• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Зарядна станція Newsmy X2400. Проблема з BMS.

Mаксим

Новий учасник
14 16
Доброго дня.
Станція відпрацювала пів року. Зараз видає напругу, а заряджатися не хоче.
Після внутрішнього огляду знайшов розламану мікросхему та вигорівші резистори на платі BMS.
Номінал резисторів роздивився, а на мікросхемі лише EG27. Маю підозру що це EG27324.
На платі позначена U7, знаходиться над маркуванням плати.
Схожу мікросхему з трансформатором бачив на платах від Ecoflow, але це все що зміг знайти.
Розумію що це підвищуючий перетворювач вольт на 15-18.
Буду радий будь якій корисній інформації.

Вкладення

• 20260618_162113.jpg
    20260618_162113.jpg
    2.3 Mб · Перегляди: 36
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
А що вам підказати з такими вихідними даними? Змальовуйте включення і підтверджуєте чи заперечуйте підозру свою. Не у всіх така БМСка на столі перед очима...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Розумно би було від вас почути про яку мікросхему йдеться... Ви не вказали порядковий номер, не позначили її на фото.
Напругу можна дізгнатися з даташиту після опізнання, перерахувавши по дільнику фітбеку. Або по даташитах на мікросхеми, котрs живить обговорюваний вузол.
Але, воно само не зробиться. ;) Нє, ще можна чекати на когось доброго, хто має таку БМС на столі і підкаже.

Mаксим

Новий учасник
14 16
По даташиту це драйвер. Фідбек відсутній.
Була б десь схема - сам би розібрався. А так гадаю вона чи не вона.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Так он вона, перед вами! Змальовуєте включення мікросхеми (там же всього пару деталей і доріжок...), розписуєте призначення ніг. І гадаєте по даташиту для розуміння вона чи не вона.

Kulibinevrebadi

Новий учасник
21 8
IMG 20260625 125940отаке
Допис оновлено:

EG27324
Допис оновлено:

мені треба теж на інверторі фото прошу які стоять номінали
позначення на платі
U9 транзистор
D22 диод
R104 резістор
Допис оновлено:

чекаю відповіді
Доброго дня.
Станція відпрацювала пів року. Зараз видає напругу, а заряджатися не хоче.
Після внутрішнього огляду знайшов розламану мікросхему та вигорівші резистори на платі BMS.
Номінал резисторів роздивився, а на мікросхемі лише EG27. Маю підозру що це EG27324.
На платі позначена U7, знаходиться над маркуванням плати.
Схожу мікросхему з трансформатором бачив на платах від Ecoflow, але це все що зміг знайти.
Розумію що це підвищуючий перетворювач вольт на 15-18.
Буду радий будь якій корисній інформації.
Чекаю відповідь

Останнє редагування:

Kulibinevrebadi

Новий учасник
21 8
U9 nxv6
R104 47kom
D22 ES1D риска в глибину плати
Дякую оце добре
Допис оновлено:

U9 nxv6
R104 47kom
D22 ES1D риска в глибину плати
Супер
Допис оновлено:

ще один важливий момент там где релюхи їдуть транзистори 3шт значення на платі Q3.Q2.Q1. там всі стоять назва 2x транзистори?

Останнє редагування:

Mаксим

Новий учасник
14 16
Доброго дня.
BMS не бажає працювати. Вузол відновив, помилка з E190 стала E191.
Маєте можливість зчитати дамп BMS ?

Останнє редагування:

Kulibinevrebadi

Новий учасник
21 8
Доброго дня.
BMS не бажає працювати. Вузол відновив, помилка з E190 стала E191.
Маєте можливість зчитати дамп BMS ?
зайдіть через Bluetooth у програму та скиньте, зробивши reset BMS.
Допис оновлено:

Спочатку треба увімкнути Wi-Fi та підключити Bluetooth. Затиснути Wi-Fi другу кнопку щоб з'явився Wi-Fi, і тоді вже підключатися з телефона. Завантажити софт (програму), зайти через неї та скинути БМСку.

Допис оновлено:

Коли на сонячний вхід підключаєшся, спробувати, ну, щоб зарядка пішла акумулятора, бачиш зв'язок якийсь чи ні? Ну, зарядка йде чи вати показує, або, припустимо, час показує, що ще порти працюють, USB вмикаються ? Реакція на інвертор — пікає. Індикація на інверторі блимає? на БМСі блимає індикація?. Ось перевір оце.
Допис оновлено:

Програма називається Wonder Free. Скачати і, ну, в телефон. Я скидання зробив, але мені не допомогло. У мене помилки видають Е201. І потім, коли на сонячний інвертор подаю, ну, показує вати,10watt але зарядки немає, по нулях. І потім вона, типу як, помилку показує теж іншу, Е180. І потім відключає, і вимикається

Останнє редагування:

Mаксим

Новий учасник
14 16
З'єднання через wifi було дуже довгим. Зараз при включенні відразу світиться bluetoos, після затискання кнопки світиться wifi, але програма bluetoos не бачить.
Сонце бачить, бере 12 ватт, але не довше 1 хвилини. В цей момент на плату інвертора приходить 52 вольта. Потім клацає реле, споживання вимикається, а через хвилину знову вмикається.
Індикатор заряд показує, на кнопки реагує. USB вмикати не хоче.
На bms індикатор моргає 1гц.
На інверторі та сонці по одному світиться постійно, по одному моргає.
Додалася E015 - перегрів, але вентилятори не вмикає.

E180 у мене також була. Я не скажу в який момент вона зникла, але тоді в мене була проблема з i2c шиною між BQ7694 та процесором. Частина імпульсів мала кілька рівнів. Вилікувалося чисткою міх контактами процесора.

Kulibinevrebadi

Новий учасник
21 8
в мене І буває раз — на дисплеї вентилятори загоряються, але вентилятори самі стоять на місці

Допис оновлено:

З'єднання через wifi було дуже довгим. Зараз при включенні відразу світиться bluetoos, після затискання кнопки світиться wifi, але програма bluetoos не бачить.
Сонце бачить, бере 12 ватт, але не довше 1 хвилини. В цей момент на плату інвертора приходить 52 вольта. Потім клацає реле, споживання вимикається, а через хвилину знову вмикається.
Індикатор заряд показує, на кнопки реагує. USB вмикати не хоче.
На bms індикатор моргає 1гц.
На інверторі та сонці по одному світиться постійно, по одному моргає.
Додалася E015 - перегрів, але вентилятори не вмикає.

E180 у мене також була. Я не скажу в який момент вона зникла, але тоді в мене була проблема з i2c шиною між BQ7694 та процесором. Частина імпульсів мала кілька рівнів. Вилікувалося чисткою міх контактами процесора.
Допис оновлено:

о такі пачкі їдуть від бмс замір крайні піни
Допис оновлено:

Працює тільки на 2,4 г фая підключати треба телефон і тоді ,,, так в мене теж не с першого разу підключилося ,вона в мене засинала я її будив кнопкою не помятая яка щоб не заснула і підключався
Допис оновлено:

так ще на морді від МППТ 24в блокує не пускає
Допис оновлено:

в мене Е181 з'являється колі подаю на МППТ на дисплеї 10ват скидае клацае реле і помилка Е181
Допис оновлено:

«Так, коротше кажучи, просто бувають ще такі помилки, що вискакують, але вони короткі і вони бувають різні, тобто я вже не пам'ятаю які. Тобто здебільшого трапляються такі, які жорстко стоять на дисплеї. Буває, що воно перемикається на якісь помилки, потім одну помилку може показати, другу помилку показати, третю помилку показати, потім раз — і зупиняється на одній помилці, і все, і стоїть».

Вкладення

• IMG_20260701_130705.jpg
    IMG_20260701_130705.jpg
    159.7 Кб · Перегляди: 14
  • IMG_20260701_130622.jpg
    IMG_20260701_130622.jpg
    183.9 Кб · Перегляди: 14
Останнє редагування:

Mаксим

Новий учасник
14 16
Відключив повністю плату інвертора - Е191.
Подав напругу на сонце - Е180.
Що таке МППТ ?
Пачки імпульсів треба розтягнути.

12 ватт використовуються на створення 52 вольт, але транзистори на bms не відкриваються.
Прошивку зчитати можете ?

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock