• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

PowMR POW HVM-3.6M-24 Er 09, занижена напруга софтстарту (140 вольт).

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
2+ роки в роботі, після заміни АКБ почав сипати різними помилками і гепнув.
Дуті конденсатори в БЖ на власні потреби, На окремому модулі сонця вигорів перехід міжслойний по виходу ІБМ від мережі АС. В вузлі плавного старту
Пробитий вихідний діод, силовий транзистор, шунт, вівдвід на ШІМку по струму і гейту, сама ШІМка. Виміняв по заводу,
Стабільно вмикається і падає в помилку софтстарту (09). Вся силова ціла, по шині підтікань нема. Промішна шина 150 вольт в порядку. Напруга софтстарту не піднімається вище 140 - 170 Вольт.
Перевірив усе повторно, підкидував завідомо робочий трансформатор - напруга занижена і крапка...
Поведінка і значення напруги однакове при запуску і з АКБ і від мережі.
Потребую свіжих ідей і думок по шляху пошуку причини проблеми.

teskazp

Активний учасник
147 153
Было такое когда 3845 подгулявшая была на бп софстарта, вроде и живая но не работало пока не поменял.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Так так нова і з байкодрому космодур. Я ослом ще не лазив, завтра на свіжу голову спробую.

Jael.Dace

Інженер
417 616
А високовольтний діод часом не підтікає на напрузі 300-350 вольт?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Ставив наче по оригіналу... 8F120, до маркування зауважень нема, виробник той самий, що і по оригіналу.
Але схожу картину бачив, як разок поставив повільного замісь швидкого. На ХХ норма а під навантаженням просадка і пульсації.
Таки тре попробувати завідомо добрий поставити. Нове не завжди добре...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Пробував експериментувати з діодами різними - без змін...
Чуєте а яка робоча частота має бути цього перетворювача? В мене на гейті гарні прямокутники 54,3 кГц. не замало?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Лади... Порівнюю з іншою платою сонця, RC по 4 нозі 8,25 кОм + 1 нФ. У проблемному 15 кОм + 1 нФ. і так з заводу, нічого не пошкоджено.
Ставлю 8,2 кОм, маю на гейті 92 кГц. А по напрузі ті самі 140 - 150 Вольт. Ніхрена не розумую... :(
Течуль козлять інші діоди по вторинці? Рееле козлить? Адже спочатку на ДЦ шину фалить проміжна 150 В, далі реле має розімкнутись і тоді працює софтстарт на ДЦ шину уже.

* * *
Лади... Реле з випайкою - норма, не залипає. Під навантаженням, з трансу маю амплітуду 350 вольт. За діодом - 150 . Діод підкидувалили.
Знімаю навантаження (випаяв NTC) - маю 450 вольт.
Виходить, або щось по шині ДЦ просажує або хз чому блок не тягне потужність, не дивлячись на усе виміняне і перевірене...

Останнє редагування:

teskazp

Активний учасник
147 153
В теории напруга должна была подняться. А сам кондер не помер тихо. Про реле вроде такого там нет, по идее сперва БП софстарта качает кондер, потом включается уже синхронник, если так то 817 управляет бп софстарта но он бы тогда вообще не запускался.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Не так. Там спочатку стартує проміжна шина 150Вольт. А від неї уже ІБЖ власних потреб і софтстарт. Реле там потрібне для запуску проміжної шини від сонця.
Роблю лютий експеримент - подаю 315 вольт (лампа міст, конденсатор і в мережу) на шину ДС в момент старту софтстарту - і в мене лампа в пів накалу постійно жевріє. Так би не мало бути...
А якщо заживляти так ДС шину на обезточеному інверторі - то він сам вмикається і циклічно ребутиться. Але лампа не жевріє. Тобто саме при правильному включенні появляється якесь споживання від шини ДС ще до запуску сили. Я поки нічого не розумію...
Треба підкинути завідомо живий модуль сонця, щоб відділити мух від котлет...
* * *
Згадав, що у мене давно лежить 5-тірка з проблемною платою керування (нема двох сигналів з проца). Модуль сонця ідентивний. Підкинув - інвертор нормально завівся Тобто проблема 100% на платі сонця і в грьобаному софстарті чи коло нього. У мене поки ідей нема...

Останнє редагування:

teskazp

Активний учасник
147 153
Я понял это типа последняя версия с тремя бп, черезжопная схема. А от 220 если подать на вход стандартно, шина так же не набирает

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Так, від 220 шина теж не набирає більше 140 - 150 вольт. Проблема в софтстарті на модулі сонця або зовсім поряд.

* * *
Перекинув діод зробочої плати - тісамі 140 вольт. там уже ж нічого не залишилось! Дурня якась...
Ще хіба відрізати повишайку сонця. Хіба в ній щось тече...

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Нічого не найшов... :( Ставлю робочий модуль а між тими "трьома соснами" блукатиму після перемоги...
Допис оновлено:

Є продовження... :( Протестував сам, протестував при власнику при видачі. Через пару годи - "підключив, білий екран, нічого не видно".
Привезли, включаю, не стартує, екран темний, підсвітки і зоображення нема, кулери на повну. 3 А. споживання, геплуло...
Влупив плавний пуск :( Пробитий транзистор, згорів шунт, вихідний діод, відповідно КЗ по ДЦ шині. Відкусив діод - КЗ пропало. але з тим новим модулем нема запуску.
Ставлю рідний, що набирав тільки 140 вольт - я включенн і 59-та помика (зависока напруга на вході сонця). Виключив, потицяв тестером, включив знову - уже знайома 09.
Віддав кошти... Чекайте в ремонт. :) Я хз що то і чому... :(

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock