• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Deye SUN-8K-SG04LP3, ІБЖ на власні потреби, номінали, фото плати?

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
В трьохфазних Деє живлення від АКБ організовате через повишайку на 400 ДЦ. Далі підмішується випрямлена мережа АС і майже звичайний ІБЖ формує 6 вторинних напруг.
Силовик H1M170F1K0, Шунт R20,R21, R22 в паралель по 2 Ом. ШІМ U4- ice3bs03. На оптопару 10 Ом, перший гейтовий R16 - 20 Ом. Решту не бачу... R24 - мабуть 1k
Потрібне фото плати і/або номінали дрібноти в обв'язці ШІМки. Дякую.

Вкладення

• DSC04869.JPG
    DSC04869.JPG
    1.4 Mб · Перегляди: 41

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Блок запустив з транзистором на 900 Вольт. Працюэ стабыльно, все холодне. Стабілізація по лінії +12 вольт. З ДЦ/ДЦ на плату керування +5 Вольт. Решту напруг або підписані або зрозуміло з маркування лінійників.
Але залишились питання... Не типова снаберна (?) ланка по гейту. Працює без неї. Але хочеться по феншую...
Плавний пуск пакує ДЦ шину до 364 вольти. В роботі інвертора без навантаження при 55 на АКБ на ДЦ шині 372 Вольти
Власне споживання інвертора на ХХ грубо 80 Вт.

Вкладення

• DSC04876.JPG
    DSC04876.JPG
    81.5 Кб · Перегляди: 29

Jael.Dace

Інженер
417 616
Блок запустив з транзистором на 900 Вольт.
900 - замало. В трифазних пристроях, де номінальна напруга буде ~ 560 вольт, транзистори треба на 1200. В частотники, якщо транзистор в БЖ біполярний, я ставлю рядкові (строчные) транзистори з кінескопників - вони зазвичай на 1500-1700V. Польовик мабуть теж можна підібрати від якоїсь Соньки 29".

Mtv

Майстер
285 440
Схожа обв’язка (RC-снабер на GATE) використовується в транзисторах DELTA 2.Screenshot 1

Останнє редагування:

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
900 - замало. В трифазних пристроях, де номінальна напруга буде ~ 560 вольт, транзистори треба на 1200. В частотники, якщо транзистор в БЖ біполярний, я ставлю рядкові (строчные) транзистори з кінескопників - вони зазвичай на 1500-1700V. Польовик мабуть теж можна підібрати від якоїсь Соньки 29".
І так і ні. Живлення фазне. Електроліт на 450 В. ;) Тому нахіба нам карбід на 1700 я хз... * Брав на 900 бо опір каналу і ємність близькі оригіналу. А доступний на 1500 В сильно важчий по затвору і опір сильно вищий...
Окреме питання - як і чому воно згоріло?
Це без мережі, я так розумію?
Які електроліти в DC?
Так. Батарея 12 шт 390 мкФ * 500 В. Думаю, включені по два послідовно. Адже сонце до 800 Вольт.
Схожа обв’язка (RC-снабер на GATE)
Гарно. Лиш номінали вгадувати не хочеться. Питання фото обв'язки - актуальне.

Mtv

Майстер
285 440
якщо є час і бажання — можна спробувати підібрати номінали ,
але першого зазвичай усім бракує)

Номінал конденсатора у вас уже відомий — 1 нФ.
Резистор між Gate–Source зазвичай 10к–47 кОм, щоб затвор не «плавав». Краще встановити будь-який із цього діапазону, ніж не ставити зовсім.

Резистор снабера спробувати підібрати експериментально в межах 1…10 Ом — за осцилографом.
Поставити той номінал, при якому дзвін на фронтах буде мінімальним.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
На столі відтестував - Ок. Вивішали на об'єкті - через півгодини влупив знову... :( Чекаю на трепанацію.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Знову сила вся ціла, знову по навантаженнях нічого не знайшов...
Задарував мені добродій карбіду, у вигляді правильного транзистора на 1700 Вольт (по факту 1991 тримає! ). і пригостив фоткою живої схожої плати.
Відновив по заводу, поки на прогоні, наблюдаю...
Шина ДЦ таки до 1000 вольт. При 54 В. на ЛБП на шині 730 Вольт.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock