• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Ремонт Bluetti EB55-70

Nigan

Новий учасник
37 20
Доброго дня, є декілька блюєтті, а саме Еб55 та ЕБ70. Ситуації стандартні, зустирічний струм. Мінялися PDP8974 та Xiner xnf20n60t. В деякий станціях ситуацію це вирушувало та проблем не було. Проте останнім часом почали заходити станції також з зустрічним струмом і перенавантаженням. В яких вилітали ті самі елементи, проте станція все рівно пише помилку "Short". Дивилися до драйверів транзисторів формування синусоїди, IR2110S. В деяких іверторах вони мінялися, проблеми це не вирішувало. В інших вони були цілі. Також дивилися до компоратора LM393. По замірам з ним все впорядку, також дивилися до підсилювача LR2904D. Також по замірах ніяких питань не виникає. Стабілізатори напруги також питань не викликають. Оптопари також перевіряв вони всі цілі. Також за допомогою певних махінацій вдалося запустити високовольтну частину за допомогою лабороторного блока живлення, і подивитися як вона працює, вона формувала синусоїду стабільно, осцилограма була в нормі. Чи може ця проблемма виникати через EG3525? І до чого можна ще подивитися? І чи виникали у вас такі ситуації, можливо я щось пропустив, дайте будь-ласка пораду.

akoste13

Учасник Platinum
309 454
за 200+ станцій 3525 доводилось тільки декілька раз міняти та і в принципі по "низу" хочаб щось паяти окрім силових транзисторів та пари 2 Ом резисторів на стабі. Якщо в низ ніякий ковиряльщик не лазив - нема там що шукать

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
@akoste13 В мене з цими платами інверторів, були проблеми, 95% йдуть легко, а от 5 інверторів за рік застряло. Я всі 5 викупив, там 3 з них жгут одразу моментально після запуску 2 ключа вихідних, моментально. Не зміг відловити чому, все керування, EG, живлення, бутстрапні кола міняні, та цілі. Дроселі міняв, 15V в нормі, 5V в нормі. Бутстрапні конденсатори вірної ємності, вихідний конденсатор теж. Ще 1 плата видавала 22V на протязі 5 сек, а потім падала в short. Теж не розібрався, оцей продав. І ще 1 теж щось дивне робив, ніби просто палив всі 4 після запуску.
Можливо є ідеї по тим що жгуть 2 ключа моментально після запуску АС? Керування мінялось, обвʼязка мінялась, EG8010, LM293, LM2904, IR2113 мінялись. Стаби 15 та 5 вольт мінялись. Бутстрапні кола в нормі, дросель мінявся, вихідний кондер в нормі, HV 450V банка мінялась.

Nigan

Новий учасник
37 20
@akoste13 В мене з цими платами інверторів, були проблеми, 95% йдуть легко, а от 5 інверторів за рік застряло. Я всі 5 викупив, там 3 з них жгут одразу моментально після запуску 2 ключа вихідних, моментально. Не зміг відловити чому, все керування, EG, живлення, бутстрапні кола міняні, та цілі. Дроселі міняв, 15V в нормі, 5V в нормі. Бутстрапні конденсатори вірної ємності, вихідний конденсатор теж. Ще 1 плата видавала 22V на протязі 5 сек, а потім падала в short. Теж не розібрався, оцей продав. І ще 1 теж щось дивне робив, ніби просто палив всі 4 після запуску.
Можливо є ідеї по тим що жгуть 2 ключа моментально після запуску АС? Керування мінялось, обвʼязка мінялась, EG8010, LM293, LM2904, IR2113 мінялись. Стаби 15 та 5 вольт мінялись. Бутстрапні кола в нормі, дросель мінявся, вихідний кондер в нормі, HV 450V банка мінялась.
Щось ми припускаємо... А що саме?...
Допис оновлено:

Щось ми пропускаємо... А що саме?...

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Подивись біля проца є 4 смд діода шахматкою йдуть, в мене колись один там обсикався. І 2 транзюка в сот23 між 2110 та лмкою стоять, не пам'ятаю який але також обісцяний пускав в обидві сторони

Mtv

Майстер
285 440
Я всі 5 викупив, там 3 з них жгут одразу моментально після запуску 2 ключа вихідних, моментально.
подивіться осликом дедтайм на цих транзисторах , можливо він занадто короткий
Або можливо в перший момент часу живлення на драйвери вже подалося, тоді як процесор ще не вийшов із reset і не формує керуючі сигнали, через що входи драйвера залишаються у невизначеному стані, а транзистори — некерованими

Останнє редагування:

skljarik

Інженер
430 729
Подивись біля проца є 4 смд діода шахматкою йдуть, в мене колись один там обсикався. І 2 транзюка в сот23 між 2110 та лмкою стоять, не пам'ятаю який але також обісцяний пускав в обидві сторони
теж натикався на обісцяний BAV99 по зворотньому зв'язку. Станція падала в шорт, а перед тим видавала 400в синус)))

Chessmen

Новий учасник
40 16
Були схожі ситуації
Але зараз більше друга проблема доконує, стандартна ситуація зустрічки міняю все як завжди, і PD і Ксінери з конденсатором, і після всього вона починаєю працювати, але при відмітці в 300 Ват, вона вибиває помилку Short і на цьому все
Я вже який тиждень над нами сиджу, і ніяк не можу зрозуміти в чому проблема

Nigan

Новий учасник
37 20
Були схожі ситуації
Але зараз більше друга проблема доконує, стандартна ситуація зустрічки міняю все як завжди, і PD і Ксінери з конденсатором, і після всього вона починаєю працювати, але при відмітці в 300 Ват, вона вибиває помилку Short і на цьому все
То саме

oversize

Активний учасник
169 118
Були схожі ситуації
то можливо десь вигоряє міжслойка?
Допис оновлено:

перебуло багато у ремонті цих станцій та недійшли руки))) заміряти що треба подати на гребінку щоб запустити окремо інвертор від морди(бо вона була та розійшлася на запчастини) якщо хто знає? кажіть буду вдячний)

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock