• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання EcoFlow Delta 3 Pro новий, помилка 36 перегрів батареї

victel

Новий учасник
9 10
Новий Екофлоу з коробки. На заряді від мережі хвилин чрез 10 пише помилку перегріва батареї, навіть не на повній потужності. Кулери роблять, повітря йде тепле. Як охолоне за ніч, то видає нагрузку довго нормально, але тільки поставиш на заряд - помилка через декілька хвилин, виключається. Можна влючити через 10-15 хвилин, помилки не буде, але вже під нагрузкою через кілька хвилин видасть.
Може хто знає, то в них вроджена проблема, щось не так всередині? Щось подібне читав на американських форумах на більш старі моделі..
Якщо хтось розбирав, може підкажете як він розбирається..

Serios

Майстер
257 368
Кулери охолоджують радіатори інвертора, не більше. Спробуйте погратися в додатку налаштуванням потужності зарядки, може ви її фаст зарядкою качаєте. Там же в додатку можна подивитись температуру батареї, її динаміку.

oversize

Активний учасник
169 118
на дельті 3(не про) навіть слюду в АКБ впихнули, я був дуже здивований... дуже...

victel

Новий учасник
9 10
Кулери охолоджують радіатори інвертора, не більше. Спробуйте погратися в додатку налаштуванням потужності зарядки, може ви її фаст зарядкою качаєте. Там же в додатку можна подивитись температуру батареї, її динаміку.
Дякую. якось ніколи не дивився температуру батареї в додатку. Щось там справді не так. Показує 18-19 градусів, не росте а потім клацає, впадає в помилку і вже зразу температура мінус 18! Батарея на дотик зовсім не гріється. А от радіатори високовольтної частини ну дуже гарячі і "співають". Щось мабуть в цій частині не так. Навряд це щось справді в батареї. Якщо дадуть добро на глибоке колупання, апарат зовсім новий, мабуть требе буде перевіряти транзистори і драйвери. І ще й збрехати могли, може прям знову пригостили зустрічним струмом, апарат потужний, витримав, не згорів дотла, а от так зламався...

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
, може прям знову пригостили зустрічним струмом, апарат потужний, витримав, не згорів дотла, а от так зламався...
А ви смішний. Мо не варто мучити звірушку? Віддайте комусь хто в тому розбирається? Бо якщо достатьньо довго щось крутити в руках - воно зламається остаточно.

alexey244

Інженер-супервайзер
1,002 1,077

victel

Новий учасник
9 10
А ви смішний. Мо не варто мучити звірушку? Віддайте комусь хто в тому розбирається? Бо якщо достатьньо довго щось крутити в руках - воно зламається остаточно.
А ви самовпевнений.. Мабуть якби він до вас попав, то ви б його точно за пару хвилин до ладу привели.. Ви ж мабуть майстер, а не хухри-мухри..

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Ви ж мабуть майстер, а не хухри-мухри..
А воно по-різному буває... Але що точно, - то я не беру в ремонт техніку після невдалих спроб ремонту "домогосподарками". І не тому, що там халяви нема, а тому, що крім основної проблеми внесено ще 2 - 3 сторонні. :( А в Івана, що сам поліз і купив перемарковані тразистори на ОЛХ чи Промі зазвичай думка, що той ремонт має коштувати як ті ж транзистори. А нема хап-хап...
Ви з зуби собі самі не пломбуєте а йде те до зубного дохтура, чи не так?

victel

Новий учасник
9 10
🤣
Думаю вашої кваліфікації не вистачає для таких ремонтів, якщо ви приходите до таких висновків.
Це не висновок, це припущення. Досить натягнуте, каюсь. Чи може ви точно знаєте, що розробники роблять задля захисту від дурня? Як будуть вести себе наступні покоління Екофлоу після зустрічного струму?
Допис оновлено:

А воно по-різному буває... Але що точно, - то я не беру в ремонт техніку після невдалих спроб ремонту "домогосподарками". І не тому, що там халяви нема, а тому, що крім основної проблеми внесено ще 2 - 3 сторонні. :( А в Івана, що сам поліз і купив перемарковані тразистори на ОЛХ чи Промі зазвичай думка, що той ремонт має коштувати як ті ж транзистори. А нема хап-хап...
Ви з зуби собі самі не пломбуєте а йде те до зубного дохтура, чи не так?
А я от беру, навіть після от таких "просунутих" майстрів. Бо маю багато досвіду ремонтів найрізноманітнішої техніки. І постійно вчуся, самостійно опановую все нові й нові види. Десятки років.. І ніколи не кажу звархньо колезі, що він нуб, а я от МАЙСТЕР!
Коротше, дякую, сам розберуся, якщо дадуть добро на ремонт. Може навіть відпишуся за результат, мені не жалко..
Допис оновлено:

Думаю навряд чи ви бачили цю звірюку всередині, це зовсім не друга дельта. Викладу пару фонто, щоб зрозуміли, чого я не хочу глибоко копати новий аппарат.IMG 20251225 160717184 HDRIMG 20251225 160717184 HDRIMG 20251225 160826252 HDR

Останнє редагування:

oversize

Активний учасник
169 118
Слюду куди? Куди АКБ відводе тепло?
та ще дуже герметичний зверху ковпак та гвинтів з два десятка, щось інженери на третій версії геть клепку розтрусили... був огляд від AMPServise но там ковпак з АКБ не знімали, шкода...
Допис оновлено:

це зовсім не друга дельта.
плати з драйверами вертикальні є? бо їх випаювати край важко...
Допис оновлено:

Як будуть вести себе наступні покоління Екофлоу після зустрічного струму?
знаете як запускають електростанції? розкручують слабу за допомогою інших.....

Останнє редагування:

victel

Новий учасник
9 10
плати з драйверами вертикальні є? бо їх випаювати край важко...
Важкувато, я б сказав..
Нема тут субмодулів, драйвера знизу на платі, це добре, а от виводи танзисторів залиті в ванни з силіконом. зробити непомітно ремонт не вийде

Mtv

Майстер
285 440
Кулери роблять, повітря йде тепле. Як охолоне за ніч, то видає нагрузку довго нормально, але тільки поставиш на заряд - помилка через декілька хвилин, виключається. Можна влючити через 10-15 хвилин, помилки не буде, але вже під нагрузкою через кілька хвилин видасть.
Може хто знає, то в них вроджена проблема, щось не так всер
То може Ви хоча б опір ntc датчиків заміряєте при кімнатній температурі, якщо не знаєте від чого відштовхуватись.
Майстрам зазвичай для цього приходиться брати в руки мультиметр.
Чи ви більше відноситесь до клубу "спостерігачів" за потоками теплого повітря яке видувається кулерами ?

vadim4ik

Новий учасник
12 2
Доброго дня всім, можливо хтось вирішив дану проблему? Від себе додам що спробував. Пониження прошивки через підтримку не допомогло і від них особисто теж нічого толкового не почув. Термотадчики на інверторі в нормі +-12кОм при кімнатній(заміри з двох датчиків на радіаторах) Проблема точно не в інверторі, тому що була можливість підкинути інший інвертор, не допомогло. В додатку в цей момент показує - 1 градус. Прийняв рішення добиратись до BMS. Хто бачив той знає що це не дуже приємна процедура. Розібрав повністю, додам фото, кому цікаво можливо. ТЕРМОРЕЗИСТОРИ на АКБ всі по +-12кОм, тобто в нормі. Терморезистори на BMS також в нормі, правда 3 по 12кОм впаяні, і два по 4,5кОм впаяні, випаяні то так само по 12кОм. Далі буду розбиратись(1775819602518227875552807878552717758196344943009900931746433993
Допис оновлено:

Теж цікавий момент, помилку видає як перегрів якщо не помиляюсь, а от в додатку на акб показує - відємну температуру. Якщо ближче до відємної то мало б бути збільшення опору, перегрів то зменшення.

Останнє редагування:

victel

Новий учасник
9 10
Я теж доліз до самої батареї. І теж всі 8 терморезисторів вроді як в нормі, по 12 Ком десь. Але я їм не повірив. Вирішив поміняти всі. і, здається недарма. Один відвалився с отим фіксуючим силіконом, а один відвалився при випаюванні. Поміняв, зібрав і поки що цілий день сьогодні робить без помилокі температура коректна. Трошки рано робити висновки, але поки що результат обнадійливий..

victel

Новий учасник
9 10
Отже, станція проробила тиждень, в різних режимах. Помилка 36 по перегріву батареї не спостерігається. Мій висновок - причина в холодній пайці терморезисторів на платі батареї. Їх там 8 штук, SMD, дефект навіть одного викличе помилку. Для вірності я замінив усі, але скоріше всього, пропайка теж би допомогла. Питання вважаю вирішеним.
Дякую всім за участь, особливо за фото, бо я якось не додумався сфотографувати.

vadim4ik

Новий учасник
12 2
Отже, станція проробила тиждень, в різних режимах. Помилка 36 по перегріву батареї не спостерігається. Мій висновок - причина в холодній пайці терморезисторів на платі батареї. Їх там 8 штук, SMD, дефект навіть одного викличе помилку. Для вірності я замінив усі, але скоріше всього, пропайка теж би допомогла. Питання вважаю вирішеним.
Дякую всім за участь, особливо за фото, бо я якось не додумався сфотографувати.
Доповню і своїм результатом: Я взагалі нічого не міняв, теж як тоді там полазив, силікон позривав, шукав, шукав, в підсумку зібрав потім і все працює, потестив декілька разів і віддав. Станція не поверталась.
Допис оновлено:

Можливо ще хтось хнає як вирішити Error 111, Захист від перевантаження по струму. Проблема точно в платі інвертора, я це локалізував. Візуально все ціле, з живленням проблем не знайшов. Датчики струму всі замінив, проблема залишилась. Куди далі не розумію, а просто так міняти щось інше немає сенсу.

Останнє редагування:

arhimag777

Учасник
63 60
Доповню і своїм результатом: Я взагалі нічого не міняв, теж як тоді там полазив, силікон позривав, шукав, шукав, в підсумку зібрав потім і все працює, потестив декілька разів і віддав. Станція не поверталась.
Допис оновлено:

Можливо ще хтось хнає як вирішити Error 111, Захист від перевантаження по струму. Проблема точно в платі інвертора, я це локалізував. Візуально все ціле, з живленням проблем не знайшов. Датчики струму всі замінив, проблема залишилась. Куди далі не розумію, а просто так міняти щось інше немає сенсу.

Попробуй заменить релюхи белые, уже на ремонте было 3 дельты 3 про и на двух проблема с подгоревшими реле. После замены дефект ушёл. Я так понимаю на дельта 3 про, по сравнению с дельта 2 про. Реле это слабое место.

vadim4ik

Новий учасник
12 2
Попробуй заменить релюхи белые, уже на ремонте было 3 дельты 3 про и на двух проблема с подгоревшими реле. После замены дефект ушёл. Я так понимаю на дельта 3 про, по сравнению с дельта 2 про. Реле это слабое место.
Тут здається щось цікавіше, за реле вже маю досвід, теж міняв не одноразово, але короткого на них цього разу немає, а проблема висить стабільно не залежно від того чи вставлений кабель чи ні.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock