яку не можу вирішити.
Може хто стикався.
Станція працює і на зарядку і на розрядку. Плати 1615 та 8026 налаштовані.
Але Інвертор вмикається тільки з другого натискання кнопки AC.
Soft start, управління вентиляторами, інші налаштування.Повна заміна чіпа EG8026 на новий («чистий»..
Дивно, я пробував підкинути чистий чіп, у мене нічого з цим не вийшло, можливо він не був таким чистим.
Але все одно дякую за інформацію.
Якщо не секрет ця які критичні параметри там заблоковано?
Замінив резистор на 51r, біля BMS, з Overvoltage не допомогло. Картина на скриншоті, завжди приблизно така історія.Я ставив і 51R і 51K, начебто без різниці. але від цього номіналу як раз і залежить як BMS поміряє напругу. Щоб він не горів я так розумію потрібно в вірній послідовності відєднувати АБК і шлейфи BMS.
В Овервольтаж вона може падати через одну із комірок - тобто загальна по батереї ще норм, а одна із комірок вже в овервольтажі. Я підєднував зовнішіній балансир JK і на телефоні це добре видно.
Я хочу пояснити, в мене кнопкою 220 при першому натискінні прокидаеться станція, при другому починає підійматися 220, вмикаеться лампа розжарювання з Soft start, а потім помилка. Далі натискаєш кнопку 220 і воно нормально вмикається. Завтра я ще протестую, але мені здаєть я поборов цю помилку. В мене все працює на нульовій конфігурації, бо перша це 220в 2000W та можливо 16S. не пам'ятаю.Але Інвертор вмикається тільки з другого натискання кнопки AC.
Це у мене вирішилось тільки прошивкою модуля з ALI правильною прошивкою. У вас і 1615 і 8026 повинні працювати на першій конфігурації, тоді не буде другого старту.
Всі параметри що мене цікавили я змінив. Змінював відповідно тих що в мене були та ті що давали люди на цьому форумі. бо 8026 в менє підгоріла, але зчитувалась. а 1615 в КЗ.Після заміни пари контролерів EG8026DM2 та EG1615DM1 зіткнувся з багом: для активації виходу 220В кнопку доводилося натискати двічі. Ділюся знайденими рішеннями.
1. Проблема з логікою запуску (EG8026)
Ситуація, коли вихід вмикається лише з другого разу, була пов'язана з некоректними налаштуваннями в конфігурації чіпа.
Причина: На готових субмодулях, що є у продажу, певні критичні параметри в конфігураторі заблоковані для редагування, що не дозволяло узгодити логіку старту.
Рішення: Повна заміна чіпа EG8026 на новий («чистий»). Це відкрило доступ до всіх параметрів конфігурації. Після прошивки правильних значень (мій конфіг є вище в цій темі) проблема подвійного натискання зникла, і інвертор став запускатися штатно з першого разу.
Так я знаю що воно заряждає до повного , потім помилка , та циклічно пищить. Декілька раз з підключеним програматором воно повністю, воно нормально зарядило АКБ. Але зарядний струм не підіймається більше 4A± (при підключеному Rx i Tx). Поки думаю що з робити з Overvoltage...2. Нюанс із помилкою Overvoltage (EG1615DM1)
Також при заміні EG1615 часто виникає фантомна помилка перенапруги (Overvoltage), яка супроводжується писком зумера.
Діагностика: Перевірено перепайкою оригінального чіпа з донора — з «рідним» контролером помилки немає. Це вказує на різні версії прошивок у нових чіпах, що зараз є на ринку.
Порада: Ця помилка в більшості випадків не блокує роботу інвертора, а лише дратує звуком. Якщо немає можливості знайти ідентичний оригінал, проблему вирішуємо послідовним резистором на зумер, щоб зробити його тихішим.
В менє цей параметр -4607 , я його не чіпав.Вітаю !!!
Додаю файл рідний EG1616 ,щоб не вбивати вручну значення.
І маю питання : За що відповідає параметр 50 ( 0-Normally Open Switch1-Latching Switch ) ??? Маю дві плати і в одній цей параметр не прописується із значенням -4607 , а зберігається 0
Хто стикався ?
Замінив резистор на 51r, біля BMS, з Overvoltage не допомогло. Картина на скриншоті, завжди приблизно така історія.
Балансира в мене не має, щоб дивитися одразу за всими комірками. максимально що я вимірював це 3,6в після помилки.
Я хочу пояснити, в мене кнопкою 220 при першому натискінні прокидаеться станція, при другому починає підійматися 220, вмикаеться лампа розжарювання з Soft start, а потім помилка. Далі натискаєш кнопку 220 і воно нормально вмикається. Завтра я ще протестую, але мені здаєть я поборов цю помилку. В мене все працює на нульовій конфігурації, бо перша це 220в 2000W та можливо 16S. не пам'ятаю.
Всі параметри що мене цікавили я змінив. Змінював відповідно тих що в мене були та ті що давали люди на цьому форумі. бо 8026 в менє підгоріла, але зчитувалась. а 1615 в КЗ.
Так я знаю що воно заряждає до повного , потім помилка , та циклічно пищить. Декілька раз з підключеним програматором воно повністю, воно нормально зарядило АКБ. Але зарядний струм не підіймається більше 4A± (при підключеному Rx i Tx). Поки думаю що з робити з Overvolta
З підключеним usb-ttl не вийде на зарядку. Перевіряйте мультиметром реальну напругу при якій станція падає в помилку Over voltage. Якщо ви все відкалібрували та прописали правильно параметри і зберегли ( струм та напругу АКБ яку має бачити 1615 ) , то відключати зарядку має приблизно на 49 В, а після помилки Over voltage має розрядити до 47 В.Замінив резистор на 51r, біля BMS, з Overvoltage не допомогло. Картина на скриншоті, завжди приблизно така історія.
Балансира в мене не має, щоб дивитися одразу за всими комірками. максимально що я вимірював це 3,6в після помилки.
Я хочу пояснити, в мене кнопкою 220 при першому натискінні прокидаеться станція, при другому починає підійматися 220, вмикаеться лампа розжарювання з Soft start, а потім помилка. Далі натискаєш кнопку 220 і воно нормально вмикається. Завтра я ще протестую, але мені здаєть я поборов цю помилку. В мене все працює на нульовій конфігурації, бо перша це 220в 2000W та можливо 16S. не пам'ятаю.
Всі параметри що мене цікавили я змінив. Змінював відповідно тих що в мене були та ті що давали люди на цьому форумі. бо 8026 в менє підгоріла, але зчитувалась. а 1615 в КЗ.
Так я знаю що воно заряждає до повного , потім помилка , та циклічно пищить. Декілька раз з підключеним програматором воно повністю, воно нормально зарядило АКБ. Але зарядний струм не підіймається більше 4A± (при підключеному Rx i Tx). Поки думаю що з робити з Overvoltage...
Допис оновлено:
В менє цей параметр -4607 , я його не чіпав.
З підключеним usb-ttl не вийде на зарядку. Перевіряйте мультиметром реальну напругу при якій станція падає в помилку Over voltage. Якщо ви все відкалібрували та прописали правильно параметри і зберегли ( струм та напругу АКБ яку має бачити 1615 ) , то відключати зарядку має приблизно на 49 В, а після помилки Over voltage має розрядити до 47 В.
Hall current прописували в 8026?.Я підключаю USB-TTL , але без Tx, тільки Rx. все працює.
В 1615 калібрується тільки напруга АКБ , яя навсяк випадок прописав калібраційні параметри. напруга в консолі збігається з реальною, але мультиметр не встигае зафіксувати перенапругу.
В мене стоїть зараз Charging voltage 50v. Хоча по всим конфігам що дають люди це 51-51,4в.
Калібрацію 8026 я не проводив, там приблизно все співпадає.
Ми розуміємо, реклама дратує!
Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.