• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання RIVER 2 MAX прі разрядженя до 0%, уключається і показує 100%

skljarik

Інженер
430 729
А після заряду до 100% перекосів нема (в межах сотки).
Якраз хотів про подібне написати.
В випадку вище явно бмс відрубає вихід раніше, ніж цього очікує морда (зв'язку ж між ними немає і вона про стан батареї нічого не знає).
Раніше вважав логічним, що батарею тре балансувати на заряді, щоб на зарядженій були рівні комірки, по 4,20в, наприклад. Але! потім зрозумів, що ні)))
Якщо комірки відрізняються по ємності, доречніше балансувати на розряджених.
Логіка проста: На розряді комірки рівні = бмс не вирубиться раніше, ніж треба по одній з комірок. На зарядженій комірки будуть різні по напрузі (бо банки відрізняються по ємності), але, знов таки, бмс не вирубиться, а просто відключить заряд коли одна з банок досягне напруги повного заряду.
Якщо робити навпаки (балансування по напрузі повного заряду) - при розряді буде картинка, як у пана Porter і бмс аварійно відключить вихід по найбільш просадженій банці.
Вже неодноразово в цьому переконався, що балансувати тре при разряджених банках. наприклад, підганяти всі під 3,00в.
І більшість простих шунтуючих балансирів так і працює, на розряді.

По ситуаціі вище, моє бачення:
Морда при розряді бачить тільки напругу всієї батареї і вважає, що там ще щось залишилось. А бмс аварійно вирубає раніше по самій дохлій комірці,живлення на морду пропадає раніше, ніж вона сама відключить розряд і всі ті ватт-години, які вона весь період розряду рахувала, скидаються (бо живлення на неї пропало). Звідси і така поведінка і 100% при повторному ввімкненні.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
І більшість простих шунтуючих балансирів так і працює, на розряді.
Та ви шо! А ось тут цікаво, розкажіть нам детальніше. Як воно працює і як ви про то дізнались.
А з останнім твердженням +- згоден.

skljarik

Інженер
430 729
Та ви шо! А ось тут цікаво, розкажіть нам детальніше. Як воно працює і як ви про то дізнались.
А з останнім твердженням +- згоден.
та я сам в шоці був)) авіамоделізмом все свідоме життя займався і все життя балансував батарейки на заряді.
а Ви самі на якомусь ривері тепляком подивіться, коли вмикаються шунти балансира. На заряді чи на розряді. Будете здивовані. Я теж не міг вдуплити, чому при заряді балансир нічого не робить, думав дохлий. А оно он як... На розряді запрацював)) і в тому таки є логіка, якщо вдуматись.

мова йде лише про дешеві копійчані балансири та ті, що в деяких станціях стоять (за всі не кажу, не перевіряв)
звичайно, що якийсь модний JiKong та подібні будуть працювати і на заряді і на розряді.

Останнє редагування:

elek

Майстер
291 117
Схоже знайшев причіну...... Усе зложив на стол..... і начав провіряти комірки під нагрузкой не на батареях , а на БМС.
Прі разрядці - на 7 коміркі резкое впало з 3,5в до 2,6в (при цьему на самой батареї 3,3в.....)
Раз`еднав раз`еми батарей з бмс, та зняв саму плату, щоб не було напруг.
І начав звонити від батарей до шлейфу, усі в нормі, а з 7-ї до шлейфу 10 Om звонится....Пыпец...
Знаю зачастую на платах е обриви, но таке?.... В перше бачу.... просвітив ліхтариком, е якісь затемненя.... вонаж не розбірна....
В загалі напряму з`еднав до бмс..... буду тестувати..
Допис оновлено:

3,5в до 2,6в (при цьему на самой батареї 3,3в.....)
І даже не впало а скакало з 3,5---3,4---,,2,6,,,,---3,8---Шо попало.
Як вона разряджалась до 0%

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
а Ви самі на якомусь ривері тепляком подивіться, коли вмикаються шунти балансира.
Звучить як дурня. Не бачу логіки при струмах розряду в десятки ампер балансувати а точніше розряджати додатково живіші комірки струмом в 20 - 100 мА.
Але таки принагідно подивдлюся.

skljarik

Інженер
430 729
Звучить як дурня. Не бачу логіки при струмах розряду в десятки ампер балансувати а точніше розряджати додатково живіші комірки струмом в 20 - 100 мА.
Але таки принагідно подивдлюся.
Теж так думав спочатку.
В том і справа, що то актуально лише на слабеньких балансирах, де шунти 50+ ом, які просто фізично великі комірки не в змозі вирівняти. Скоріш, просто як захист по нижній-верхній напрузі.
На потужних балансирах, де струми балансування 1а+ - там пофігу, там реально можна кожного разу вирівнювати батарею хоч по заряду, хоч по розряду.
А логіка в тому, щоб втомлена банка не розряджалась в соплі кожного разу і не вкорочувала собі долю ще швидше. А те, що інші більш живі недозарядяться - не так страшно. Тим паче, ємність всієї батареї, все одно, буде вирішуватись ємністю найдохлішої банки. Може, тому й не шунтують при заряді.
Як на мене, дивнувато, я б балансував і на заряді і на розряді. Але, що бачив - те й написав.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock