• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Вентилятор для інвертора

Saxne

Новий учасник
4 0
Вітаю! Допоможіть будь-ласка. Я людина далека від електроніки чи будь-якої техніки. Тож прошу поради у вас. Є маленький інвертор Foval 1500. В ньому стоїть маленький, але1000121762 досить шумний вентилятор. Хочу замінити його на щось продуктивне та тихе. Саморстійні пошуки адекватного результату не дали, тож прийшов за допомогою.
Параметри "дуйчика" 40/40/20 12В, 015А, 2пін

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Надіюсь, у вас є розуміння, що тихе і не менш продуктивне буде суттєво більше за розміром? Бо нізя впіхнуть нєвпіхуємоє...

Saxne

Новий учасник
4 0
Надіюсь, у вас є розуміння, що тихе і не менш продуктивне буде суттєво більше за розміром? Бо нізя впіхнуть нєвпіхуємоє...
Тобто, цей вентилятор, який впихнули китайці, є вершиною тиші та продуктивності в розмірі 40/40/20? Моє розуміння сподівається, що це не так

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Тіште себе тою думкою. :) За рахунок чого то має статися? Від чого залежить продуктивність/шумність?

Saxne

Новий учасник
4 0
В моєму розумінні, за рахунок вищої якості моторчика, підшипника, якості відливу лопастей/деталей та загалом пластику....

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Від якості пластику повітряний потік не зміниться)
Такі малі вентилятори завжди шумні. Завжди взагалі. Немає сенсу міняти на щось інше, буде або шумно так само, або буде погано охолоджувати

Saxne

Новий учасник
4 0
Від якості пластику повітряний потік не зміниться)
Такі малі вентилятори завжди шумні. Завжди взагалі. Немає сенсу міняти на щось інше, буде або шумно так само, або буде погано охолоджувати
Під якістю я мав на увазі, щільність, відповідно вагу.
А я все одно пошукаю) Ну не сприймає мій мозок, що не може бути адекватного, тихішого вентилятора
Допис оновлено:

Дякую. Якщо є бажання продовжити підколи про якість пластику, повітряні потоки. Або є бажання поставити запитання про шумність/продуктивність, або в інший спосіб потішити власне "інженерне" его, готовий поспілкуватись)

skljarik

Інженер
430 729
Ну придбайте якийсь умовний Sunon з магнітною підвіскою за умовні 5-10$
Вважаю ці кулери дуже гарними за свою ціну.
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Якщо в нього буде та ж продуктивність як у вашого, зрозумієте, про що Вам колеги написали. Тихіше воно не буде.
Хочете тихіше = або розмір збільшувати, або зкидати оберти (продуктивність). Що, в принципі, одне й те саме. Оберти = шум.

santv18

Учасник Platinum
316 499
Помістіть інвертор без вентилятора в бак із трансформаторним маслом. То буде найкраще охолодження. І головне безшумне :D

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Як писали вище - ця дрібнота завжди гучна. А розміри не типові щоб робили щось масово "якісне" і був вибір. як наприклад на пк де вибір вентиляторів є.
А з цим скоріш всього буде так - ви купите 3-4 різних вентилятора і вони окажуться такі самі гучні +- ) хоча може вам пощастить.
А фовал 1500 звучить як щось +- велике, може туди 120тка влізе? От там вже вибір буде на любий смак)

Pekar

Новий учасник
29 20
досить шумний вентилятор. Хочу замінити його на щось продуктивне та тихе. Саморстійні пошуки адекватного результату не дали, тож прийшов за допомогою.
Тема вже з бородою, але може комусь цікаво буде. Любителям тишини ставив вентилятори Noctua. Вони дійсно тихі.

Ashampoo Snap 3  2026  20h32m15s 001

Для даного випадку щось таке чи подібне:
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!

Правда ціна тишини не маленька.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock