• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

MR401-UF-BMS самовільно подає на вихід напругу батареї.

vfob

Новий учасник
5 0
Питання по бмс MR401-UF-BMS для EcoFlow River Pro. БМС підключено до акумулятора, ніяких навантажень більше немає. Світлодіод не світиться. На виході нуль. Натискаю кнопку. Світлодіод блимає. На виході напруга батареї. Натискаю кнопку. Світлодіод світиться, Напруга на виході нуль. При тривалому натисканні кнопки світлодіод гасне на виході нуль. Повне вимкнення. Все начебто ОК. А тепер питання. Підключаю до виходу конденсатор 100 мкф. Хочу вимкнути кпопкою. Напруга на виході з 30 опускається до 18 вольт і бмс самовільно подає на вихід 30 вольт. Хтось може змоделювати цю ситуацію. Де мені копати. БМС чи силу. У силовій частині стоять 2 електроліти по 1000 мкФ. Дякую.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Даруйте, а з якою метою ви займаєтесь отим всім запихуйством? Що не так зі станцією в цілому? У вас є розуміння відмінності між напругою і потенціалом?

vfob

Новий учасник
5 0
Станція прийшла з убитим акумулятором. підставив вісім банок тимчасово. увімкнув. Все працює без проблем. Перепакував акумулатор. Увімкнув. Немає 220 від перетворювача при включенні розетки. Миготить значок 50 герц і оверлоад.
P.S.

Потенціал та напруга – це дві взаємопов'язані, але різні величини в електростатиці. Потенціал - це скалярна характеристика поля, що показує, яку потенційну енергію має одиничний заряд у цій точці. Напруга, чи різницю потенціалів, - це робота, здійснювана електричним полем під час переміщення одиничного заряду між двома точками.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Мені про ті терміни не потрібно, дивно було з експериментів з конденсатором. Що вам заваджає по-людськи перевіряти батарею навантаживши лампою чи резисторами?
Що з розбалансом по комірках зараз? Що з роботою/струмом на розряд? Що з струмом від ЛБП при заряді?

vfob

Новий учасник
5 0
Наявність конденсаторного навантаження не дає вимкнути станцію. Батарею відкалібрував. Розрядив по лінії 12вольт навантаженням 130ватт. Зарядив через мережу до 100 відсотків. Більше ніж 600ватт брало з мережі, потім тихенько спало до 0. Все ОК. На окремих 8 банках все теж. Якщо вона вимикалась то і працювало все. Вимикається тільки якщо немає навантаження (конденсаторного).

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Конденсатор не є навантаженням на постійній напрузі. Ви або собі придумуєте проблеми або щось упускаєте з виду. Ніхто не перевіряє АКБ/БМС конденсаторами...
Для початку таки локалізуйте проблему.

vfob

Новий учасник
5 0
Час спадання напруги на зарядженому електроліті не дає вимкнути БМС. Якщо розряджати 1ком то виключити є можливість.Заряджений конденсатор заплутує БМС.
Допис оновлено:

Моє завдання – де проблема. Софт БМС, софт станції, залізо БМС, залізо станції. Ось навіщо я запитав.
P.S.
Огляд від ШІ.
Так, конденсатор у блокі живлення можна розглядати як навантаження, але не в прямому сенсі, як, наприклад, лампочка чи процесор. Конденсатори в блокі живлення виконують роль фільтруючих елементів і накопичувачів енергії, а не є споживачами електроенергії в традиційному сенсі.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Ну що ж... Ви продовжуйте, а я за попкорном збігаю. Схоже, історія буде довгою і цікавою. :)

vfob

Новий учасник
5 0
Велика подяка, що навчили розуміти відмінність напруги від різниці потенціалів.
А тепер по суті. Може комусь знадобиться. Конденсаторне навантаження справді не давало вимкнути БМС. Думав проблема в БМС. Усі елементи перевірив. Замінив три мікросхеми BQ процесор. Перепрошив. Зайшов у мікросхему монітора BQ76930 за допомогою NV2400. Записати своє неможливо, але керувати доступними бітами можна. Мікросхема має два стани: чіп та нормаль. Як перемикається і як управляється все є даташиті. Далі просто пощастило. Потрапив новий 401 БМС з акумуляторами. Підключив конденсатор (аналог тих двох, що знаходяться на платі дисплея). Не вимикається. БМС ЗАЛИШУЄМО В ПОКІЇ.
Плата монітора. Перевірив елементи. Перепрошив процесор. З ПЛАТОЮ ДИСПЛЕЮ ВСЕ У ПОРЯДКУ.
Силова плата. (Поки що помилка не зникла).
Подаю 24 вольти на вхід сонячної панелі. Диво-все заробило. Вийшов на плату ДС-ДС. На контакті (на першому фото) від сонця є 24 В, а якщо від батареї то занадто мало (4В). Простежив доріжку, має йти плюс виходу з БМС. Обрив під радіатором (на другому фото). Зняв радіатор. Заводський дефект, причому зафарбований. Під лупою видно зовсім мало міді. Відновив. Навантаження плати ДС-ДС на конденсатори швидко їх розряджає.
Все запрацювало.
Дякую за увагу.

Вкладення

• 2_1.jpg
    2_1.jpg
    94.5 Кб · Перегляди: 41
  • 1_2.jpg
    1_2.jpg
    78.5 Кб · Перегляди: 40
  • 1_1_1.jpg
    1_1_1.jpg
    175.9 Кб · Перегляди: 40
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock