• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання BluePalm BP-S1500F не заряджається, EG8026 APFC?

teskazp

Активний учасник
147 153
на 1-2 секунди загоряється зелений потім червоний
Вы даташит почитайте, он вам моргает в чем ошибка но не читая как он моргает, вы не понимает этого и считаете просто моргнул. Плюс ничего не мешает вам программно посмотреть в консоли на каком этапе идет затык. На крайний случай переводите 8026 в тест режим и смотрите сигналы выдает ли 8026. Тут уже по 1615 и 8026 микрухам куча тем, уже давно все разжевано.

William_1994

Новий учасник
26 40
Вітаю панство, зарядна станція Хpower 1000, в середині те саме що і Аpower 1000, зі слів клієнта зустрічний струм влетів, вигоріли ключи по низу, розірвало силові електроліти по високовольтній шині. Замінив ключі, електроліти, при спробі запустити інвертор, на високовольтній шині з'являється 400VDC, біля EG16115 горить зелений світлодіод, біля EG8026 на 1-2 секунди загоряється зелений потім червоний, 220VAC немає, підключався до EG8026 програмою EG1615_Lite, зчитується, резистори на кросплаті EG1615/EG8026 поперевіряв, на силовий платі теж поки нічого додаткового підозрілого не знайшов. Що порадите? Міняти EG8026?
Який опір резисторів якщо продзвонити на платі без демонтажу?
Якщо резистори 510 кОм в схемі дзвоняться 470 кОм, то норм, а якщо 370 кОм то міняйте чіп або плату EG8026

Вкладення

• IMG_20260312_112516.jpg
    IMG_20260312_112516.jpg
    779.1 Кб · Перегляди: 48

Nanit

Новий учасник
3 2
Вы даташит почитайте, он вам моргает в чем ошибка но не читая как он моргает, вы не понимает этого и считаете просто моргнул. Плюс ничего не мешает вам программно посмотреть в консоли на каком этапе идет затык. На крайний случай переводите 8026 в тест режим и смотрите сигналы выдает ли 8026. Тут уже по 1615 и 8026 микрухам куча тем, уже давно все разжевано.
Читати данні по uart з eg8026 під час запуску\роботи силового інвертора безпечно, при використанні опторозвязаного адаптер USB-TTL ?

William_1994

Новий учасник
26 40
не понимаю - Зачем их править? если
1. Напряжение аккумулятора откалибровано и совпадает что в программе что на мультиметре. (46,52 V )/ В настройках выставлен верхний предел напряжения аккумулятора 51.1 V и Нижний предел 39,2V (но это не мешает инвертору прерывать зарядку на 49.00 V и пищать 4 реза о перенапряжении
2. Ошибок нет при работе в режиме инвертора.
3. Все цепи проверил, измерял на входе 38 и 39 ног микросхемы 1615 оно соответствует делителям и напряжению аккумулятора и составляет 1,9 V . То есть оно выше предела 1.6 воль (заниженое напряжение аккумулятора ) и ниже предела 2,5 Вольт. (перенапряжение аккумулятора )
Касательно конфигураций - я сам не разобрался но пишут вот:

After performing steps 1 - 4 below for EG8026, the inverter control parameters in the
advanced settings need to be written as 0 (i.e., custom mode) for the modified
parameters to take effect.
Switch to the custom area: As shown in Figure 8 - 2 - 2, fill in 0 for the inverter
configuration to be set, and then click "Write" to switch to the custom area. PS:
Inverter configuration 0 represents the custom area, and 1 represents the default
parameters.

Також займаюся ремонтом станції Bluepalm S1500F. Замінив два чіпи EG1615. Прошив їх оригінальним конфігом, знятим з іншого повністю робочого апарата (плата якого не мала пошкоджень).

Проблема наступна: при досягненні верхньої межі напруги станція випадає в помилку OVERVOLTAGE.

• EG1615: блимає червоним 3 рази + працює бузер.
  • EG8026: просто блимає червоним.
  • У софті в режимі RealTime також відображається статус OVERVOLTAGE.
Спробував програмно змістити поріг спрацювання захисту до 61В. Результат: по перенапрузі станція більше не сигналізує, проте БМС розмикає ключі в аварійному режимі. При цьому EG8026 продовжує працювати в режимі зарядки.

Результати замірів:

• Напруга безпосередньо на АКБ — 47.5В.
  • Напруга між «мінусом» АКБ та шунтами — 7.5В.
  • Тобто логіка бачить напругу заряду близько 55В, хоча в «0 конфігу» прописано 51.1В.
  • Дільники напруги перевірені.
Допис оновлено:

Вітаю панство, зарядна станція Хpower 1000, в середині те саме що і Аpower 1000, зі слів клієнта зустрічний струм влетів, вигоріли ключи по низу, розірвало силові електроліти по високовольтній шині. Замінив ключі, електроліти, при спробі запустити інвертор, на високовольтній шині з'являється 400VDC, біля EG16115 горить зелений світлодіод, біля EG8026 на 1-2 секунди загоряється зелений потім червоний, 220VAC немає, підключався до EG8026 програмою EG1615_Lite, зчитується, резистори на кросплаті EG1615/EG8026 поперевіряв, на силовий платі теж поки нічого додаткового підозрілого не знайшов. Що порадите? Міняти EG8026?
Ділюся досвідом вирішення аналогічної проблеми. Раніше міняв чіп EG8026, симптоми були ідентичні, але заміна самого контролера результату не дала.

Рішення виявилося в ланцюгах вимірювання: Я випаяв резистори дільника напруги R6, R40, R49, R41, R51, R42. Після цього скальпелем ретельно зчистив захисну маску плати безпосередньо під посадковими місцями цих резисторів (щоб виключити паразитні витоки струму через текстоліт/лак) і впаяв їх назад. Після цієї маніпуляції плата «завелася»: інвертор 220В вмикається з першого разу і працює стабільно без вимкнень.

Щодо прошивки та чіпів: Помітив цікаву особливість — існують версії плат/чіпів 8026, де параметри Soft Start, керування вентиляторами та Other settings заблоковані для змін навіть у «0 конфігу». У моєму випадку куплені чіпи мають свіжішу версію софту, що дозволяє вільно змінювати та зберігати ці налаштування. Проте для стабільності я залишив їх у заводських значеннях.
Після цих налаштувань 220 В з морди вмикаються відразу та не вимикаються.
Допис оновлено:

Також займаюся ремонтом станції Bluepalm S1500F. Замінив два чіпи EG1615. Прошив їх оригінальним конфігом, знятим з іншого повністю робочого апарата (плата якого не мала пошкоджень).

Проблема наступна: при досягненні верхньої межі напруги станція випадає в помилку OVERVOLTAGE.

• EG1615: блимає червоним 3 рази + працює бузер.
  • EG8026: просто блимає червоним.
  • У софті в режимі RealTime також відображається статус OVERVOLTAGE.
Спробував програмно змістити поріг спрацювання захисту до 61В. Результат: по перенапрузі станція більше не сигналізує, проте БМС розмикає ключі в аварійному режимі. При цьому EG8026 продовжує працювати в режимі зарядки.

Результати замірів:

• Напруга безпосередньо на АКБ — 47.5В.
  • Напруга між «мінусом» АКБ та шунтами — 7.5В.
  • Тобто логіка бачить напругу заряду близько 55В, хоча в «0 конфігу» прописано 51.1В.
  • Дільники напруги перевірені.
Допис оновлено:

Ділюся досвідом вирішення аналогічної проблеми. Раніше міняв чіп EG8026, симптоми були ідентичні, але заміна самого контролера результату не дала.

Рішення виявилося в ланцюгах вимірювання: Я випаяв резистори дільника напруги R6, R40, R49, R41, R51, R42. Після цього скальпелем ретельно зчистив захисну маску плати безпосередньо під посадковими місцями цих резисторів (щоб виключити паразитні витоки струму через текстоліт/лак) і впаяв їх назад. Після цієї маніпуляції плата «завелася»: інвертор 220В вмикається з першого разу і працює стабільно без вимкнень.

Щодо прошивки та чіпів: Помітив цікаву особливість — існують версії плат/чіпів 8026, де параметри Soft Start, керування вентиляторами та Other settings заблоковані для змін навіть у «0 конфігу». У моєму випадку куплені чіпи мають свіжішу версію софту, що дозволяє вільно змінювати та зберігати ці налаштування. Проте для стабільності я залишив їх у заводських значеннях.
Після цих налаштувань 220 В з морди вмикаються відразу та не вимикаються.

Вкладення

• EG8026.xlsx
    6.3 Кб · Перегляди: 44
Останнє редагування:

vasml

Новий учасник
4 0
І наклейка є 1500 ? Бо в параметрах 2000 що мене збиває з пантелику :) . В мене 3 лежить помилок нема в асистенті, зараз мова про конкретну, кз двох 019n10 I платки 1615. Платка нова з Китаю ніби поправив може що не врахував не знаю.вихід є на ~20 сек ,потужність +- відповідає, заряд правда не йде…всім співчуваю хто робить такі станції :)

William_1994

Новий учасник
26 40
Так, наклейка оригінальна. Потрібно дивитися EG8026dm2 , якщо вона в помилці то горить світлодіод червоним.

perebeinos92

Учасник
97 64
Вітаю! Напишу тут, бо мучаюся вже зі станцію K&S 2400P. Була такаж лажа. Стрельнули транзюки і Ег8026 за компанію. Замовив плату EG8026DM2, Перекинув резистори з рідної. З радної також незважаючи на дирку, вдалося зчитати конфіг, який я переніс на нову плату. Нааразі все працює, крім відображення потужності. Воно завжди нуль. Пробував рекомендації вище, в тому числі Battery cflibration - ефекту нуль. резистори всі цілі. У когось є якісь ще ідеї? Чи не паритись і віддавати вже так?

perebeinos92

Учасник
97 64
EG8542 міняли на EG1615?
там другий субмодуль стоїть вже eg1615dm1
Допис оновлено:

на нтому продзвонив всі резистори, наче все ок
Допис оновлено:

а, стоп, вибачте.. вже мізки поїхали.. нє, не пробував
EG8542 міняли на EG1615?

perebeinos92

Учасник
97 64
Калібрування по струму робили в EG8026?
Якщо маєте на увазі hall curent calibration, то так. Робив заміром споживання 400вт 4 лампочки, потім дістав модуль і прописав коефіцієнт. Наче так робили з того що я прочитав

William_1994

Новий учасник
26 40
Якщо маєте на увазі hall curent calibration, то так. Робив заміром споживання 400вт 4 лампочки, потім дістав модуль і прописав коефіцієнт. Наче так робили з того що я прочитав
Який коефіцієнт отримали?
Допис оновлено:

Current calibration 1800.0
Hall calibration 2666.0

perebeinos92

Учасник
97 64
Який коефіцієнт отримали?
Допис оновлено:

Current calibration 1800.0
Hall calibration 2666.0
на 500 вт 4А, але в мене є вумінви, щось забагато, міряа ваттметром.. завтра будуть на руках токові кліщі, хочу ще раз переміряти. Але, думаю, якщо б навіть були розбіжності, то воно хоч щось би показувало, а тут нуль

William_1994

Новий учасник
26 40
Перевірте струмомірки c810
Допис оновлено:

Screenshot 2026 03 26 19 56 34 59 e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0fScreenshot 2026 03 26 19 56 20 93 680d03679600f7af0b4c700c6b270fe7
на 500 вт 4А, але в мене є вумінви, щось забагато, міряа ваттметром.. завтра будуть на руках токові кліщі, хочу ще раз переміряти. Але, думаю, якщо б навіть були розбіжності, то воно хоч щось би показувало, а тут нуль

Останнє редагування:

perebeinos92

Учасник
97 64
Допис оновлено:

Переглянути вкладення 6482Переглянути вкладення 6483
Тут нова лажа вилізла.. сьогодні запускаю, а воно не видає 220.. горить червоний індикатор. десь спрацював захист. При тому що в програмі пише no fault

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock