• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання LPY-PSW-800WA не працює/не вкл. від АКБ.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Міцного. Колись мав схоже -причини не знайшов... Мо зараз що поміняється...
LPY-PSW-800WA (вольтпольська і його клони), згорів, КЗ по АКБ. Виміняв силові і обв'язку, виміняв дуті конденсатори (від старості). Не їде. Пояснюю:
Від мережі: вмикається, виводить напруги, АВР працює, крутить вентиляторами бачить порожній АКБ (при зарядженому), не намагається його заряджати.
При відключенні мережі вимикається (пропадає індикація значення напруг, помилоки нема) сівітить тільки діоди розмірностей і за короткий час гасне все.
Від АКБ, при спробі включення засвічуються три зелені світлодіоди попереду, клацає реле і тишина... Індикатор не засвічується взагалі. При відпусканні кнопки - відпускає реле і все гасне.

Силова ціла, конденсатори, низькоомники перевірені, виміняні, Вторинні напруги +12 +5 -5 Вольт піднімаються. Нічого явного знайти не можу, +5В на проц приходить і він живий, раз виводить значення напруг від мережі і працює АВР.
Характерною зачіпкою є відсутність індикації рівня заряду АКБ. Я поки в тупику, потрібні думки. Дякую.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
Можливо одна з обмоток трансу відвалилась, в мене таке було на цих вольт польсках

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Це би вивалювало в аварію а не створювало відсутність спроби включення.
А проблема пайок алюміній/мідь на трансі у мих таки мозок часто робить... Обмотки поперевіряв в першу чергу...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Колись було відео на ютубі (
), де автор аналізував власно змальовану схему такого пристрою. Чи доступна та схема в публічному доступі?
Мені поки не вдається знайти, мо хто має під рукою, пригостіть, будь ласка. Щоб не по скрінах вникати. Дякую.

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Кілька років тому малював цю схему за скріншотами з цього відео, і також іншого відео
в якому є продовження
Якщо знайду — викладу для загального користування.
У ноутбуці з собою поки що не знайшов, наприкінці дня ще подивлюся на комп’ютері.
Допис оновлено:

схему знайшов, створив окрему тему для зручності.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Сів повторно за пристрій але нічого нового не найшов... Від АКБ нема спроби запуску силової проца, хоч +5 на проц і +12 на решту схеми приходять.
Єдине, що помітив, що при спробі включення від АКБ нема напруги після регульованого стаба LM317. Але, так виглядає, що вона би мала появися разом з виходом АС220 (від трансформатора).
Прогнав АВР латром - працює коректно. Тобто, проц точно живий.
Єдиною зачіпкою ще заливається ланка детекції напруги АКБ. Згадував, що нема індикації рівня заряду при роботі від мережі.

* * *
Бінго! + АКБ знімається з третього транзистора, з середньої ноги. Звідси доріжка іде на дільник R127, R128 В місці пайки транзистора була пошкоджена доріжка.
Розходимось...

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock