• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Oukitel p2001e plus не бачить мережі

stas.t2t

Новий учасник
8 0
Вітаю, побратими з сусіднього взводу попросили глянуть тумбочку, кудись віддавали на сервіс, але там не змогли.
Передісторія наче така, їхали на позиції, трохи попали під дощ, а станція була в пікапі в кузові погано накрита, трохи понюхали розрядилась і потухла.
До мене попала з помилкою f17(нема зв'язку з bms), замінив мікросхему sn65176b на sn75176b в платі bms, бо першої не знайшов. Помилка пропала, почала реагувати на кнопки, включати інвертор і порти. Але заряд показувала 0%, зарядку не брала. Підключив навантаження 400вт, в цей час мережа була підключена, через якийсь час увімкнувся байпас і пішла зарядка, набрало 1% і відключилось, але байпас ще працював. Через секунд 10 знов клацнуло і почало заряджатись, і так циклічно вкл викл. Відключив мережу, попрацювала хвилин 15 і виключила інвертор, батарейка розрядилась. Підключив мережу - ніякої реакції.
Може хтось підкаже куди копать? Яка в таких платах логіка перемикання мережі і байпасу.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Історія зворушлива. А що по діагностиці? Що ви зробили, щоб зрозуміти де проблема?
Від сонця/ДЦ чи батарея напряму заряджається? Що з залишковими напругами на банках? Перекосу нема? Тобто для початку би зрозуміти, проблема в інверторі чи БМС/АКБ.
Інвертор від АКБ на розряд працює справно? Потужність тримає, індикація потужності адекватна?
Що зроблено для діагностики вхідних кіл? ІБЖ мережевий на власні потреби працює? АС на інвертор приходить?
Тобто "копать" вам треба як не на городі, то в сторону діагностики проблеми... :(

stas.t2t

Новий учасник
8 0
Батарея в порядку, на комірках було приблизно по 3.1, все рівномірно. Від лабораторника заряд бере. Інвертор працює, 2квт тримає, індикація норм, міряє точно. Так само і на заряд коли воно вмикалось, то через додаток потужність споживання мінялась, відображення норм.
Малий блок живлення працює, при втиканні в розетку запускається, морду живить, але індикація "discharging", байпас не вмикає. Як я розумію, детект мережі на вході окремо від блока, але де саме не розумію. Як зазвичай в подібному? Дільник на резисторах від вхідного АС?
АС приходить до релюшок, але далі на силове не йде, бо самі релюшки не вмикаються.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
О, то ви розумний чоловік і прекрасно розумієте де і що залишилось перевірити і зрозуміти "чому" (детекція мережі, предзарядка ДЦ шини від мережі, керування реле ітд).
А конкретніше в такій ситуації вам хіба цигани по фото зможуть підказати...

stas.t2t

Новий учасник
8 0
Та в тому і справа, що не дуже розумію. Все життя ремонтував низьковольтну техніку, ноути фотоапарати, максимум зарядки від ноутів і блоки живлення. Загальне уявлення маю як ця тумбочка має працювати, але логіку не знаю, шо за чим і в якому порядку має вмикатись. За наводку в "предзарядку ДС шини" дякую, стало зрозуміло нащо окремий діодний міст і резистор)
Ще паскудно, шо дроти короткі і включити "на столі" доволі складно, щоб кудись потикатись тестером.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
В мене P2001 звичайний, і він теж не бере заряд, але мережу бачить, але заряд не бере 🤣
Воєнний теж, воєнні вже дуже злі, бо воно в нас місяць вже стоїть. Думаю так без ремонту і віддамо. Абсолютно все робоче, всі деталі цілі, всі напруги є, але воно не бере заряд.

stas.t2t

Новий учасник
8 0
Ото якщо у мене теж тиждень простоїть, то плюну, виведу роз'єм з батарейки і нехай куплять зарядку до електролісапета і заряджають :)

stas.t2t

Новий учасник
8 0
Даруйте, а нахіба? Чим вам штатний (з робочим кулонометром) рідний не влаштовує?
Станція має на борту XT60 Port, 12 В - 48 В / 15 A 500 Вт
Та шось від нього більше 8А їсти не хоче. А напряму в батку можна буде ткнуть кіловатне зарядне 48v/20a

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Спочатку впевніться, що збережеться коректна індикація рівня заряд/розряд.

stas.t2t

Новий учасник
8 0
А вона не збережеться)
Якщо на вихід бмски ткнуть зарядку, то зберігається. Показометр input watts по нулях, а от remaining time показує вірно, і індикатор процесу заряду є, і відсоток заряду росте. Не активується індикатор supercharge і не вмикає байпас, тобто не бачить мережу

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock