• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Oukitel P1500e Plus - немає виходу 220 та не заряджається від мережі.

Andr1k

Учасник
82 80
Всіх вітаю! Станція прийшла від військових, зі слів - не заряджається. Комірки в глибокому розряді, зарядив окремо від бмс та збалансував. Затер еепром бмс, на станції почало відображати відсотки зарядку, запрацювала зарядка по сонцю, дс та юсб порти. Але, при вмиканні АС - просто пищить, загорається індикатор на кнопці і тухне, на табло - нічого. Якшо подати 220 на вимкненій станції то засвічається світлодіод і трохи стартує вентилятор охолодження, далі - тиша. При підключенні 220 на ввімкнену станцію вона навіть не бачить дрота (на ввімкнену дріт бачить, але немає зв'язку з бмс. Не пробуджує бмс, так як на виході з інвертору немає напруги). Резистор плавного - 100 ом, справний. Якщо хтось стикався з таким випадком, поділіться вирішенням проблеми. Дякую.

Вкладення

• p1500ePlus.mp4
    2.1 Mб
  • 1.jpg
    1.jpg
    195.9 Кб · Перегляди: 13
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,275 1,770
Затер еепром бмс,
В цьому була потреба? Бекап зберегли?
Зазвичай БМС можна перевірити від лабораторника. Та стає зрозуміло проблема в інверторі чи в АКБ.
У якійсь іншій станції після зустрічки мав схожу проблему - нема заряду на виключеній (вмикалась морда від інвертора але АКБ не пробуджувалась, падала в помилку). Ознака - морда включена а кн Вкл не підсвічена. Дійшов до висновку, що морда не будить АКБ по шині (комунікація у включеному стані в порядку). Причини і рішення не найшов. Рекомендував заряджати на включеній. * можна після підключення 220 просто нажати кн Вкл - помилка зникає, заряд ішов.

Andr1k

Учасник
82 80
В цьому була потреба? Бекап зберегли?
Історія як з P2001e, записало якусь помилку і бмс не реагувала. Заряд не брала. Бекап збережено. Інвертор на столі без бмс веде себе точно так само. Перше включення дає імпульс на вентилятор і субмодуль. на ДС шині 300в. Якшо одразу перемикати подачу 220 то нічого не відбувається, як тільки на ДС шині падає напруга і знову подати 220 з мережі то знову світлодіод на субмодулі і імпульс на вентилятор. Транзюки по падінням цілі. Розумію що скоріш за все щось по живленню, але поки не можу знайти де воно губиться

Porter

Інженер-супервайзер
1,275 1,770
З вашої відповіді ясно, що нічого не ясно... АКБ бере струм на зарядку чи ні?

Andr1k

Учасник
82 80
З вашої відповіді ясно, що нічого не ясно... АКБ бере струм на зарядку чи ні?
З акб проблем зараз немає ніяких. В мене проблема саме в інверторі. Виходу 220 і зарядки саме через 220 - немає. БМС вийшла на свій режим і добре працює

Porter

Інженер-супервайзер
1,275 1,770
Гарно! А що зроблено для діагностики інвертора? Чим відрізняється робота на зарядку АКБ і від АКБ окрім напрямку струму? ;)

Andr1k

Учасник
82 80
Гарно! А що зроблено для діагностики інвертора? Чим відрізняється робота на зарядку АКБ і від АКБ окрім напрямку струму? ;)
Вище писав, що транзистори по замірам цілі, по поведінці десь зникає живлення субмодуля і все мабуть шо висить на тій лінії, поки не можу знайти де. Я розумію, що таке ремонтувати це Ваш хліб, в моєму випадку це безоплата допомога пацанам. В мене правило не зробити гірше, тому і написав на форум, може хтось вже стикався з подібними симптомами і знає рішення. Підняв безкоштовно вже дофіга станцій, але така в мене вперше. Якщо готові відремонтувати пацанам безкоштовно - можемо обсудити відправку.

Porter

Інженер-супервайзер
1,275 1,770
То ви будете шукати де пропадає живлення чи хочете, щоб хтось то зробив за вас?

Andr1k

Учасник
82 80
вже шукаю. Але, я на то не вчився, як можливо Ви. Якшо немає думок з приводу проблеми по темі - не засмічуйте будь ласка тему, дякую.
Допис оновлено:

Може в кого є плата з цієї станції, скажіть буль ласка, чи звоняться точки які виділяні на зображенні? Плата багатошарова, а резисторами випалило текстоліт і походу побило доріжки.

Вкладення

• 2.jpg
    2.jpg
    219.4 Кб · Перегляди: 10
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,275 1,770
Та я теж на то не вчився... Пробую вам підказувати. Більше не буду... Пробачте, чи що.

Andr1k

Учасник
82 80
Після вході іде блок справа, по обв'язці все ціле, далі все наче як переходить на блок зліва і зі зворотної сторони купа обв'язки іншого блоку як я зрозумів. Ща ще тут буду шось шукати.

Вентилятор на радіаторі в КЗ, живлення піднялось.
Допис оновлено:

Але після після того як піднялось живлення винесло TL074i на субмодулі.

Вкладення

• IMG_20260909_124932206_HDR.jpg
    IMG_20260909_124932206_HDR.jpg
    2.3 Mб · Перегляди: 10
Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock