• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Ecoflow Delta Max 1600 - інвертор працює, зарядка – ні.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077
1) у кого є прошивка для субмодуля.
2) можливо використовувати STM32 замість GD32
3) скільки коштує плата субмодуля на розборці та де шукати?
1) прошивка є на форумі.
2) ні, тільки GD.
3) ніде, вони не продаються. Це ж треба ще геморно випаяти. Продаются інвертори в зборі по 8-10 тисяч грн.

Kovalsky

Учасник
78 44
запаяв назад плату субмодуля (боявся, що вже не заробить нічого) – зарядка таки запрацювала, а інвертор, як і раніше, – ні. Перед цим ще раз випаяв усі транзистори синусорізки та перевірив їх під навантаженням, від генератора з керуванням від 12В – усі справні.
Ну ось у кого хоч якась ідея? Адже працював він, зараза, після першої зміни транзисторів і драйверів. А тепер уже точно все робоче.

Mtv

Майстер
285 440
Просто заміряйте і покажіть, наскільки "чистокровний" синус в перші моменти свого життя))
бажано прямо на виході інвертора, перед реле. Якщо з формою щось не гаразд ,то можна навіть визначити яка діагональ глючить.

Kovalsky

Учасник
78 44
не виходить виміряти. Тригер не спрацьовує за рівнем. Коли на спрацьовування поставити сигнал увімкнення реле - тоді - видно сигнали на входах, але в нього "земля" інша. Не можу засікти вихід ((

Mtv

Майстер
285 440
Вам не потрібно вимірювати відносно Землі!
Це ж змінна напруга
-Виставляєте вимівання в режимі AC
-Тригер по фронту наростання
-Рівень спрацювання тригера спочатку пробуйте виставити десь в районі 50 вольт, можна й менше (бо через Soft Start синусоїда не буде максимальною одразу .)
По вашому осцилографу я не знаю як там виставляється... в мене Rigol . Але думаю суть ви уловили.

Kovalsky

Учасник
78 44
Так які 50V -на HV шині не піднімається вище 13V - 5мс - це чверть періоду сінуса
Допис оновлено:

Вам не потрібно вимірювати відносно Землі!
ввідносно Землі! - я ставив зовнішний тригер (на сигнал реле)!
Допис оновлено:

1779287796177

На лівому плечі вмикається на 5мс Q6 (один кінець нашого умовного навантаження С8 притягнутий до мінусу шини), в цей час на правому плечі - за всіма правилами нарізається синус (з deadzone)
Після 5 мс - реле відключає ланцюг навантаження і проц зупиняє керування драйверами

Останнє редагування:

Mtv

Майстер
285 440
Screenshot 15

коли в мене спрацьовував захист інвертора під час включення, я встигав його побачити навіть після реле, але у вас мабуть якись інший випадок .
і я б рекомендував подивитись сигнал в місці позначеному стрілками.

-не обовязково чекати спрацювання реле , навіть якщо це чверть періода, просто ловите сигнал за фактом його появи на конденсаторі С8.
напругу тригера я рекомендува приблизно, бо не існує точної інформації про таймінгі , послідовність або порогові рівні напруг при спрацюванні захисту!
якщо у вас напруга в цей час , як виписали всього 13 вольт - значить ставте тригер трохи менше ніж 13 вольт.
-і ще питання: як себе веде DC шина після того як глохне інвертор , може з нею у вас проблема як варіант , або з її зворотніми звязками по струму і напрузі ...ще раз перевірте.

Kovalsky

Учасник
78 44
С8 - АС
1) Щуп 1:10
1779295331170
2) Щуп 1:1
1779295348396
Допис оновлено:

осцилограма 2 - повторювана, перевіряв надцять разів
Допис оновлено:

Покращена якість
1779295928278
Допис оновлено:

зверніть увагу на розгортку за часом – це зовсім не частина синусоїди 50 Гц – можу накласти поряд
Допис оновлено:

на фоні - 50Гц від генератора
1779296770379
Допис оновлено:

-і ще питання: як себе веде DC шина після того як глохне інвертор , може з нею у вас проблема як варіант , або з її зворотніми звязками по струму і напрузі ...ще раз перевірте.
DC шина після того як глохне інвертор = незмінна - близько 13V. Яка проблема, якщо у режими зарядці - 450В, синхронник працює...?
Допис оновлено:

хммм...DC шина ... тобто - розкачка недостатня? Я маю на увазі - транзистори, керовані драйверами U6, U7
1779298872287
Допис оновлено:

У режимі зарядки - вони (транзистори низьковольтної частини) - це ж лише випрямляч (що не вимагає управління)... А яка ПОВИННА бути напруга на HV у перший момент після кнопки?

Вкладення

• 1779295292102.png
    1779295292102.png
    24 Кб · Перегляди: 13
Останнє редагування:

seryjka

Учасник
65 76
А чому ви міряєте щось на "гарячій" стороні в режимі інвертора, якщо у вас DC шина не піднімається? Чи є взагалі спроби керування на низьковольтній частині?
В мене Overload спрацьовував через секунду дві коли мав проблеми по "гарячій" стороні і DC шина встигала накачувати щось більше за 13В

Kovalsky

Учасник
78 44
Так я ж і питаю - на скільки має підніматися HV шина? (у перший момент).

seryjka

Учасник
65 76
Я не міряв, але жарівка на конденсатор, після відключення спалахувала гарно.
Але навіщо вам зараз значення напруги DC-шини. Ставайте осцилографом на керування і дивіться чи пробує контролер хитати...

Serios

Майстер
257 368
Так я ж і питаю - на скільки має підніматися HV шина? (у перший момент).
430 вольт. Кладіть голу плату інвертора на стіл, подавайте 50 вольт від лбп на силові дроти і шукайте де немає живлення по холодній частині.

Mtv

Майстер
285 440
Дуже короткий імпульс на осцилограмі, DC-шина не може запасти достатньо енергії для запуску інвертора. У першу чергу перевірте зарядний резистор.
Також у схемі синусорізки варто глянути, чи не перетворився вихідний дросель на перемичку.

Mtv

Майстер
285 440
Точно, від батареї ж іде живлення на dc, вже сам трохи заплутався.

Kovalsky

Учасник
78 44
Всім хто читав - знову привіт! На драйверах транзисторів низьковольтної частини взагалі не було генерації. Але дуже хитро - на всіх входах - високий рівень 3В, при спробі включення інвертора змінювався на 5В. Здається мав бути пробою - а ось фіг. На виходах – НІЧОГО. І на трансформаторі – НІЧОГО. На HV шині 13В були від бустерів драйверів. 12В на конденсаторі С136 - в наявності (зашумлені до жаху - вони ж просто з двох діодів знімаються після трансформатора, а я то думав, що вони з лінійного стабілізатора - довго шукав). Після RC ланцюжка C136-R231 – на драйвера U6, U7 йдуть стабільні 10.2В. Збентежив мене цей високий рівень на входах. Відпаяв драйвера – замінив (благо вже були). Перед цим порівняв із новими: у нових входи IN-A, IN-B підтягнуті внутрішніми діодами до землі та живлення та падіння напруги щодо них однакове – близько 840 мВ. А ось у СТАРІХ – падіння відносно живлення 1800мВ. Звідси й підтягувало їх на HIGH. Коротше – після заміни U6, U7 – все працює – і інвертор і зарядка. Один плюс цього ремонту – зі схемою розібрався повністю. Кому потрібно – викладу оновлену схему. Прошивки зчитати не зміг - залочені, хоча проци визначаються правильно. Всім дякую за поради та просто участь.

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock