• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання DELTA MAX 2000 старт BMS

elek

Майстер
291 117
Ремонтировал модуль. Сгорел транзистор Q34 BCP53-16, резисторы R210 R230 по 10 Om
Заменил, проц стартует, а на выходе при включении станции кратковременно на сек. появляется напряжение и пропадает,
естественно ни зарядки, ни выходы не работают.
Нашел свою оплошность - не допаян был один из резисторов 10 Om, они запаралелены и должны в паре давать 5 Om.
В общем вопрос, BMS впервые делаю, как то раньше не попадалось.
На холостую он должен стартовать? От кнопок , что у него reset on/off?
Т.е. без подключенных плат?

mr.ualera

Новий учасник
9 0
На Delta 2, bms стартує від кнопки на платі, я так зрозумів що кнопки на морді і платі зв'язані.

mr.ualera

Новий учасник
9 0
Так, після того як натискаєеш кнопку на платі, на контактах піднімається напруга, зникає якщо ще раз натиснуть, все працює на самій бмс.
Допис оновлено:

кратковременно на сек. появляется напряжение
Попала станція Delta 2, з помилкою по батареї, виявилося що акум висаджений в нуль, розібрав зняв бмс і зарядив, поставив на місце, почав перевірять і спочатку бмс вела так як ви описуєте, якщо натиснуть кнопку то на секунду видавала напругу а потім зникала.
Зібрав станцію, помилки по батареї не стало, але станція не видавала напругу га жоден із виходів.
Як виявилося, проблема була в тому, що було виставлено обмеження на розряд, поставив приложуху, відключив і все завелося.
Подивіться чи не горить на екрані значок батареї із стрілкою.

Останнє редагування:

elek

Майстер
291 117
Подивіться чи не горить на екрані значок батареї із стрілкою
Та вроде нет...
Я тоже выравнивал батарею, каждый по отдельности блок и выровнял до 4 в , ну 3,99 - 4,05.
Вроде все работало пока я дурень не сбросил станцию (так делал много раз, помогает при снятии бмс-проценты вроде калибруются точнее)
И тут все пропало. уже прошивал и MPPT, и морду, и bms... не понятно, осталось попробовать DC-DC модуль прошить на инверторе
Допис оновлено:

На дисплее вообще никаких ошибок нет, смотрю, что в приложении
Допис оновлено:

В приложении нормально, нет ограничения

Останнє редагування:

mr.ualera

Новий учасник
9 0
Думаю що прблема саме в БМС.
Пробували поставить станцію на зарядку?
Що відбувається?
Допис оновлено:

сбросил станцию
До речі, я згадав що теж після того як зарядив батарею, скидав бмс кнопкою ресет, далі було як у вас, уже писав про це.

elek

Майстер
291 117
Как только включаю в сеть, релюшки пощелкали и отрубились
(инвертор успел на другом аппарате проверить- рабочий)
на пару сек. пошло напряжение примерно 43 в и падает постепенно вниз.
на дисплее ничего не происходит.
Самое интересное, что во время зарядки и при подключенной нагрузке, лампа 60 ватт, станция работает в режиме упса,
и на табло показывает типа зарядки и выход нагрузке, тоже что и нагрузка.
Допис оновлено:

При подключенной зарядке и нагрузки 60 ваттах
Допис оновлено:

Но зарядки нет

Вкладення

• IMG20250227161345.jpg
    IMG20250227161345.jpg
    1.4 Mб · Перегляди: 85

mr.ualera

Новий учасник
9 0
А якщо підключить станцію до мережі, а потім спробувать її увімкнуть/вимкнуть кнопкою на бмс?
Можливо ще раз ресетнуть?

elek

Майстер
291 117
Пробывал. При включенной в сеть, сброс приводит на дисплее к нулю, поднимается процент заряда на свое место и ничего не происходит

mr.ualera

Новий учасник
9 0
Тоді не знаю в чому може буть причина.
Що приходить в голову:
Спробуйте від'єднать бмс, дать полежать деякий час без живлення, і можливо цей баг скинеться.
Також перевірте чи доходять до самої бмс всі напруги від банок по балансувальних дротах, і чи вони відповідають своїм значенням.

elek

Майстер
291 117
Я вот думаю... при проверке инвертора на другом аппарате, я во время отсоединения панели не отключил бмс и не разрядил конденсаторы на инверторе. Поэтому при обратном соединении панели произошел щелчок в разъеме, Может на инверторе "вылетела" U10 3AR1580VJZ ?
Допис оновлено:

3ar1580vjz
Допис оновлено:

Ice3ar

Вкладення

• ICE3AR1580VJZ.png
    ICE3AR1580VJZ.png
    68.4 Кб · Перегляди: 101
  • IMG_20250301_175602.jpg
    IMG_20250301_175602.jpg
    1.8 Mб · Перегляди: 100
Останнє редагування:

santv18

Учасник Platinum
316 499
Я вот думаю... при проверке инвертора на другом аппарате, я во время отсоединения панели не отключил бмс и не разрядил конденсаторы на инверторе.
Я не зрозумів до чого тут 3AR1580VJZ ? Якщо у Вас BMS не працює, вона має на столі заживлювати силові клеми як вже писали вище. Я колись в дельті помилково при включеній BMS підключав силові клеми інвертора і в мене згорів посилювач датчика струму NCS199A3.
Допис оновлено:

А від сонячного входу пробує заряджатись?

elek

Майстер
291 117
А інвертор видає 220 від батареї?
Ні , нічого не стартує, якуб кнопку навантаженя не уключаеш, светодиод моргае і гасне, на вих. 220 в пише OVERLOAD.
Яж кажу що батарея не стартує, прі включенні 43 в на батареі та інверторі та постіпенно гасне,
Та і сама бмс не стартує без нічого, а довжна, тобто ії не баче ні заряд, ні інвертор

santv18

Учасник Platinum
316 499
Значить потрібно далі розбиратись з BMS.
Допис оновлено:

Ось на відео схожа проблемма.

Останнє редагування:

elek

Майстер
291 117
Значить потрібно далі розбиратись з BMS.
Допис оновлено:

Ось на відео схожа проблемма.
Дякую. Дойшла наконець дру га DELTA MAX с пробитими мосфетами.....
Доліз до бмс, вона дійсно врубаєтсья без доп. модулей.
Зараз буду разбиратися...
Допис оновлено:

Пипець.... оце я заплутав....... с сайта накачав різних прошівок, ну 3 точно влив і нічого,
а ту прийшла станція на ремонт і я тупо зкачав та залив в цю... піпець ЗАРОБИЛА батарея!!!На вся случай викладую тут
Допис оновлено:

@santv18,
Дякую превелике за відос!!!
Ця сітуація не схожа один к одному.... тіки в мене с прошівкою це сталося,
Я теж меняв отсек, ремонтував високопотужну частину, та БМС (там транзістор сгорів)... ціла реставрація була, вона десь у кого год пролежала, а то і більш.
Дякую хлопці всім за допомогу! Разом якось цікавіше робити
Допис оновлено:

Це ще не все.... ії ще зібрати треба та протестувати

Вкладення

• delta max 2000 mr310-uv-bms-v2.0.3 103_READ_1.bin
    256 Кб · Перегляди: 77
Останнє редагування:

elek

Майстер
291 117
Станція працює, але дуже расбалансовані батареі, при цьму виявляєтся поведінка інвертора:
1. Навантаженя до 1100 W держе, 1200W , вируба. (підставляв аккумулятор від другой станціі, робе нармально) Мабудь є ще слабі відсіки.
Зараз балансую, выдпишусь

santv18

Учасник Platinum
316 499
Думаю якась із комірок, а можливо і декілька несправні і мають підвищений внутрішній опір.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock