• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Схема Схема інвертора LOGIC POWER VOLT

Mtv

Майстер
285 440
Схему створив і адаптував за ескізами з відео знайденими на YouTube.
Якщо хтось помітить критичні помилки — повідомляйте, виправлю та викладу оновлений варіант.
Схема звісно неповна , як буде можливість постараюсь доповнити.

Вкладення

• LOGIC POWER VOLT .PDF
    47.5 Кб · Перегляди: 40
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Дякую. Включення NTC ліворуч вверху якесь дивне, там щось не гаразд. Також добавлю, що Kemot -и на тій же схемотехніці.

Мене ж цікавить призначення -5 Вольт на цій схемі. Вони формують зміщення землі для двох стабілізаторів і присутні виключно при роботі від мережі? По ідеї, від'ємна потрібна для закривання транзисторів силового моста. Але як формується -5 від АКБ?
Хтось задумувався, нащо так зроблено? І з землями би розібратись...

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Там LM324 відслідковує вхідну та вихідну синусоїду.
Ймовірно, для коректної роботи йому і потрібне зміщення, щоб ОП міг працювати з чистою синусоїдою, яка коливається відносно нуля.

Mtv

Майстер
285 440
Мене ще турбує схема керування реле на транзисторах Q14 і Q15.
Із скріну з відео (лишнє я прибрав щоб не заважало) видно, що на емітер Q15 подається живлення зі стабілізатора 7905, і при цьому підписано +5 В. Але ж 7905 — це стабілізатор від’ємної напруги.
Тому виникає питання: яка напруга там насправді має бути?
І ще одне питання — якого типу транзистори Q14 і Q15 використані в цій схемі?
Screenshot 16

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Те, що на схему показане як NTC є нормально розімкнутим термореле. Транзистор показано правильно. Тругий пін термореле іде на другу ногу стабілізатора 7805 (U2)
Q15 маркування 1G6 в SOT-89 то є CXT5551 (NPN 160V 0.6A)
Q14 маркування 1G в SOT-23 то є MMBT5551, По суті, те саме тільки менший кузов.

• Лайк
Реакції: Mtv

Mtv

Майстер
285 440
О, тепер, коли відомо, що це NPN-транзистори, це багато чого змінює,
і схема керування має таке підключення і виглядає більш коректною, ніж у варіанті з живленням +5 В.
Screenshot 9

Трохи підрихтував схему: додав усі вищезгадані моменти, а також знайшов і виправив кілька помилок у попередньому варіанті.
Також зробив деякі виправлення з урахуванням того, що автор, ймовірно, помилково підписав цю лінію живлення як +5 В.
Виклав оновлену версію в першому пості.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock