• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Інформація Все про Boot Guard - перепайка на ноуті вживаних комбайнів

Rostyk.07

Активний учасник
142 66
Для тих, хто любить купувати паяні процесори або плати під демонтаж:

Не всі процесори Intel від донорів хороші
Ця фраза стосується процесорів серії Haswell, Broadwell, Skylake та нових поколінь
Багато людей купують не дуже дорогі донорські плати, щоб пересадити процесор в ноутбук який мають на ремонт.

Але досить часто трапляється так, що процесор був демонтований, пересаджений, але результату немає, плата схожа на цеглу. Те саме стосується процесорів, що продаються як REBOL. Я не буду вдаватися в технічні тонкощі типу platform protection, але постараюся пояснити простою мовою
Знайдіть UEFI BIOS, а точніше один із компонентів під назвою Boot Guard Intel Boot Guard – апаратно підтримувана технологія перевірки автентичності UEFI BIOS, працює як надійний ланцюжок завантаження. І перша ланка в ній завантажувальний код всередині процесора, який запускається через скидання. Процесор знаходить на SPI флеш-пам'яті розроблений і підписаний Intel код модуль, завантажує в пам'ять кешу, перевіряє і запускає. Цей модуль коду відповідає за перевірку невеликої завантажувальної частини UEFI BIOS Initial Boot Block, яка, в свою чергу, містить функціональність для перевірка основної частини UEFI BIOS. Таким чином, Intel BG дозволяє переконатися, що BIOS є справжнім перед завантаженням операційної системи.
Потім я перейду до простішої мови, утиліти, хеш ключа OEM зберігаються в самому процесорі, хоча цей інструмент (безпека) може не запускатися.

Як показує практика, збережений Boot Guard profile:
у процесорах покоління 4 і 5 не дуже часто
у процесорах 6-го покоління вже часто
у процесорах 7 покоління чистий профіль я бачив лише в asus

Boot Guard має 6 профілів конфігурації 0-5
Якщо в UEFI BIOS встановлено профіль 0 (зазвичай це Noname, Asus і Asus), процесор буде працювати на будь-якій платі
Якщо профіль UEFI BIOS встановлений вище або дорівнює 1 (зазвичай це Acer, HP і Noname), то я не гарантую, що процесор буде працювати на будь-якій платі.
Якщо профіль 3-4 встановлений в UEFI BIOS (а це Lenovo, Dell, MSI тощо), існує велика ймовірність того, що процесор буде працювати лише на платформі, з якої процесор знято
Процесор з профілем 5 відмовився працювати на тій же, точно такій платі
Це відбувається тільки в тому випадку, якщо на пристрої запущена утиліта перезапису коду на процесор. Якщо інструмент не запущений, процесор "чистий" . Перш ніж витягнути процесор з плати, не полінуйтеся очистити UEFI BIOS і перевірити конфігурацію профілю захисту завантаження. Якщо у ваших руках немає UEFI BIOS, ви можете лише гадати, що записано в використовуваному процесорі і що Ви отримаєте при запайці процесора.

p.s Навіть якщо він працюючий від нього немає сенсу. Тому що плата від компанії «lenovo» а в них є бутГвард, який дозволяє встановити цей процесор тільки на 1в1 таку ж плату, для інших він не підходить

Більше інформації
h"ttps://habr.com/ru/companies/dsec/articles/326556/
ht"tps://ascnb1.ru/forma1/viewtopic.php?f=33&t=138025&p=884206&hilit=Boot+guard#p884206

Вкладення

• 9fb0bc20cc0342e1b18421b30ed0f584.png
    9fb0bc20cc0342e1b18421b30ed0f584.png
    22.8 Кб · Перегляди: 24
  • ff8fc64975be4cadbac085daf9ae100b.png
    ff8fc64975be4cadbac085daf9ae100b.png
    350 Кб · Перегляди: 23
  • 111.png
    111.png
    522.9 Кб · Перегляди: 24
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock