• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

zendure superbase pro 1500 мікросхема шим

zhanster

Новий учасник
22 10
Також шукаю трансформатор Т5, той що біля 3AR2380, де купити/перематати, можливо підібрати щось схоже?
Я так розумію дехто з цієї теми їх продає. В мене вони вижили.
Зараз вперся в те, що горят транзистори в холодній частині, хоча драйвера з сигналами працюють адекватно.

sergs

Новий учасник
26 18
Я так розумію дехто з цієї теми їх продає. В мене вони вижили.
Зараз вперся в те, що горят транзистори в холодній частині, хоча драйвера з сигналами працюють адекватно.
Так продають, але мені перематали за пару годин та було цікаво чи працюватиме, питання ціни не стояло, і таки працює, станція відпрацювала розряд-заряд при різних навантаженнях.
В якому режимі горять транзистори? Миттєво чи через якийсь час? Осцилограми безпосередньо на затворах? Схемі з іншої сторони трансформатора приділіть увагу.

zhanster

Новий учасник
22 10
Так продають, але мені перематали за пару годин та було цікаво чи працюватиме, питання ціни не стояло, і таки працює, станція відпрацювала розряд-заряд при різних навантаженнях.
В якому режимі горять транзистори? Миттєво чи через якийсь час? Осцилограми безпосередньо на затворах? Схемі з іншої сторони трансформатора приділіть увагу.
Запустив спочатку інвертор з мінімальною кількістю транзисторів, щоб перевірити чи працює логіка вся. 220 дало, лампочку тримає. Поетапно впаював і перевіряв. Вкінці коли впаяв дублюючі транзистори холодної частини - вони і згоріли. Осцилограма до цього була гарна. На момент поломки вже не поміряєш. Обв'язка чотка.. Не знаю. Може бути, що така якість попалася, але мало ймовірно. До гарячої частини після трансформатора питань немає.

sergs

Новий учасник
26 18
Цікаво як поетапно Ви впаюєте? всього вісім транзисторів, тут або чотирі або вісім. Бува з десятка транзисторів 50% працюють інші вигорають або зразу або через якийсь час.

zhanster

Новий учасник
22 10
Цікаво як поетапно Ви впаюєте? всього вісім транзисторів, тут або чотирі або вісім. Бува з десятка транзисторів 50% працюють інші вигорають або зразу або через якийсь час.
Було 4 транзистори. Впаяв весь пакет 8 шт. І моментально при включенні вилетло парочка нововпаяних.
Але там нічому летіть, щоб впливати на гейт, 0, 10ОМ, 20кОм в обв'язці. Ну і конденсатори після драйвера перед мостом.
Дрейвера нові. Тепер думаю замінити резистори на вході в драйвера.

Sergio123

Новий учасник
25 22
Привіт усім. Потрібна допомога з ідентифікацією SMD-транзистора.

Вкладення

• Zendure 1500.jpg
    Zendure 1500.jpg
    683.5 Кб · Перегляди: 67

sergs

Новий учасник
26 18
Зазвичай згорає той що біля шимки. Цей трансформатор працює на малих напругах, можливо індуктивність менше чутливості вашого приладу.

Sergio123

Новий учасник
25 22
теж про це думав
А по тому трансформатору що йде на шимку то теж звоняться обмотки біля 1 Ом. Але теж не можу поміряти індуктивність ((
ну башню зірвало 3AR2280JZ
Допис оновлено:

Міряв чим було, тому не засуджуйте)

Вкладення

• IMG_0687.jpeg
    IMG_0687.jpeg
    107.9 Кб · Перегляди: 62
  • IMG_0684.jpeg
    IMG_0684.jpeg
    1.9 Mб · Перегляди: 65
  • IMG_0685.jpeg
    IMG_0685.jpeg
    2 Mб · Перегляди: 59
  • IMG_0686.jpeg
    IMG_0686.jpeg
    2.1 Mб · Перегляди: 59
Останнє редагування:

Sergio123

Новий учасник
25 22
Транзистор в корпусі SOT-23 з маркуванням 43С NI
Їх на платі 3шт.
Можливо це справді TL431
Один на моїй платі пробитий, а інші два оприділяються як на фото
Допис оновлено:

А ось так о приділяє тестер TL431
Допис оновлено:

Транзистор в корпусі SOT-23 з маркуванням 43С NI
Їх на платі 3шт.
Можливо це справді TL431
Один на моїй платі пробитий, а інші два оприділяються як на фото
Допис оновлено:

На другому фото це TL431 так її визначив тестер

Вкладення

• IMG_0800.jpeg
    IMG_0800.jpeg
    2.1 Mб · Перегляди: 58
  • IMG_0857.jpeg
    IMG_0857.jpeg
    2.2 Mб · Перегляди: 56
Останнє редагування:

Sergio123

Новий учасник
25 22
Після заміни всих трьох TL 431 напруга піднялась на вході 7815 до 3.1вольта
Допис оновлено:

Всим доброго вечьора, Також прошу допомогти визначити номінали двох конденсаторів С7 і С24,

Вкладення

• IMG_0921.jpeg
    IMG_0921.jpeg
    1.6 Mб · Перегляди: 61
Останнє редагування:

sachach

Учасник
57 78
Після заміни всих трьох TL 431 напруга піднялась на вході 7815 до 3.1вольта
Допис оновлено:

Всим доброго вечьора, Також прошу допомогти визначити номінали двох конденсаторів С7 і С24,
По 100нФ.

zhanster

Новий учасник
22 10
Було 4 транзистори. Впаяв весь пакет 8 шт. І моментально при включенні вилетло парочка нововпаяних.
Але там нічому летіть, щоб впливати на гейт, 0, 10ОМ, 20кОм в обв'язці. Ну і конденсатори після драйвера перед мостом.
Дрейвера нові. Тепер думаю замінити резистори на вході в драйвера.
Все таки відновив, 220В отримав.
Проте шим доволі дивний. Він недозакривається до кінця. Від цього транзистори гріються. Холостий хід 30-35Вт.

Якщо в когось буде можливість - зніміть будь ласка осцилограму безпосередньо на тразисторах холодної частини, до їхніх драйверів, та до логіки HC244.
В моїй ситуації форма шиму на всіх цих точка однакова, полуперіод недозакривається. Підтяжка а нормі.
Photo 2026 02 13 10 56 24
Дякую.

Sergio123

Новий учасник
25 22
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Допис оновлено:

Доріжку відновив між слоями, замінив шимки обидві, конденсатори 100nf 2шт.
Три TL431, діод 5А 200v SS520, діод той що навісним монтожом теж, 7815 замінив,
Відновив переходи на резистори і конденсатор 100nF з нижнього слоя до верхнього, що йдуть до транса і TL431 (та що на верхньому слої біля транса,
Замінив 5 драйверів, і резистори на IMG 0676IMG 06754,7Оm.
Замінив діод RS2M і відновив доріжку плавного пуску,
Допис оновлено:

Ще була згорена доріжка в другому слої яка йде на крайню ногу реле і до конденсатора 100mF 25v.IMG 0991
Допис оновлено:

IMG 0986
Допис оновлено:

IMG 0993

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock