• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ecoflow river pro

Kayman

Новий учасник
6 0
Ремонтую свою станцію самостійно,потребую допомоги,може хтось може перевірити або підсказати,транзистори випаяні,мультиметр в режимі перевірки діода,на 7х виходах показники однакові а на 8 їх немає зовсім,це несправність чи так і повинно бути,драйвера мають відмінність в показах,якщо рахувати зліва на право,1є покази,2 нема,3є,4нема,на інших виводах мають майже однакові показники.
IMG 5989IMG 5990IMG 5987IMG 5988IMG 5991IMG 5992

Останнє редагування модератором:

santv18

Учасник Platinum
316 499
Перевірте резистори по затворам на 20 Ом І поміняйте всі чотири драйвери nsi6602ad. Я після зустрічки міняю драйвера, щоб потім повторно транзистори не випалило. І вже після заміни драйверів дивлюсь осцилографом імпульси.

Kayman

Новий учасник
6 0
На 20 Ом,справні,а от на 47 кОм,по фото зліва 1 їх там по два 14.5, 2-14.6, 3-14.5, 4- один 46 а другий 14.3кОм.осцилографа на жаль не маю.як раз 46кОм показує біля виходів транзистора де показників зовсім нема.

santv18

Учасник Platinum
316 499
Міняйте всі драйвери і ставте транзистори. І не забудьте перевірити запобіжник і резистор плавної зарядки. Вже включення покаже)

ARELAV

Новий учасник
6 0
Теж стикнувся з проблемою подібною. River Pro.
Спочатку замінив один драйвер і транзистор низковольної частини, потім два транзистори високольтної вихідної частини. Потім знайшов резистор 5в 100ом спалений. Але всеодно дивно все дзвониться.
Випаяв вже кожен драйвер і кожен транзистор ще раз і окремо кожен продзвонив- все ціле. Все резистори і конденсатори у обвʼязці теж перевірив-живі.
Аж тільки потім випадкого помітив на боковій платі(MR400-DC-DC-v1.0.3) вугольок від резистора. Поруч транзистор пробитий і ще пару резисторів підгорівших. Сподіваюсь це і є причина.
Так от питання, хто може підказати номінали резисторів із підписом на платі R227-R229 ?Photo 2026 02 04 095806

ARELAV

Новий учасник
6 0
R227- 47k
R229- 20 Ом
R228- 1k
Дякую!
Допис оновлено:

ремонт вдався, ура!
Але є певні нюаси.
Коли мені її принесли (рівер про), вона вмикалась, але не заряджалась ані ДЦ, ані АЦ і не видавала ані ДЦ ані АЦ, лише ліхтарик працював. При спробі запстити 220 видавало OVERLOAD .
В ітозі було виявлено 1 пробитий транзистор і 1 контролллер з низковольтної частини, 2 транзистори і 1 контролер з високовольтної частини, а також на боковій платі MR400-DC-DC було виявлено пробитий транзистор 60s280p7 і 2 згорівших резистори на 0.1 ом та 20 ом.
Все замінив і екофлоу ожила, всі входи виходи запрацювали.
Єдине що тепер при запуску 220 зʼявився гул і стрибає споживання від 0 до 10 ват на холостому ходу. Що може викликати подібну поведінку та на що звернути увагу в першу чергу?

Останнє редагування:

Serios

Майстер
257 368
Гул чи тріск, журчання кажуть про неправильну роботу вихідного перетворювача, вам би подивитися вихідну напругу осцилографом, якого в вас нема :( . І по досвіду, якщо воно десь гудить, тріщить чи журчить, то невдовзі стрільне.

ARELAV

Новий учасник
6 0
Гул чи тріск, журчання кажуть про неправильну роботу вихідного перетворювача, вам би подивитися вихідну напругу осцилографом, якого в вас нема :( . І по досвіду, якщо воно десь гудить, тріщить чи журчить, то невдовзі стрільне.
Photo 2026 02 06 115408
Осцилограф є, але примітивний і показує якусь діч. Я підключив через понижуючий трансформатор (спочатку 220-6), але він заіскрив. Потім від УПСа поставив транс 220-20в і заміри на фото через останній транс. ПРи цьому споживання екофлоу при холостому підключенні трансформатору злітає до 580 ват і транс теж гудить. За хвилину роботи транс почав трохи смердіти паллю і радіатори на екофлою (і високо і низько вольтні частини) нагрілися( не гарячі, а дуже теплі). Зістовхувався хтось вже с подібним?

santv18

Учасник Platinum
316 499
Можливо один з транзисторів не відкривається... Не розумію, що Ваш осцилограф показує. Але на виході має бути синусоїда. Ось як у мене:

Вкладення

• IMG_20260206_134530490_HDR.jpg
    IMG_20260206_134530490_HDR.jpg
    1.8 Mб · Перегляди: 53

ARELAV

Новий учасник
6 0
Можливо один з транзисторів не відкривається... Не розумію, що Ваш осцилограф показує. Але на виході має бути синусоїда. Ось як у мене:
осцилограв показав каку, а от мультиметр показав іншу картину: 400гц 80 воль замість 50гц 220 вольт та 500гц 100вольт замість 60гц 220вольт.
Виходить що частота майже в 10 раз більша аніж потрібно, а напруга майже в 3 рази нижча. Дивні диватства:alien:

ARELAV

Новий учасник
6 0
Показуйте що робиться по затворах транзисторів
Здається як раз з ними і проблема. Почав більш делаться вивчати характеристики і знайшов головну підозру ситуації. Не міг знайти ідентичні транзистори і взяв аналогічні, але трохи з запасом по потожності, а виявилося що ємність затвору значно більша ( що я впустив на початку), що й спричаняє хибний режим роботи. Знайшов все ж таки ідентичні вигорівшим і замовив одразу 4, але до наступного тижня доведеться почекати:cry:

serg71

Новий учасник
6 0
IMG 20260214 203023
Допис оновлено:

Підкажіть будь ласка маркування U1, U3.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Думаю, воно. То ще з часів, коли на екофло гавкали... 2024року малював.

Вкладення

• 1771098035188.png
    1771098035188.png
    1.2 Mб · Перегляди: 64

ARELAV

Новий учасник
6 0
Я в river pro такі ставлю:
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
вийшло. Запрацювала лінія 220 на вихід як треба. Але пропрацювало не довго. Навантаження навіть по суті не давали. Поставили на дозарядку від 220. Заряджалася на 500w і грілася, так що зʼявився запах гарячих елекроних компонентів. При цьому радіатори були гарячі( не пікучо гарачі, але такі що ще руку можна тримати). Після того як зарядилася, без підключення навантаження просто увімкнули вихід 220 і знову зʼявилося червоне повідомлення "overload" без генераціі. Знов розібрав і виявив пробиті 2 транзистори 60R380(крайні справа- те з тих нових що поставив і драйвер NSI6602( теж крайній правий- теж той що міняв).
Що може викликати подібну поведінку і на що ще варто звернути увагу?

serg71

Новий учасник
6 0
вийшло. Запрацювала лінія 220 на вихід як треба. Але пропрацювало не довго. Навантаження навіть по суті не давали. Поставили на дозарядку від 220. Заряджалася на 500w і грілася, так що зʼявився запах гарячих елекроних компонентів. При цьому радіатори були гарячі( не пікучо гарачі, але такі що ще руку можна тримати). Після того як зарядилася, без підключення навантаження просто увімкнули вихід 220 і знову зʼявилося червоне повідомлення "overload" без генераціі. Знов розібрав і виявив пробиті 2 транзистори 60R380(крайні справа- те з тих нових що поставив і драйвер NSI6602( теж крайній правий- теж той що міняв).
Що може викликати подібну поведінку і на що ще варто звернути увагу?
Я замовив на Космодромі. Ще не ставив.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock