• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Гібрид не стартує з кнопки. Занижена напруга запуску ШІМ. Причина?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Доброго.
Гібрид 5кВт 48 Вольт. передісторія - КЗ діода по виходу ІБЖ на власні потреби, повністю спалений вузол. Відновив, працює,
Доволі швидко повернення - моргає не стартує. По факту- нема реакції на кнопку.
Вузол цілий, реакція на кнопку - 8 вольт на живлення ШІМ, старту нема. Перетряс, ШІМку міняв - без змін.
Заживлюю від ЛБП (в точці між резиисторами і D35) - ШІМка шімить. Споживання менше 10 мА. Q40 відпрацьовує Номінал резисторів відповідає, падіння саме на них.
8 Вольт замало для старту UC3845B, відповідно, обмотка і кола живлення перетворювача теж не живлять.
Нагадаю, від ЛБП 15 вольт споживання менше 10 мА. Нічого не гріється. По логіці, щось має текти. Але не можу знайти що. :( Нічого окрім зменшити номінал резисторів поки в голову не приходить.
Але є розуміння, що то не правильно. С92 по факту нема з заводу. Заміна С88 результату не дала.
Які Ваші думки?

Допис оновлено:

По факту, занйшов ще одну дрібну кераміку по живленню але не вона. 7 нога ШІМки зашунтована на землю резистором 2 кОма. Номінал в нормі.
По факту, резистор на живлення набраний чотирьма резисторами 15К. Допаюю паралельно ше один - є запуск працює. На радощах збираю і опамятовуюсь, що я заживлював від ЛБП 51 вольт.
При 41 вольт починається індикація порожнього АКБ, інвертор працює на вихід. Але при такій напрузі виключений звичайно не вмикається.
Я хуїю, дорога редакція... :(
Я розумію, що по суті маю дільник, і на ньому має бути напруга достатня для запуску ШІМки. Але як воно працювало раніше??? Ще зменшувати резистори до запуску на 41 вольті на АКБ?

Останнє редагування:

teskazp

Активний учасник
147 153
Ну как бы у вас не так много недостает, 3845 от 8,5 стартует, может стоит добавить С92 по идее должен дотянуть пол вольта. А у вас точно 3845, так как больше смахивает на 3842/4 перемаркер, у нее как раз старт с 15в.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Та з космодрому, нема підстав вважати, що перемарк...

teskazp

Активний учасник
147 153
Ну проблемы то я так понял начались все равно после ее замены. Я бы поменял на всякий резисторы делителя так на всякий уже что бы проблем в дальнейшем не было, подогнал бы им напряжение и все. Искать почему такое случилось думаю займет куда больше времени.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Тут питання стоїть, призначення дільника. Чи, саме, щоб виключити запуск при розрядженому АКБ. Чи то просто випердиш конструкторів по запуску а відключення всеодно буде мозгами.

teskazp

Активний учасник
147 153
Возможно и защита от включения при низком напряжении, хотя вроде как мозги при низком тоже отключают. В теории должно сперва быть отключение мозгами и уж потом технически, что бы иметь возможность тот аккум посаженый зарядить. Ну его в баню разбираться счас в китайских мозгах. Они как правило очень непредсказуемые. При чем с изменением версий за последние годы как то лучше не становится.

Jael.Dace

Інженер
417 616
А трансформатор не перемотувався минулого разу?
D46 не тече під напругою у зворотньому напрямку? Краще одразу замінити.
По виходу Vref нема зайвого споживання?
Коли воно не запускається (на Vcc є 8 вольт) - на Vref тримається 5V?

Ну как бы у вас не так много недостает, 3845 от 8,5 стартует
А зазвичай так і є при непрацюючому саможивленню чи при неможливості запустити БЖ з першого імпульсу - мікросхема тримає напругу на піввольта нижче напруги запуску, бо як напруга трохи піднімається - спроба запуску і росте споживання, запуск не вдався, а напруга вже просіла і мікросхема вимкнулась.
может стоит добавить С92
Я б теж спочатку додав C92 (мікрофарад 100, а не як на схемі), а вже потім дивився, чого воно не допомогло))

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Зменшив опір збірки резисторів пополам грубо з 3,8К до 1,9 К. Запуск є навіть при 38 вольтах. Але стартує інверртор в роботу від 43 вольти. Напругу АКБ бачить коректно. Мо щось в налаштуваннях.
При старті нижче 43В без запуску мозги з затримкою вимикають інвертор повністю (через оптопару. При цьому на індикаторі нулі і батарея з одною палкою. А ми вже знаємо, що відсутність повідомлення про низький заряд при включенні для них норма... :(
* Сигнал запуску від кнопки є короткотривалим, по суті на час зарядки С91. Наруга має піднятись до старту ШІМки. Тоді через діодну розв'язку перетворювач сам себе живить від додаткової обмотки. Поки мозги через оптопару не вирішать то припинити (по першій нозі ШІМки).

** був сьогодні зщі схожою проблемою 24Вольтовий гібрид. Тільки там цікавіше. :( Від кнопки стартує проміжна шина 150В а ІБЖ на власні живить ШІМку від неї через параметричний стаб на жмені послідовних діодів, стабілітпронів та транзичстора. Ото транзистор виглядає живим (навіть на транзистор тестері! ) але тече. Напруга занижена, нема запуску ШІМ :(

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock