• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Must PV1800 24V. після зустрічки. Просідає напруга DC HV.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Не питайте як і нащо, я того не знаю... Випалений наскрізь. Шатківниця, синхронник, транзистор і діод зарядки, низьковольтна, купа дрібного.
Повимінював, повідновлював. Вмикається, плавний вдуває до 3** вольт, підключає навантаження, синус чистий, за пару секунд ріже піки і падає в помилку 52 (низька напруга ДЦ шини).
Генератором SA3525, працює. На повишайці по гейтах - норма. З трансу на синхронник є, По нейтах синхронника імпульси є, трохи дивні але трагнистори би мали відкриватись. Див. ослограму, на всіх однаково. Дивні негативні викиди.
До шатківниці зауважень не маю.
З нюансів - повишайка високочастотна. В синхроннику стояли NCE60TD65BT в замін поставив NCE80TD65BT. вони близькі по ємності і швидкості.
Думаю, що напруга на шині - від плавного старту. А повишайка або синхронник таки не працюють. Але не можу зрозуміти/найти що де і чому... Потрібні думки.

Вкладення

• NewFile0.jpg
    NewFile0.jpg
    32.4 Кб · Перегляди: 29

Jael.Dace

Інженер
417 616
Картинка цікава. Щось китайці з обв'язкою перемудрили.
підключає навантаження, синус чистий, за пару секунд ріже піки і падає в помилку
Це з навантаженням чи без?
трагнистори би мали відкриватись.
А навіть якщо ні - синхроннік просто перейде в режим звичайного діодного моста: будуть деякі втрати на нагрів та більш імпульсний характер навантаження на транс, але все одно має працювати.
А повишайка або синхронник таки не працюють
Але:
З трансу на синхронник є
Тож повишайка принаймні спочатку запускається.
Думаю, що напруга на шині - від плавного старту.
А він не відключається, коли має запускатися сила?

skljarik

Інженер
430 729
синхронник би працював навіть без керування, завдяки діодам в транзисторах
якщо там так все попалено, я б шукав відгорівшу дорожку десь у внутрішніх слоях по силі дц шини

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Це з навантаженням чи без?
Лампочку в пару Вт не варто вважати навантаженням. Без навантаження, тобто.
А він не відключається, коли має запускатися сила?
Відключається, без сумніву. Далі їдемо на банках але не довго.
перейде в режим звичайного діодного моста
Цікавий момент, ніколи над тим не задумувався... Але, це свідчить тоді про відсутність потужності з повишайки. Дивно...
Прохідні - навряд чи, вони би так різко ємніть не втратили від зустрічки. Але перевірю.
Допис оновлено:

* * *
Але ні, то не резонансник, нема прохідних. Силові що по низу що по верху - в нормі.
Цікаво, хтось пробував навантажувати вихід трансформатора лампами до випрямляча?
Допис оновлено:

* * *
Три послідовно лампи 220*100 вішаю на вихід трансу повишайки. Світяться майше в повний накал. Струкм від БЖ (28В) 6,5А Звідси 180 Вт. Повишайка і транс - живі.
Світяться досить довго. АЛЕ не спрацьовує реле і не заживлюється вихід. Після якогось касу інвертор вимикається повністю, передує сьому 4 помилка (розряд АКБ)
По факту просадок нема, інвертор правильно бачить напругу АКБ при включенні.
Якщо відключити лампи - як раніше: реле, вихід короткотривало, просадка і 52 помилка. Повторяємість 100%
Дивно... Особливо дивно, що не вмикає вихід з нагруженою повишайкою до синхронника.

Останнє редагування:

Jael.Dace

Інженер
417 616
Лампочку в пару Вт не варто вважати навантаженням. Без навантаження, тобто.
Це не навантаження для сили, але вимірювальний вузол його може побачити і якщо саме в ньому дефект...
Коротше, просто спробуйте перевірити тепер зовсім без навантаження і напишіть, чи поміняєтьс ящось?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Та не міняється нічого... Без навантаження, після пукску сили напруга на банці падає. Відповідно через пару секунд падає в 52-гу помилку. А поки не в аварії - шаткує...

drmel

Новий учасник
2 0
А транс повишайки 2нна не підкорочує? Чи феррит не тріснув ? Яка осцилограмма на виході транса?
А щось поміцніше навантажити, наприклад два тена 2квт включені послідовно, яи тримає навантаження? В момент коли знижується напруга, на оптопарі яка вмикає sgшку зникає напруга? (Паралельно підпаяти світлодіод з резистором стітлодіоду оптопари)
Щось з мастів таке знайшлось.

Вкладення

• Must-PV18-2K-3K-HM.pdf
    3.5 Mб · Перегляди: 28
Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Дякую. Маю то. Сабж сильно інший по схемотехніці.
Провал починається при роботі перетворювача, відключення іде уже по помилці низької напруги.

drmel

Новий учасник
2 0
Я б вихід транса відпаяв , і на лампочки чи тени підключив, (щоб голки не повалили нічого замість снаберів. ) і запускав низьку і осцилом шукав чи по струму десь щось чи по керуванню. Закоротив оптопару і лише вузол низької перевірив. Там проц у Вас захист по струму чи операційний на sg? Дивитись що вибиває.
Ідея по максимуму розділити на частини і перевіряти кожну окремо

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
О, в мене такий самий але Volt Polska був. Але не працювала зарядка, індикація була, струму не було. Так і не починив. Місяці 4 мучав, 5 разів вузол зарядки перебрав

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Якщо упустити два дні граня з пошуком - транзистор зарядки. Високий рівень на гейт приходив але на ньому було падіння. Він був не пробитий а з маленькою не помітною тріщиною і в обриві.
Виявив примусовим включенням перетворювача. Бачу, що на сихроннику транзистори по К-Е спрацьовують а зарядний - якийсь треш.
Викиди на синхроннику по ходу норма. Досвід, він такий... Не гейтами єдиними, не тільки КЗ.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock