• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Delta Pro (EF3 Pro) зустрічка, 0% !, не заряджається.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
* Окремою темою, бо мо не стандарт або хоч систематизовано.
Delta Pro (EFR3) після зустрічки була в ремонті довго... Прийшла як така, що 220 вихід працює але не заряджається (ВТЧ від сонця). Навантаження по виходу тримає, постійно 0% і ! (знак оклику по АКБ).
В середині нема живого місця... але інвертор новий, не паяний. Сонце не копане. Батарея частково перепакована. БМСка в адекваті. На комірках 3,42 В. з перекосом 0,2 В. на останній комірчині.
Відбалансував. Від сонця теж не заряджається. Нема комунікації по одній лінії БМС/морда. Варистори підняв, підтяжка до +3,3В. присутня, Порти проців дзвенять адекватно. Пакети ходять тільки по одній лінії. :(
Маю донора (вмер АКБ) Підкинув сонце морду, інвертор - те саме. Отже, БМСка. Купив з розборки, все адекватно, поведінка та сама. :( Що я упускаю??? Якісь програмні моменти?
Ймовірність ідентичного не явного дефекту на двох станціях близька нулю... Реле не варіант, бо би від сонця пакувала.

Serios

Майстер
257 368
Так це коляска чи маленька перша дельта? 1280 ? На літії?

Rekbr

Майстер
285 331
Тобто є справна станція з мертвим АКБ, та станція з помилкою. Ви все наміняли, а воно всеодно не працює. Кабель комунікації залишається, виходить.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Так це коляска чи маленька перша дельта?
Тобто, чітко вказане маркування "EFR3" вам нічого не говорить? :(
Кабель комунікації залишається
хм... А кабель я таки не перевіряв, але сумнів маю...
Допис оновлено:

Кабель в порядку. Хіба, звернув увагу, Що у мого донора на БМС частина 3 пінова а у проблемної 4 пінова. Відсутній у мене пін - земля.На проблемному кабелі він дугою підпалений на БМС і шлейфі.
Також у мого донора чуть інша плата сонця але розпіновка співпадає. Морда і інвертор 1 в 1 (але в проблемній станції інвертор міняний). "Оверлоуд" вилазить відразу після спрацювання реле на зарядці. Мо ще якісь програмні несумісності?
Або таки і в донора є проблема... Тре хіба ще реле перевірити.

Останнє редагування:

Serios

Майстер
257 368

Вкладення

• IMG_20251201_131434.jpg
    IMG_20251201_131434.jpg
    325.6 Кб · Перегляди: 59
  • IMG_20251201_131109.jpg
    IMG_20251201_131109.jpg
    341.5 Кб · Перегляди: 58

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Поправив... дякую. Як мені в листуванні написали, так і скопіював... Нікому вірити не можна.

Rekbr

Майстер
285 331
Тобто, чітко вказане маркування "EFR3" вам нічого не говорить? :(

хм... А кабель я таки не перевіряв, але сумнів маю...
Допис оновлено:

Кабель в порядку. Хіба, звернув увагу, Що у мого донора на БМС частина 3 пінова а у проблемної 4 пінова. Відсутній у мене пін - земля.На проблемному кабелі він дугою підпалений на БМС і шлейфі.
Також у мого донора чуть інша плата сонця але розпіновка співпадає. Морда і інвертор 1 в 1 (але в проблемній станції інвертор міняний). "Оверлоуд" вилазить відразу після спрацювання реле на зарядці. Мо ще якісь програмні несумісності?
Або таки і в донора є проблема... Тре хіба ще реле перевірити.

На одній БМС 3 пін, а на іншій 4 пін, чи як?
Тх rx співпадають?
Я не маю станції на руках, і робив всього дві по інвертору- не пам'ятаю зовсім нічого, просто ділюсь думками з досвіду більш масових екофло. Якщо не ефективна дискуссія- помовчу

Serios

Майстер
257 368
Добре, спробуйте зарядити батку до повної, якось 3.42 на комірку для літія екофло мало.. Зробіть скидання довгим натисканням на кнопку, пограйтесь кнопками на БМС. Резюки на мордах живі? Запобіжник? Знаю, все перевірили, але вірити нікому не можна;)

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
БМСки ідентичні. На обох 4 піна. Конектори ідентичні. Просто на одному з кабелів дублюється земля. * без 4 піна - земля по силовому відводу береться.
вірити нікому не можна
Так, Перевіряв, але перевірю повторно.Мало чи багато 3,42 для неї то таке але навряд чи не заряджалась би ні від 220 ні від сонця. Від 220 - оверлоуд а від сонця без помилок, просто пробує чуть і не бере струму.

Serios

Майстер
257 368
Тх rx співпадають?
Я не маю станції на руках, і робив всього дві по інвертору- не пам'ятаю зовсім нічого, просто ділюсь думками з досвіду більш масових екофло. Якщо не ефективна дискуссія- помовчу
роз'єм 4 пін, перший пін пустий. і він таки мінус.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Дякую за копняка... Поспіх то зло. Зловив себе на думці, що супресори я перевіряв і піднімав на морді і на БМС а резистори я перевіряв тільки на БМС. І донорську морду вважав завідомо живою.
По факту на ОБОХ мордах стоомники в обриві :( Розходимось...
Також, не придав уваги, що раніше станція кнопкою просто вимикалаcь. А тепер, коли є комунікація - вимикається зі звуком і повідомленням "OFF"

Jael.Dace

Інженер
417 616
Якщо не важко і батарея ще не зібрана - спробуйте прочитати прошивку. Але треба обов'язково відпаювати силові шини, бо BMS імовірно помре при читані. В мена таких станцій в ремонті було штук 5, одна з них - з глючною прошивкою BMS. Читати пробував всі - у всіх BMS та інвертори закриті. Лише морда та MPPT читаються.

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
Плата "не робоча" на столі. Але не думаю, що буде відкритим проц... Скоро дізнаємось.

* * *
10:36:03 : ST-LINK FW : V2J29S7
10:36:03 : Board : --
10:36:03 : Voltage : 3.29V
10:36:03 : SWD freq : 4000 KHz
10:36:03 : Connect mode: Normal
10:36:03 : Reset mode : Software reset
10:36:03 : Device ID : 0x410
10:36:03 : Revision ID : --
10:36:03 : Debug in Low Power mode is not supported for this device.
10:36:04 : UPLOADING OPTION BYTES DATA ...
10:36:04 : Bank : 0x00
10:36:04 : Address : 0x4002201c
10:36:04 : Size : 8 Bytes
10:36:04 : Bank : 0x01
10:36:04 : Address : 0x1ffff800
10:36:04 : Size : 16 Bytes
10:36:04 : UPLOADING ...
10:36:04 : Size : 1024 Bytes
10:36:04 : Address : 0x8000000
10:36:04 : Read progress:
10:36:04 : Error: Data read failed
Нажаль... :(
Допис оновлено:

І вже при видачі помітив, що не відображає вихідну потужність. :( Вхідну і ДЦ - Ок. Забрали так...

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock