• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання DELTA mini (EFD320), проблема в BMS, dump

AndreyG

Новий учасник
4 10
Станція прийшла з тим що не заряджається.
Виявив що на клемах АКБ плаває напруга 40-45 В. BMS плата (MR320-UV-BMS-V1.0/2 2021-04-27). Тріщить і одних транзистораха на затворі імпульси. За це відповідає BQ7620b, Заміна результату не дала.
Станція клієнту така й прийшла, бракована. Рік не користувалися. Куплена не офіційно. Вважаю потрібно прошити контролер GD32E103CBT6.
Буду вдячний за дамп

Вкладення

• 0-02-05-9c4dde7ac58fd046ad1c899ed7a59ca996071e7729918c6ffb2aadd17fd4a88e_b9eb809dcbf8a12b.jpg
    0-02-05-9c4dde7ac58fd046ad1c899ed7a59ca996071e7729918c6ffb2aadd17fd4a88e_b9eb809dcbf8a12b.jpg
    214.5 Кб · Перегляди: 147
  • 0-02-05-52363d1898cf8911acb63f186e89a9006483833742d998718efc283a08ed02d4_605ffba05247438c.jpg
    0-02-05-52363d1898cf8911acb63f186e89a9006483833742d998718efc283a08ed02d4_605ffba05247438c.jpg
    242.1 Кб · Перегляди: 144
Останнє редагування модератором:

srdi

Новий учасник
6 8
В мене не запускається BMS, похоже на прошивку, пробував зчитати з робочого бмс але пише що стоїть захист, пробував шукати щось в інеті але по цьому бмс нема нічого! може знає хтось як прошити цей бмс?? Або зняти захист від запису! Є робочий BMS!

Останнє редагування:

roman.n

Новий учасник
2 0
Скільки елементів у батареї, і чи був BQ реактивований?

Jael.Dace

Інженер
417 616
Якщо питання мені...
14 секцій по 7 елементів в кожній секції. BQ я не чіпав - батарея наче працює, хоч і тримає лише 185 вт/г. Але її точно вже ремонтували до мене.

lexand

Учасник
55 86
Тепер є. Відсьогодні! Шукайте на сторінках цього форуму! :)
у вас прошивка для 303 контролера, на фото у автора 103
у вас точно була міні на 303 ?

бо у мене теж на 103 попалась, і от думаю міняти контролер на 303 і прошивати відповідним дампом чи все таки помилка десь закралась

Jael.Dace

Інженер
417 616
Вона ще в мене (викупив на деталі з дохлою АКБ), тож щойно передивився: стоїть саме 303, а саме - GD32F303CCT6.
А маркування плати - таке ж, як у автора теми.

lexand

Учасник
55 86
мабуть залишу це тут, хотів нову тему створити, але хз чи воно того варте)

BMS MR320-UV-BMS-V1.0.2 2021-04-27
MCU GD32F103CBT6

В скарбничку знаннь по екофлоу, хоча тут такі собі знання вийшли...

Прийшла з отакою проблемою
(відео не моє) - блимає індикатор заряду, показує помилку, заряд не бере.
На вхід DC та AC реагує але зарядку не включає.
Скидання і все інше не допомогло.

Станція була вже після чийогось ремонту, по платам шатались шматки припою...
Але наче обійшлося... ну я так думаю шо шматки припою не були причиною такої поведінки.

Долажу до BMS.
  • всі комірки +- в нормі, батарея по факту заряджена відсотків на 60.
  • включаю BMS (SW1) - і вона починає тріщати, я не знаю як це ще по іншому назвати, і саме дивне, у мене тестер лежав поряд, стояв на прозвонці, і він в такт цьому тріску теж кряхтів - взагалі хз шо це...
  • виключаю від страху ))
  • відпаюю BMS... перевіряю все - з виду все ціле, bq76940 по I2C відповідає, 76200 ніде кз нема, транзистори в нормі
  • коротше, явно придратись нема до чого

Підпаююсь за допомогою properly calibrated wires )) назад до BMS, підключаю роз'єм балансування, тицяю на кнопку отримую 3 коротких спалахи, пауза, три коротких спалахи... я таке перший раз бачу. Резет SW2 не допоміг. При відпусканні кнопки світлодіод гасне, підхвату живлення нема, явно якась аварія але не зрозуміло яка. Хоча при утриманні кнопки всі живлення в нормі. Силовий вихід не вмикається.

Перепаюю контролер на st32f303cct (GD під руками не було) - прошиваю прошивкою https://gsm.in.ua/threads/ecoflow-delta-mini-ne-zarjadzhajetsja-na-displeji-0.1664/post-8021 ііі… отримую нічого, навіть запуску генерації на кварці.

Мені тут взагалі дивна ця прошивка на 256КБ, вона не на половину пуста, а майже повністю забита, і тоді питання "що всунули в 256КБ для 303го проца, що не змогли в 128КБ для 103го для той самої BMS тієї ж станції?" може то хтось просто запаяв не той процесор в BMS... (https://gsm.in.ua/threads/delta-mini-efd320-problema-v-bms-dump.832/#post-8352)

Повертаю назад контролер, звісно поведінка та сама.

Збираю все назад, і панель не вмикається, що звісно логічно тепер... але інверторна частина залишилась робоча.

Віддав без ремонту бо не зміг знайти прошивку під 103ій проц. Може потрапить тепер до когось іншого ).

F.O.V

Учасник
75 54
А хіба гігадевайс можна було замінити на ст? Може вони відрізняються.....

lexand

Учасник
55 86
якщо коротко то : і так і ні і залежить від прошивки

якщо довго: мінімальні вимоги - співпадіння по пінам, вважаємо виконаними,
то далі треба дивитись щоб
- збігались/перекривались технічні характеристики
- збігалось ядро
- збігались біти регістрів
- збігався memory mapping (тут якщо збігається, то скоріш за все те що нижче теж буде збігатись)
- збігалась перефирія (тут є нюанси, наприклад якщо на одному MCU э тільки I2C0 , а на другому є I2C0 та I2C1, і регістри (memory mapping) I2C0 і там і там збігаються, то замінити можна буде, при умові що інші регистри збігаються за рахунок резервування областей, а не зміщення , але навпаки, скоріше ні чим так, знову ж таки залежиться від конретного MCU, бо наприклад, є такі які можуть робити port mapping, не плутати з alternative function (AFs), і без коду прошивки взагалі не зрозумієш який модуль замапляний на конкретні порти,
- збігались обчислювальні модулі (FPU, CRC...). Якщо замість програмної реалізації в прошивці використовуються такі модулі, а міняємо на MCU де їх нема, то всьо, але якщо не використовуються то є шанс ))

але
наприклад знаємо що GD клонували шось у ST (наврят шо навпаки буде). Тобто збігається все.
То далі вступає така штука як errata - список косяків які вилізли після проектування і запуску серії, але їх вирішили не фіксити, а задокументувати ))
Так як errata не проектується, а створюється по факту, то у двох ідентичних начебто процессорів вона може бути різна, навіть у однієє фірми, одного й того ж процессора але двох різниз ревізій вона може бути різна. І якщо прошивка враховує поведінку описану в еррата, а процику який хочемо поставити поведінка трошки інша - отримаємо проблему, причому дуже може бути що проблема буде відкладеною, тобто вилізе не зразу.

В моєму випадку, то було пальцем в небо, по пінах збіглось - ок, якщо запрацює - супер, це швидше ніж аналізувати даташити (хоча от зараз пишу, і мені знадобилось хв 15, щоб дійти до memory mapping і побачити що воно не збігається)
Але питання до розміру прошивки 103 vs 303 залишились ))

Останнє редагування:

lexand

Учасник
55 86
дочекався я 303 серію GD32 ...
Або з платою таки шось не то, або з прошивкою, або і з ти і з тим.
Але впевності в прошивці нема зовсім.

Тепер не тріщить, живлення підхватує, мигає... раз секунди в 4-5. З кожним включенням леда чутно клацання - де його чутно не вдалось ідентифікувати хоча може й не в ньому проблема.

Плату перекопав вздовж і поперек, придовбатись до чого нема.
- mp9487 видає 7в (пошуком по форуму у всіх 13, але по дільникам на платі 7 і на виході 7).
- Комунікації по шині I2C з AFE bq76940 відсутня, тобто якась зміна рівнів там є, але це не протоклол I2C.
- Йде спроба включити discharge ключі (bq76200) і pmos який йде на вихід EX_PWR. В цей ж момент чутно клацання. Коротких ніде нема, навіть потенційно великих струмі які б було видно в тепловізор. Чому воно намагається включити розряд, коли не могло прочитати стан батареї ? Може так і задумано, але якось не логічно.
- в момент клацання, є дууууже не велика просадка по 7В, 3.3 при цьому стабільні

Хіба шо тупо і превентивно поміняти BQ*шки...

R_Pavel

Учасник Platinum
62 66
76940 має свою адресу на шині 12с. але спілкуватися з вами вона не буде-бо ви для неї ніхто. щоб вона з вами спілкувалася-треба стм-ку заткнути. тобто мінус посадити на ресет(7- пін начебто-але то шукайте в датагіті на свій контролер.

Jael.Dace

Інженер
417 616
- mp9487 видає 7в (пошуком по форуму у всіх 13, але по дільникам на платі 7 і на виході 7).
Пізніше подивлюсь на своїй.
- Комунікації по шині I2C з AFE bq76940 відсутня, тобто якась зміна рівнів там є, але це не протоклол I2C.
Може BQ підбита і заважає?
Хіба шо тупо і превентивно поміняти BQ*шки..
BQ7694003 нову можу вислати, якщо що (безкоштовно). Але не знаю чи треба її якось конфігурувати, чи GD32 зробить все сам.. (купив собі з поспіху в Китаї, але не знадобилося)
Якщо ще щось треба поміряти на платі BMS - кажіть.

lexand

Учасник
55 86
76940 має свою адресу на шині 12с. але спілкуватися з вами вона не буде-бо ви для неї ніхто. щоб вона з вами спілкувалася-треба стм-ку заткнути. тобто мінус посадити на ресет(7- пін начебто-але то шукайте в датагіті на свій контролер.

а можна і два резистора на лініях випаяти... але то таке

я в курсі
у мене є чим звязуватись з кастомними девайсами по I2C та SPI

сам 76940 мені відповідає, принаймні пара регістрів ок, все я звісно не перевірю
але от контроллер не хоче в I2C

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock