• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Поговоримо про термоінтерфейс термопрокладки

Pekar

Новий учасник
29 20
А поговоримо про термоінтерфейс? Які термопрокладки хто використовує під транзистори, можливо хтось глибоко у темі та поділиться досвідом.

Porter

Інженер-супервайзер
1,221 1,672
А що саме вас мастурбує в цьому питанні? Мова про проектування чи ремонт? Про теорію чи практику?
Якщо про ремонт і практику, як руки прямі - то використовуються рідні прокладки.
Загалом термопрокладки пожна класифікувати по кількох основних параметрах:
- теплопровідність. Вона може бути сильно різною і це дуже важливий момент.
- твердість/міцність.
- електроізоляційні властивості
- товщина

Pekar

Новий учасник
29 20
А що саме вас мастурбує в цьому питанні?
1. Ви інженер і я у цьому не сумніваюсь, то можна би з повагою хоча б для самого себе якось без сленгу та різних жаргонів спілкуватись.
2. Читайте уважно, я про теорію не питав. Мені тут допомога не потрібна. Про практику і ключове слово на старті "досвід".
3. Рідні це які? Ті що пірвался? Ну то використовуйте.

Jael.Dace

Інженер
427 627
BM-900S (рожевий) товщиною 0.23 мм, купив 4 роки тому в Вороні два аркуша 300х200мм, але там зараз нема. До того брав колись сірий "Номакон" (кацапський здається), але він показав трохи гіршу теплопровідність при однакових умовах.
Якщо силіконові прокладки довго лежали та запилилися - просто протерти "калошою". Мазати пастою для кращої теплопровідності не треба - ефект буде зворотній. (це і в теорії і при практичних вимірюваннях, бо знаходились ті, хто сперечався з теорією)

Колись рахував - можна ставити замість кераміки 1мм - теплопровідність вийде приблизно така сама (враховуючи питому теплопровідність, різницю товщини та необхідність використовувати термопасту з обох боків від кераміки).

Porter

Інженер-супервайзер
1,221 1,672
Даруйте, не вгадав, що вам треба було. Ви писали "поговорити", пробував уточнити суть. Але, думаю, розберетеся з тим питанням і без мене.

Вкладення

• 1775721947998.png
    1775721947998.png
    196.6 Кб · Перегляди: 16

Pekar

Новий учасник
29 20
BM-900S (рожевий) товщиною 0.23 мм
Була у мене така ж куплена давно і мабуть у ворона, зараз вже не згадаю. Не досліджував, просто використовув. Але нещодавно запас вичерпано. Тому й задумався що далі. По Україні бігом поки не знайшов, є на алі, але чи буде вона такої ж якості питання.

SON

Новий учасник
9 8
В чому проблема купити лист слюди, по теплопровідності всяко краще силікону.

Jael.Dace

Інженер
427 627
В чому проблема купити лист слюди, по теплопровідності всяко краще силікону.
Теж півжиття так думав, а потім порахував, потестував і, враховуючи незручність використання слюди, зробив для себе однозначний вибір.

Mtv

Майстер
285 440
Використовую все: слюда, силікон, кераміка.
В залежності від від умов і від задачі.
Навіть скотч каптоновий використовую досить успішно.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock