• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Плата BMS від Delta MAX 2000

Electronick

Новий учасник
27 36
Для дохлих - то зрозуміло... Тут цікаво як іструмент в першу чергу. Конденсаторні наче 5А вміють. Цікаво, а їм (балансирам) можна глушити/не задіювати зайві канали?
З розрагунку взяти 100500S в майстреню і балансувати АКБ з меншою к-стю комірок?
була дельта макс 2000 з страшним розрядом по акб деякі банкі були по 1 вольту. клієнт міняти акб не хоче каже спасай шо є навіть якшо ємність просяде.
підняв всі 14 комірок лабараторним блоком підєднав конденсаторний балансир і паралельно JK BMS для контролю напруги на ячейках.
дав акб мабуть разів з 20 заряд розряд самою станцією. і акб почав видавати через ват метр близько 1300ват годин рахую досить непагано.
після відновлення акума лишив конденсаторний балансир назаважди в екофлошці бо розбаланс між деякими комірками міг бути до 200мілівольт що є досить багато.

доречі пробував балансувати банки активним балансиром не конденсаторним повна шляпа (((((
зараз станціа активно працює в хлопців на виїздах займаються ремонтами поки проблем немає.

Вкладення

• изображение_viber_2025-07-31_10-16-55-860.jpg
    изображение_viber_2025-07-31_10-16-55-860.jpg
    975.5 Кб · Перегляди: 59
  • изображение_viber_2025-07-31_10-16-56-065.jpg
    изображение_viber_2025-07-31_10-16-56-065.jpg
    217.1 Кб · Перегляди: 59
  • изображение_viber_2025-07-31_10-16-56-429.jpg
    изображение_viber_2025-07-31_10-16-56-429.jpg
    233.4 Кб · Перегляди: 59

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Електронік, поясніть про шляпу не конденсаторних? Той же варіант індуктивного від Джері мені імпонує наявністю індикації. Правда струм тільки 2А тоді як конденсаторні 5А. Чи бувають конденсаторні з індикацією світлодіодами? Чи не споживає струм той балансир в простої?

Повертаючись до теми топіку, Delta MAX 2000 з глибоким розрядом / саморозрядом після попередників, що розштовхували/балансували. Зарядив, відбалансував так/сяк, конденсатор здув провсяк, транзистор не пробитий (+5 знімається при виключенні станції). Загалом працює адекватно. АЛЕ При виключеній станції, коли силова і +5 слаботочки зняті (діод БМСки світиться постійно), перетволювач +12 (14) В. продовжує працювати (і грітися). Хіба це нормально??? Мабуть саме звідси і тирчить саморозряд глибокий...
Оновив прошивку до останньої - нічого не помінялось.

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Зайшла до мене на ремонт Delta MAX 2000, з великим розбалансом комірок.
Поведінка в роботі її така:
- швидко заряджається, при тому що в офіційній програмі стоїть максимальна потужність заряду 200 Вт.
- швидко розряджається та вимикається після 30 хв роботи.
Після перевірки БМС плати та замірів на конекторі J2, вияснилося що між 5 та 6 коміркою напруга складає 3.5 V, а всі інші в діапазоні 4,01- 4,12 V

Легке вирішення проблеми:

Потрібно припаяти активний балансир до тест пойнтів роз'єму J2.
Ось так це виглядає:
Переглянути вкладення 3223

Коли погаснуть всі світлодіоди, балансування закінчилося
Скільки їх приходило з розбалансом - у всіх мертвий акум, калібруєш їх час витрачаєш воно або зразу ніфіга не тримає або через місяць знову в дикому розбалансі. Я штук 10 отак балансиром рівняв, надоїло - видаю без ремонту з діагнозом мертвий акб, ні одна з 10 штук більше місяця не протрималася.
Рідний балансир нікудишній, варіант ставити активний всередину, і ще півроку походить поки банки повністью не висохнуть, військовим підходить.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Я вас почув...

* * *
Що до саморозряду. - моя через півгодини +- падає в сон, діод гасне, перетворювач вспокоюється. Стартує і працює штатно. Схоже, це норма.

!!!Vlad!!!

Новий учасник
14 10
Доброго дня, на рахунок BCP-53\16, його базою керує GD32. В мене було так, що комврки були висаддені до 1в, транзистор випалив все навколо себе, пробило ши MP9487, стабілізатор напруги 5в живлення на CAN 1084 dpak, і звісно самі мікрухи NCA1042. Все це я замінив, але транзистор починав грітися, при вимкнені БМС, і тільки після заміни GD32, та його прошивці все стало до норми. Тобто, це якась типова проблема, що невеликиц струм просочується з проца на базу транзистора, та недає йому повністю закритись.
P.S.
Або проц пробиває\підбиває, або ядро його лупиться))), маю на увазі, завісає в циклі по коду.

mishelkiev

Новий учасник
22 18
була дельта макс 2000 з страшним розрядом по акб деякі банкі були по 1 вольту. клієнт міняти акб не хоче каже спасай шо є навіть якшо ємність просяде.
підняв всі 14 комірок лабараторним блоком підєднав конденсаторний балансир і паралельно JK BMS для контролю напруги на ячейках.
дав акб мабуть разів з 20 заряд розряд самою станцією. і акб почав видавати через ват метр близько 1300ват годин рахую досить непагано.
після відновлення акума лишив конденсаторний балансир назаважди в екофлошці бо розбаланс між деякими комірками міг бути до 200мілівольт що є досить багато.

доречі пробував балансувати банки активним балансиром не конденсаторним повна шляпа (((((
зараз станціа активно працює в хлопців на виїздах займаються ремонтами поки проблем немає.
як вони в планi безпеки? нiяких запобiжникiв нема, якщо вийде з ладу один ключ на платi, горiтимуть провода, вздуватимутся електролiти?

akoste13

Учасник Platinum
309 454
Нічого там не горітиме, там є запобіжник в розрив плюса, і захисти контроллера. Від дирявого транзистора точно нічого не згорить, максимум уложить акб в труп. В от від осколка вже одна згоріла на почті до мене не доїхала)
як вони в планi безпеки? нiяких запобiжникiв нема, якщо вийде з ладу один ключ на платi, горiтимуть провода, вздуватимутся електролiти?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock