mhor
Новий учасник
19
14
Якщо коротко то вмерло, на рівному місці, в 21:30 без сонця...це остання бортова дата. На ранок не світилось і не бачилось в додатку. Огляд очима і обнюховання показало на попадос на 75 євро,а не тільки по запобіжнику 25А і ще трупів в тому саркофазі.
Чотири гвинтики по периметру просто викрутились і нічого далі не пішло. Ні я пішов гуглити як це відкрити. Те що знайшов не дуже втішило але допомогло зрозуміти куди копати.

радіатор тримає декілька гвинтів кріплення транзисторів і вкручена зі зворотньої сторони бонка
, гвинти викручую-боку розсверлюю.
знімаю
радіатор.
Далі ше сумніше, конденсатори і дросель залиті гумою, прогрівання ніц не дасть вона навіть не горить і не плавиться.
Дросель з розе-сплавом звільнився , конденсатори опирались не хватило рук. Один пожертвував своєю ногою, інший контактною площадкою...ще сіліконовий герметик опирався але з мінімальними пошкодженнями вдалося розполовинити.

Скажу зразу можна було би і не лізти в глубину, бо тразистори зверху ноги кусь-кусь і новий тяп-ляп до тих ніг...але обвязка вся знизу(хоч і вціліла в мому випадку) Транзистори WML043N10HGS
всі однакові в пластику(це на 20А, 100в) три показало кз.
По факту тільки два померло, один стоїть в схемі самознищення (як стведжує ШІ) закорочений
термозапобіжником 145С по крайнім лапам. Знайти оригінал я не зміг, ШІ пропонував замінники по ціні дорожче самого пристрою, а кколи почав приставати ; "покажи мені свій паяльник"... прийшлось плюнути і поставити доступні HYG035N10NS2P по 1євро за пару, плавда корпус метал, але кого це зупинить?
Прокладка зі слюди , паста і ...не налазить на місце плата, ноги конденсаторів не дають.
Хто розтинав термоусадку не пасхальних яйцях, той зможе добути ті кондюки.
Тепер фреза і стамеска копають
окопи для подальшого монтажу, До речі два лов єсер по 100в 470мкф, і один 680мкф 100в серії КВ.
Забув сказати, після випайки транзисторів плата голобозуба запустилась по сонцю, нічого кримінального не знайшов більше.
Зібрав, скрутив, на термозапобіжик термогумку замість сілікона.
Запобіжник стояв по типу автомобільного на 80в 25А, приколхозив на подібне япона машини або електрички,паяється добре.

Тестую, далі буде.
Сьогодні сонце цілий день, мої зміни працюють. Гірше не стало, температура на радіаторі в самому гарячому місці +47С, раніше було біля +60С. Так як тепер герметик тільки довкола дроселя добавив охолодження насверливши отворів по периметру де можна було.Герметик не ліпив ,просто прижав кондюки на термо-скотч . Працює, 13А 70в з сонця бере, чого вмерло не знаю від того довіри мало цьому пристрою, написав на віктрон на НКОН, два місяця якби мало щоб вмерти...вони ігнорять, відгук потерли. Ще трохи фоток, може кому згодиться не дай бог.
Чотири гвинтики по периметру просто викрутились і нічого далі не пішло. Ні я пішов гуглити як це відкрити. Те що знайшов не дуже втішило але допомогло зрозуміти куди копати.

радіатор тримає декілька гвинтів кріплення транзисторів і вкручена зі зворотньої сторони бонка 
знімаю
Далі ше сумніше, конденсатори і дросель залиті гумою, прогрівання ніц не дасть вона навіть не горить і не плавиться.
Дросель з розе-сплавом звільнився , конденсатори опирались не хватило рук. Один пожертвував своєю ногою, інший контактною площадкою...ще сіліконовий герметик опирався але з мінімальними пошкодженнями вдалося розполовинити.

Скажу зразу можна було би і не лізти в глубину, бо тразистори зверху ноги кусь-кусь і новий тяп-ляп до тих ніг...але обвязка вся знизу(хоч і вціліла в мому випадку) Транзистори WML043N10HGS
всі однакові в пластику(це на 20А, 100в) три показало кз.
По факту тільки два померло, один стоїть в схемі самознищення (як стведжує ШІ) закорочений
термозапобіжником 145С по крайнім лапам. Знайти оригінал я не зміг, ШІ пропонував замінники по ціні дорожче самого пристрою, а кколи почав приставати ; "покажи мені свій паяльник"... прийшлось плюнути і поставити доступні HYG035N10NS2P по 1євро за пару, плавда корпус метал, але кого це зупинить?Прокладка зі слюди , паста і ...не налазить на місце плата, ноги конденсаторів не дають.
Хто розтинав термоусадку не пасхальних яйцях, той зможе добути ті кондюки.Тепер фреза і стамеска копають
окопи для подальшого монтажу, До речі два лов єсер по 100в 470мкф, і один 680мкф 100в серії КВ.Забув сказати, після випайки транзисторів плата голобозуба запустилась по сонцю, нічого кримінального не знайшов більше.
Зібрав, скрутив, на термозапобіжик термогумку замість сілікона.
Запобіжник стояв по типу автомобільного на 80в 25А, приколхозив на подібне япона машини або електрички,паяється добре.

Тестую, далі буде.
Допис оновлено:
Сьогодні сонце цілий день, мої зміни працюють. Гірше не стало, температура на радіаторі в самому гарячому місці +47С, раніше було біля +60С. Так як тепер герметик тільки довкола дроселя добавив охолодження насверливши отворів по периметру де можна було.Герметик не ліпив ,просто прижав кондюки на термо-скотч . Працює, 13А 70в з сонця бере, чого вмерло не знаю від того довіри мало цьому пристрою, написав на віктрон на НКОН, два місяця якби мало щоб вмерти...вони ігнорять, відгук потерли. Ще трохи фоток, може кому згодиться не дай бог.
Вкладення
-
vict1.jpg408.3 Кб · Перегляди: 6 -
20260720_104757.jpg1 Mб · Перегляди: 2 -
20260726_135101.jpg1,007.8 Кб · Перегляди: 2 -
20260720_132352.jpg844.2 Кб · Перегляди: 1 -
20260720_132252.jpg972 Кб · Перегляди: 1 -
20260720_132308.jpg954 Кб · Перегляди: 1 -
20260720_132314.jpg969 Кб · Перегляди: 1 -
20260720_132324.jpg1 Mб · Перегляди: 1 -
20260720_132435.jpg1.4 Mб · Перегляди: 1 -
20260720_135348.jpg1.4 Mб · Перегляди: 1 -