• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Гібрид Isolar-SMH-3.2K 24V. Викл. без помилок.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Добра Вам. Має мене гібридник Isolar-SMH-3.2K 24V. Першопричина поломки - від'єднали АКБ при підключеній мережі і сонцю. Власник сам міняв транзистори, видно, що щось бракує вузлу плавного старту (ковиряне, підгоріле по виходу). плата залита старим електролітом зі стрельнувших конденсаторів по входу батареї. Прийшов якоби з помилкою 09.
КЗ нема, відкинув, тимчасово накинув на вхід пару електролітів, Робібрався з плавним пуском (трансформатор спалений, демонтував)
По факту, при спробі включення, Виводить меню, тестує вентилятори і повністю вимикається без помилок.
Вторинні живлення і конденсатори в нормі (+15 +-12 + 5 + 3,3 В) До спроби запуску плавного пуску не доходить. При цьому живлення драйверів теж в порядку. як по гарячій так і по низькій стороні. Напругу АКБ бачить вірно, кнопки режими перемикають. Але при відключених вентиляторах помилку вивести не встигає до виключення.
Нічого не гріється, силова ціла, нічого не можу знайти. Розумію, що мізкам щось не подобається і вони самі себе гасять. * Схожа поведінка, якщо потужніший гібридник вмикати без модуля сонця.
Якщо земулювати наявність сонця - мізки циклічно ребутяться взамін виключення.

Потрібні Ваші думки, бо я в ступорі і не можу знайти зачіпку
Допис оновлено:

* * *
Доповлюю...
Від сонця - вмикається, бачить напругу сонця, індикує заряд АКБ. НЕ ВИМИКАЄТЬСЯ Не ребутиться. Фактичного заряду нема,
Від мережі з підключеним АКБ запускається, не ребутиться, падає в помилку 09.

Роблю хід конем - підтягую ДЦ шину до 270 вольт, вмикаю від АКБ - вимикається без помилок. Отаке...
Спроб запуску силової частини теж нема.

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Ото дьорнув мене чорт працювати від АКБ а не лабораторника... На АКБ24,8 вольт, при включенні показує половину заряду АКБ і вимикається. А від лабораторника з 28 вольт нормально вмикається і падає в 09 помилку але тепер я маю команду на запуск плавного пуску!
Мо власник собі меню підняв нижній поріг АКБ чи глюк який. Але просте виключення без помилок - це тупо по низькій напрузі АКБ

Перемотав трансформатор плавного пуску. Тріс мені ферит при розборці. Зліпив до купи - маю запуск плавного пуску, напруга на ДЦ шині піднімається до 352 Вольт і інвертор знову падає в 09 помилку... Сила старувати не пробує.
Залишилось зрозуміти, чи 352 В. На ДЦ шині то є замало, чи ще десь є проблеми зі зворотніми зв'язками...
Допис оновлено:

Домотав надцять витків, піднялась ДЦ до 400 В і помилка АЛЕ, при другому запуску, з залишковою напругою на "Банці" напруга піднялась до 420 вольт і інвертор нормально стартанув.
Звідси можна зробити висновок, що:
1) критерієм запуску силового перетворювача є 420 вольт на ДЦ шині.
2) аварія по плавному пуску можлива як по напрузі так і по таймауту її набору.
Тепер би мені десь купити живий нормальний трансформатор для 24В інвертора...

Принагідно, моточні дані. Первинка 7,5 + 7,5 витка чотирьма в паралель проводом 0,22 (по міді). Вторинка 200 витків 0,22

Для Аксіоми 48 Вольт аналогічний транс мав первинку 43 + 43 діаметром 0,18 (по міді). Вторинку 200 витків 0,18.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock