• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ремонт та прошивка EcoFlow River MAX EF4 MAX

Tereha

Активний учасник
112 152
Всім Доброго
Створюю окрему гілку по ремонту та прошивці EcoFlow River MAX EF4 MAX
тому що сам шукав інформацію, але не знайшов )))
Тепер по суті
Приїхала до мене EcoFlow River MAX EF4 MAX, розібрав її та тихо сплакнув (
Повний утіль :
Силова копана-перекопана, прогари та відсутні єлементи (як потім виявилось прошивка злетіла)
Акб вже була перепакована , після розпаковки виявилось що з 8s збірки 2 s в нулі, та бмс заблокована
Морда наче і працювала, але не мала чомусь сирійника, ну і як результат до додатку підєднатись не зміг (налаштування не можливі)

Як результат повний ремонт (((((((((((((((
Тепер по суті і саме цікаве
1) БМС відєднав від акб, поставив резистори 470 ом між комірками на платі 0-1-2-3-4-5-6-7-8.
Підкинув ЛБЖ і намагався її запустити. Все було марно, одразу падає в аварію,
прошивку на River MAX не знайшов, тому вирішив спробувати з River Pro
як виявилось вона підходить!!!!!!!!!!!!!!
Плата увімкнулась!
Ревізія MR400-BMS-V1.0.3 проц GD32F103CBT6.

2) Силову зробив (Силова плата ревізія MR400-PSDR-V1.0.5), дійшло діло до перевірки а вона не Їде
Виникла підозра що прошивка злетіла, але прошивку на River MAX теж не знайшов, тому вирішив спробувати так само з River Pro,
як виявилось вона теж підходить!!!!!!!!!!!!!!
ревізія (MR400-CNTL-V1.0.3) проц GD32F303RCT6
Плата стартонула, але не працювала зарядка
Ще уважно оглянув та виявив відсутність датчика струма на платі управління. Мусив купити три варіанти(А1,А2 та А3)
Підкинув всі три по черзі, виявилось що більш меньш реальні показники у А2, а саме NCS199A2SQT2G (A2) Тип корпуса: SC70-6
Зарядка зявилась, плата основна працює)

3) А тепер панель управління(морда)
В цілому вона наче і працювала, але через відсутність серійника з додатком не конектилась
Ну як ви розумієте я вирішив її зробить повністю)))
Ревізія MR400-PD-V2.0.3 проц N32L406RBL7
Проц виявився заблокованим(
Ну вже як по традиціїї вирішив я спробувати дамп з River Pro ))))))))))
І тут знову сюрприз проц стерся а писати не хоче , падає в помилку
Почухав я голову тв пішов шукати проц в свої запасах )
Зрозуміло що N32L406RBL7 я не знайшов, але виявлось що маю N32L436RBL7
Відкрив обидва даташити та зрівняв між собою, наче схожі
Зняв старого та поставив N32L436RBL7, підєднав програматор і спроба вишла вдалою
Дамп залився, тепер справа за малим чи поїде воно????
І таки панель стартанула, до додатку підєдналась , налаштування працюють

Дампи всі додаю , для зручності я їх всі підписав (модель,ревізія, проц)
Заздалегідь вибачаюсь перед авторами цих дампів,
вони всі з цього форуму та не є моїми, я їх дублюю і тільки підписав для зручності (щоб було читабильно і в одній гілці)
Допис оновлено:

Ще докину інформації. Коли підєднали ризистори для перевірки BMS, то на дисплею рівень заряду показує нуль, а коли підкините вже акб він перерахує і покаже реальний відсоток.

Вкладення

• GD32F103CBT6 MR400-BMS-V1.0.3 river pro max.bin
    128 Кб · Перегляди: 33
  • GD32F303RCT6 MR400-CNTL-V1.0.3 sulova river pro max.bin
    256 Кб · Перегляди: 19
  • N32L406RBL7 MR400-PD-V2.0.3 morda river pro max.bin
    128 Кб · Перегляди: 16
Останнє редагування:

Tereha

Активний учасник
112 152
Доречі, сьогодні прошив ще одну Bms River Max, і дісплей показав рівень заряду. На лбж виставив 30 вольт.
Допис оновлено:

Фото

Вкладення

• 20260215_204920.jpg
    20260215_204920.jpg
    1.8 Mб · Перегляди: 92
  • 20260215_204559.jpg
    20260215_204559.jpg
    2.4 Mб · Перегляди: 92
  • 20260215_204552.jpg
    20260215_204552.jpg
    1.9 Mб · Перегляди: 92

Uho

Новий учасник
2 0
Дякую за інформацію. Така ж проблема з мордою. Не бачить серійника. Все працює , але видає 60 Гц. Проц на морді стоїть GD32F105RBT6. Хотілось би доробити. Може в кого є прошивка на
EcoFlow River MAX EF4 з таким процом?

dfcz91

Новий учасник
14 6
Всім Доброго
Створюю окрему гілку по ремонту та прошивці EcoFlow River MAX EF4 MAX
тому що сам шукав інформацію, але не знайшов )))
Тепер по суті
Приїхала до мене EcoFlow River MAX EF4 MAX, розібрав її та тихо сплакнув (
Повний утіль :
Силова копана-перекопана, прогари та відсутні єлементи (як потім виявилось прошивка злетіла)
Акб вже була перепакована , після розпаковки виявилось що з 8s збірки 2 s в нулі, та бмс заблокована
Морда наче і працювала, але не мала чомусь сирійника, ну і як результат до додатку підєднатись не зміг (налаштування не можливі)

Як результат повний ремонт (((((((((((((((
Тепер по суті і саме цікаве
1) БМС відєднав від акб, поставив резистори 470 ом між комірками на платі 0-1-2-3-4-5-6-7-8.
Підкинув ЛБЖ і намагався її запустити. Все було марно, одразу падає в аварію,
прошивку на River MAX не знайшов, тому вирішив спробувати з River Pro
як виявилось вона підходить!!!!!!!!!!!!!!
Плата увімкнулась!
Ревізія MR400-BMS-V1.0.3 проц GD32F103CBT6.

2) Силову зробив (Силова плата ревізія MR400-PSDR-V1.0.5), дійшло діло до перевірки а вона не Їде
Виникла підозра що прошивка злетіла, але прошивку на River MAX теж не знайшов, тому вирішив спробувати так само з River Pro,
як виявилось вона теж підходить!!!!!!!!!!!!!!
ревізія (MR400-CNTL-V1.0.3) проц GD32F303RCT6
Плата стартонула, але не працювала зарядка
Ще уважно оглянув та виявив відсутність датчика струма на платі управління. Мусив купити три варіанти(А1,А2 та А3)
Підкинув всі три по черзі, виявилось що більш меньш реальні показники у А2, а саме NCS199A2SQT2G (A2) Тип корпуса: SC70-6
Зарядка зявилась, плата основна працює)

3) А тепер панель управління(морда)
В цілому вона наче і працювала, але через відсутність серійника з додатком не конектилась
Ну як ви розумієте я вирішив її зробить повністю)))
Ревізія MR400-PD-V2.0.3 проц N32L406RBL7
Проц виявився заблокованим(
Ну вже як по традиціїї вирішив я спробувати дамп з River Pro ))))))))))
І тут знову сюрприз проц стерся а писати не хоче , падає в помилку
Почухав я голову тв пішов шукати проц в свої запасах )
Зрозуміло що N32L406RBL7 я не знайшов, але виявлось що маю N32L436RBL7
Відкрив обидва даташити та зрівняв між собою, наче схожі
Зняв старого та поставив N32L436RBL7, підєднав програматор і спроба вишла вдалою
Дамп залився, тепер справа за малим чи поїде воно????
І таки панель стартанула, до додатку підєдналась , налаштування працюють

Дампи всі додаю , для зручності я їх всі підписав (модель,ревізія, проц)
Заздалегідь вибачаюсь перед авторами цих дампів,
вони всі з цього форуму та не є моїми, я їх дублюю і тільки підписав для зручності (щоб було читабильно і в одній гілці)
Допис оновлено:

Ще докину інформації. Коли підєднали ризистори для перевірки BMS, то на дисплею рівень заряду показує нуль, а коли підкините вже акб він перерахує і покаже реальний відсоток.
Вітаю Знаю не по темі але цікавить яким програма твором користуеться і яке ПО

Tereha

Активний учасник
112 152

zekachaban

Новий учасник
2 2
вітаю усіх, у кого є прошивка для додоткової акб на river max ef4 бо усе що знаходив на форумі не працює, прошив додаткову акб прошивкою від основної, заблимав зелений діод, але при підєднанні додаткової акб до станції заряд скаче від 1 до 97 відсотка і станцію не можливо прошити по віфі.

Tereha

Активний учасник
112 152
На бмс ревізії плат однакові, а проци бувають різні. Найдіть на форумі 100 робочу прошивку, та замініть свій проц під цю прошивку. Повинна працювати. Я так робив з на основній платі Рівер Макс. Доречі, може бути і проблема с залізом, плата бмс основна рівер макса підкинув балансир і залишив на добу. Через добу виявив що комірки відбалансовані а бмс здохла( Не вмикається. Проц міняв, інший проц ставив з іншою прошивкою, мікросхему балансування ставив нову, перекопав всю плату . Результату ноль. І таке буває.
Допис оновлено:

вітаю усіх, у кого є прошивка для додоткової акб на river max ef4 бо усе що знаходив на форумі не працює, прошив додаткову акб прошивкою від основної, заблимав зелений діод, але при підєднанні додаткової акб до станції заряд скаче від 1 до 97 відсотка і станцію не можливо прошити по віфі.
Чому не можна прошити по віфі? Якщо не конектится до додатку, то скоріш за все на морді злетів серійник. Треба заново прошити, або навіть і проц міняти. У мене подібна ситуація була, проц не шився, поставив нового та прошив, і о чудо конект з додатком є))))

Останнє редагування:

zekachaban

Новий учасник
2 2
На бмс ревізії плат однакові, а проци бувають різні. Найдіть на форумі 100 робочу прошивку, та замініть свій проц під цю прошивку. Повинна працювати. Я так робив з на основній платі Рівер Макс. Доречі, може бути і проблема с залізом, плата бмс основна рівер макса підкинув балансир і залишив на добу. Через добу виявив що комірки відбалансовані а бмс здохла( Не вмикається. Проц міняв, інший проц ставив з іншою прошивкою, мікросхему балансування ставив нову, перекопав всю плату . Результату ноль. І таке буває.
Допис оновлено:

Чому не можна прошити по віфі? Якщо не конектится до додатку, то скоріш за все на морді злетів серійник. Треба заново прошити, або навіть і проц міняти. У мене подібна ситуація була, проц не шився, поставив нового та прошив, і о чудо конект з додатком є))))
без додаткової АКБ все працює серійник на місці. проблемма саме у додатковій акб
Допис оновлено:

без додаткової АКБ все працює серійник на місці. проблемма саме у додатковій акб
Допис оновлено:
скоріш за все так і зроблю

Sergiy stydent1

Новий учасник
7 2
Перевірь який проц у вашій додатковій батареї, чи збігається з типом прошивки.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock