• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

River Pro (110v) після перенапруги

esperranza

Новий учасник
8 0
Вітаю. Американець, використовувався з понижаючою приблудою, але забули перемикнути режим і подали на вхід підвищену напругу. Згоріли 3 ключі зарядної частини і 2 драйвери. Замінив, не заряджає. На платі БМС діоди біля розєму один коротке, інший в обриві. Замінив, але не бачу ніяких імпульсів передачі данних. Хана процу? Що спричинює вигорання тих діодів? Станція працює від батареї та байпасом. При наявності навантаження вмикається індикація зарядки але заряд не йде. В інших випадках мигає перевантаження та кружечок навколо ступеня зарядженості.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Горять від викиду при вигоранні силової частини. Колись, як вивчав на предмет переробки 110-220 дійшов до висновку, що сила сумісна по напрузі. Подача 220 на станцію 110 проблем не викликала.
Станція просто не заряджалась, без пошкоджень. Ймовірно, причина вигорання у вас інша.
Чи процу хана? - там дойдіть до нього. Чого ж ви зациклились лише на "одній стороні палки"? Шина даних має два кінці.

esperranza

Новий учасник
8 0
Горять від викиду при вигоранні силової частини. Колись, як вивчав на предмет переробки 110-220 дійшов до висновку, що сила сумісна по напрузі. Подача 220 на станцію 110 проблем не викликала.
Станція просто не заряджалась, без пошкоджень. Ймовірно, причина вигорання у вас інша.
Чи процу хана? - там дойдіть до нього. Чого ж ви зациклились лише на "одній стороні палки"? Шина даних має два кінці.
Так, ви праві, на другому кінці теж діоди в кз. замінив, пропала червона батарейка та зявилася помилка перевантаження. Але обміну данними я так і не побачив. Чи вірно я розумію, що загальний з БМС на панель йде через силовий розєм, а на шлейфі два передача данних, +5 і +12В ?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Нема там діодів і не було ніколи... Якщо обміну нема, то чому і куди зникла помилка батареї?
Так, мінус іде силовим.

esperranza

Новий учасник
8 0
Нема там діодів і не було ніколи... Якщо обміну нема, то чому і куди зникла помилка батареї?
Так, мінус іде силовим.
Ніколи може і не було а тут є 3 діода біля гнізда, 2 з яких йдуть на контакти данних, як я розумію.
Допис оновлено:

Знову пробиті транзистори які я замінив. Ще таке питання. Вчора запускав від батареї і помітив, що напруга на електроліті високовольтовому пливає в межах 200-240В, це нормальна його робота?

Вкладення

• IMG_20241224_135344.jpg
    IMG_20241224_135344.jpg
    2.3 Mб · Перегляди: 39

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Ні, це не діоди. Використовуйте голову за призначенням.

esperranza

Новий учасник
8 0
Вітаю з Різдвом, хто сьогодні відзначає!
Допис оновлено:

Погано я роздивився плату, вигоріла синусна частина IGP15N60T. Після заміни ключів запускалася і видавала напругу під навантаженням. Після заміни діодів чи то стабілітронів(не знайшов шо воно є, маркування 3М) по шині зявились імпульси, але ніби замала амплітуда. Після спроби запуску пробило транзистори синуса. Додаю сигнали на вході/виході драйверів, здається мені вони трохи спотворені. Чи не замала частота імпульсів "заповнення" синуса?

Вкладення

• IMG_20241225_143449.jpg
    IMG_20241225_143449.jpg
    2 Mб · Перегляди: 31
  • IMG_20241225_143540.jpg
    IMG_20241225_143540.jpg
    2.6 Mб · Перегляди: 30
  • Між входами драйвера 60Гц.jpg
    Між входами драйвера 60Гц.jpg
    2.4 Mб · Перегляди: 21
  • Між входами драйвера заповнення.jpg
    Між входами драйвера заповнення.jpg
    2.3 Mб · Перегляди: 21
  • Між гейтами 60Гц.jpg
    Між гейтами 60Гц.jpg
    2.4 Mб · Перегляди: 18
  • Між гейтами заповнення.jpg
    Між гейтами заповнення.jpg
    2.3 Mб · Перегляди: 30
Останнє редагування:

esperranza

Новий учасник
8 0
Не розумію, чого ви докопуєтесь до тих спецдіодів, коли вони на даний час погоду не роблять. Я запитую про частоту ШИМ в синусній частині і форму імпульсів..

Jael.Dace

Інженер
417 616
У вас осциллограми підписані, типу: "між гейтами", "між входами", і на картинках фігня.
А треба дивитись окремо кожен сигнал відносно локальної GND: якщо до драйверу, то використовувати землю логичної частини драйверу, якщо нижнє плече - тоді відносно емітера нижнього транзистора, а якщо верхнє - тоді відносно емітера верхнього. Тільки якщо дивитись з відсутніми транзисторами, то на затворі верхніх плечей нічого не буде - щоб побачити сигнал, треба впаяти транзистор нижнього плеча, або замість нього - перемичку між емітером та колектором.
Зніміть та покажіть правильні осцилограми, тоді стане зрозуміло з амплітудою.

esperranza

Новий учасник
8 0
У вас осциллограми підписані, типу: "між гейтами", "між входами", і на картинках фігня.
А треба дивитись окремо кожен сигнал відносно локальної GND: якщо до драйверу, то використовувати землю логичної частини драйверу, якщо нижнє плече - тоді відносно емітера нижнього транзистора, а якщо верхнє - тоді відносно емітера верхнього. Тільки якщо дивитись з відсутніми транзисторами, то на затворі верхніх плечей нічого не буде - щоб побачити сигнал, треба впаяти транзистор нижнього плеча, або замість нього - перемичку між емітером та колектором.
Одну з проблем ніби знайшов-один канал драйвера не закривав до кінця транзистор. Чекаю поки нові драйвери.
Допис оновлено:

В мене ж питання було по сигналам на транзисторах, оскільки не знав які мають бути. Синусний в ремонті вперше.

esperranza

Новий учасник
8 0
Ось без транзисторів.
Допис оновлено:

Напруга ніби ж не повинна так гуляти?
Допис оновлено:

Переглянути вкладення VID_20241230_114302.mp4
Допис оновлено:

Лампа в розриві живлення моста синуса.

Вкладення

• 1-2.jpg
    1-2.jpg
    1.2 Mб · Перегляди: 19
  • 1-й.jpg
    1-й.jpg
    1.3 Mб · Перегляди: 17
  • 2-й.jpg
    2-й.jpg
    1.3 Mб · Перегляди: 11
  • 3-4.jpg
    3-4.jpg
    973.2 Кб · Перегляди: 11
  • 3-й.jpg
    3-й.jpg
    1 Mб · Перегляди: 12
  • 4-й.jpg
    4-й.jpg
    1.1 Mб · Перегляди: 18
Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock