• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання River Max 50Hz після ударної хвилі. 220 є декілька секунд.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Добра Вам.
River Max, після танчика... Рихтований кузов, сліди мех пошкоджень, попередники міняли дисплей, силу повишайки. Плата паяна на перший погляд хаотично але дуже акуратно.
Прийшов як "не включається" але по факту батарея і морда живі, низьковольтні перетворювачі живі. Мережу бачить, реле клацають, "падає в 50Гц".
Від АКБ вихід 220 вмикається, синус чистий але через 10 - 15 секунд падає в 50Гц. Також хаотично падає в 50Гц без включення виходу 220.
Познаходив і попропаював підозрілі місця. Поведінка повторювана, на вібрації і простукування не реагує.
Із цікавого - при спробі заряджатись від сонячного порту - бере струм і через пару секунд скидує його в нуль. Тут знову 50Гц але хз чи з прив'язкою до сонця.
На батареї маю 29 В. з копійками, комунікація в порядку, мех пошкоджень АКБ не виявив, поведінка адекватна, струм на заряд/розряд тримає тривало.
Паршивки крайні, оновлень не бачить. Вочевидь, щось упущено в інверторі (MR400-PSDR-V1.0.5)
У мене варіанти завершились, потрібні думки залу...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Фото не важко, та чим посприяє?
Ще забув згадати про тріщину у фериті дроселя резонансника. Але то поки в сторону, бо помилка лізе і без включення перетворювача.

Вкладення

• DSC04357.JPG
    DSC04357.JPG
    2.8 Mб · Перегляди: 54

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Коли 50 hz моргає, це означає що пропав зв'язок між інвертором, і мордою. Пропаяйте гребінку плати керування можливо

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Що це ознаячає - я в курсі... А от причину знайти і відловити не можу. Згадував, що є реакція на кнопку і навіть на надцять секунд з'являється 220В.
Ще знайшов підпалену підсвітду другої АКБ але її відключили ще до мене.
Шина ціла, тре дивитись, чи не пропадає живлення мозгів інвертора. Але це мало ймовірно.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Я би спробував всю гребінку пропаяти, бо були схожі випадки

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Пропаював гребінку БЖ, бо там була потреба - не допомогло. Гребінку керування детально вивчав під дрібноглядом (як і решту плати) - питань не виникло.
Обмін з мордою стабільний, кнопка іде на субмодуль, реакція на неї присутня навіть при індикації аварії. Живлення проца субмодуля стабільне.
Помітив, що вихід відключає в той самий час з моменту включення станції. Тобто аварія по таймауту з моменту включення. При відключені комунікації з інвертором - аварії нема.
Шкода, що додаток не дає ніяких логів... Це би могло звузити коло пошуку.

Zendilor

Учасник
63 50
Пропаював гребінку БЖ, бо там була потреба - не допомогло. Гребінку керування детально вивчав під дрібноглядом (як і решту плати) - питань не виникло.
Обмін з мордою стабільний, кнопка іде на субмодуль, реакція на неї присутня навіть при індикації аварії. Живлення проца субмодуля стабільне.
Помітив, що вихід відключає в той самий час з моменту включення станції. Тобто аварія по таймауту з моменту включення. При відключені комунікації з інвертором - аварії нема.
Шкода, що додаток не дає ніяких логів... Це би могло звузити коло пошуку.
Я б наприклад почав з питання людям, який бік постраждав, куди саме прийшов удар, що робило, що ні, і дивився по керамічних чіпах, бо вони саме частіше виходять з ладу. Потрібна інфа, протоколи I2C нормально працюють? Обв'язка в нормі? Тип там вимірювання контролером напруг і так далі, подільники цілі?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock