• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Гібридник SUNON PRO 5.5KW тікає частота і починає дуріти.

Pankevych

Новий учасник
6 6
Добрий вечір товариство. Потрапив в ремонт гібридник ,зі слів клієнта була зустрічка. По симптомам теж все сходиться. Замінив транзистори нарізки синусу (два вибило - міняв усі) плюс два драйвери 3120 а також транзистори повишайки (з 16 - 8 були биті) міняв всі на максимально схожі аналоги. Все запустилося наче без проблем, почав тестувати і почалася чудасія. Через хвилин 5ть роботи інвертор змінив звук і почав дуркувати. Став осциллографом на вихід і зрозумів що починає плисти частота і звук ніби щось входить в резонанс. Звук йде від вихідних кіл або з сторони шатківниці (в тому районі). при цьому нічого не димить і не горить, радіатори теплі але не гарячі.
Якщо чесно не знаю навіть куди дивитися дачі, чогось явно пробитого не знайшов.
Постарався зняти момент дуркування на відео.
Можливо хтось стикався з схожою проблемою? Можливо підкажете куди дивитися далі?
PS/ На відео чітко видно поведінку і в кінці його вимикаю я а не від тухне сам.

Вкладення

• inv 5.5kw.mp4
    6.9 Mб

Pankevych

Новий учасник
6 6
Продовжу писати свої думки. Судячи зі звуку після того як вимикаю інвертор свист тількі посилюється. В цей час нарізка синусу вже не працює і можна зробити висновок що цей звук генерує якійсь з чергових блоків живлення. Інвертор новий пропрацював 5ть днів. Яка вірогідність того що якійсь з електролітів дуркує? Може хтось має думку? Проблема в тому що проблема проявляється тількі з прогрівм, а гарячого прям нічого по платі нема, все в межах розумного(
Допис оновлено:

Додам ще трохи своїх думок (поділюся горем). Продовжив я сьогодні робити заміри. По колах живлення нарікань нема( Конденсатори всі +/- дзвоняться як живі, осцилографом якіхось завад не видно і проблема майже перестала себе проявляти. Плата витягнута з корпуса і просто лежала на столі. Розуміючи що проблема проявлялася з нагрівом вирішив я пройтися феном по влаті. Виставив температуру на 200 градусів і пішов гріти вузли. пройшовся по драйверам ключів, ТГР-у живлення ключів (думаю звук був саме з його), по блоку живлення і результату 0! Відчуття що стало навпаки краще, пропав тихий свист (думаю просто накрутив себе). Беру і грію феном плату керування (ту де прочик). Не думайте що сильно - бистро і без фанатизму! І тількі навожу на середину плати і чую як зявляється цей злополучний свист при чому прям моментально і в мене відстрелив автомат на АКБ. І розумію що халепа. Міряю - вибило знову низ і два тих самих транзистори по верху. І тепер в мене думка що минулого разу теж була не зустрічка а саме такий самий дефект. Як тепер відловити ту заразу на платі керування я хз( Руки опустилися( купа грошей і ще більше часу в пусту... Так і жиєм(
Допис оновлено:

Підкажіть таку штуку, в цих інверторах за нарізку синусу відповідає прицик? Якщо так чи можна по зміні частоти яку видно в кінці відео судити про те що дуркує кварц? Логіка проста пливе тактова частота процика і відповідно всі параметри які тактуються за ним. На осцилографі просто вдалося побачити цей момент. Бо грів я саме ту область. Тобто коли почав прогрівати зону процика й кварца секундою зявився звук і влупили транзистори. Чи було в когось схожі випадки?

Останнє редагування:

Pankevych

Новий учасник
6 6
Апдейтну свою історію з даним інвертором) Відновив по новій всю силову, погоріло все не критично - драйвера всі цілі, вибило тільки ключі по високій та по низькій. І замінив кварц! І що ви думаєте - воно поїхало. Три дні тестів, вже віддав клієнту - все працює) Ніколи не зустрічав не робочий кварц. Мех пошкоджень він не має, запаяний нормально. Просто з прогрівом починала пливти частота. От такі справи...

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock