• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Delta 2 (MR330- PSDR-V1.0.8) де купити токомір в Україні

RPetrovich

Учасник
86 84
Ремонтую Delta 2 нова ревізія (MR330- PSDR-V1.0.8), від військового ремонтника передали)
Був в короткому DC-DC 5в шо живить токомір і далі через лінійник проц. Замінив dc-dc на універсальний модуль, інвертор заробив на разряд, але вибив при спробі заряду від мережі. Згоріли igbt 4шт і драйвера. Довго шукав причину, дійшов до того шо струмомір CT2 не дає сигналу на проц, замість 2,5в на виходах 0,8в і трохи грієтся.
Стоїть CC6921SO ELC-75A, знайшов тіки на аліку, підкажіть де купити в Україні шоб військові довго не чекали, чи може є аналог.

Andr1k

Учасник
70 64

Я от думаю, а чи не через цей струмомір в мене виносить транзистори після спрацьовування реле? Теж станція від військових.

RPetrovich

Учасник
86 84
Схоже це критичний датчик для роботи вхідної повишайки, перевірити на столі просто, подати 12 в на живлення драйверів, і дивитись шо на виходах токоміра.
Є аналог GO 30-SMS, з трохи іншою розпіновкою, я так зрозумів плата під нього теж розрахована, тіки треба перемички переставити, але теж нема в продажу

Serios

Майстер
257 368
Виносить 5 вольтовку, бо вона чутлива до напруги вище 18, а напруга вище 18 на живлення драйверів на дельта 2 утворюється з-за прогарів в шарах плати, там всередині поруч проходять ланцюги живлення реле +15 та мережевої напруги на блок живлення та реле предзаряду, там воно і мкне між собою. Прилітає і драйверам і іншому. Датчик струму на час ремонту можна взагалі мичкою замінити.

RPetrovich

Учасник
86 84
Будь ласка, зробіть Вхід або Реєстрування , щоб переглянути вміст URL-адреси!
Подивився він на 12А чутливість різна 26 і 56 мв/А, і розпіновка сильно відрізняєтся, ви такий ставили?
Допис оновлено:

Виносить 5 вольтовку, бо вона чутлива до напруги вище 18, а напруга вище 18 на живлення драйверів на дельта 2 утворюється з-за прогарів в шарах плати, там всередині поруч проходять ланцюги живлення реле +15 та мережевої напруги на блок живлення та реле предзаряду, там воно і мкне між собою. Прилітає і драйверам і іншому. Датчик струму на час ремонту можна взагалі мичкою замінити.
Ніби нічого не коротить, прогарів і пухляків нема, може в цій ревізії плати пофіксили, прозвоню ще авжеж, бо це дупа кз всередині текстоліту.
С закороченим і випаяним струмоміром інвертор буде працювати на заряд?

Останнє редагування:

Jael.Dace

Інженер
417 616
С закороченим і випаяним струмоміром
Стрельне! Не роби так!
ви такий ставили?
Я ставив, тільки в мене інша стояла, обв'язка відрізняється (шукай фотки цієі ділянки). Ще доведеться підібрати зовнішній шунт (параллельно силовим виводам мікросхеми), бо той чіп, що в космодромі - чутливіший. Перевірити можна без шунта (але з правильною обв'язкою) - працювати буде, але показники будуть завищені від реальних.

RPetrovich

Учасник
86 84
Зрозумів, там далі підсилювач на операційнику, його підсилення можна зменшити, тоді буде більш менш точно міряти

Andr1k

Учасник
70 64
Маю дві плати на різних струмомірах. Ввечері зроблю фото страпів. Паралельно спробую пересадити місцями для тесту

RPetrovich

Учасник
86 84
Та там без фото можна повизвонювати шо куди, хоча для мікрухи від Alegro мабуть треба на дротиках буде городити, буде розбиратись коли приїде.
Зфоткаю шо вийде

Andr1k

Учасник
70 64

Вкладення

• CC6921SO ELC-75A MR-330-PSDR-V1.0.8.jpg
    CC6921SO ELC-75A MR-330-PSDR-V1.0.8.jpg
    1.7 Mб · Перегляди: 171
  • SMS LEM MR-330-PSDR-V1.0.4.jpg
    SMS LEM MR-330-PSDR-V1.0.4.jpg
    2 Mб · Перегляди: 174
  • LEM_marking.jpg
    LEM_marking.jpg
    87.7 Кб · Перегляди: 168

Jenuk

Учасник
92 214
колись замовив з digikey 5 штук GO 20-SMS, має бути якщо кому треба

Serios

Майстер
257 368
Трохи спостереження. Прийшла Дельта 2 , не заряджається, не бачить, що підключена мережа. Але блок живлення працює, бачу по ваттметру. Міняю операційник 2412, процик гарячої частини, шию, оновлюю ПЗ, все завелось. Але некоректно працює струмомірка. В додатку ставлю 600 заряд , на дисплеї 500, але по ваттметру 630 споживає, також на вихід 500- ватна дуйка на екрані 375 ват, є припущення, що струмомірка працює для виводда інфи на дисплей, а для роботи станції на регулювання заряду, розряду, оверлоада працюють інші датчики, є там ще пару струмових трансів, шунти БМС також присутні, так що рахувати та корегувати потужність для роботи можуть інші вузли. Може я і неправий.

RPetrovich

Учасник
86 84
Так струмомірів там усього 5 штук, як шо завязано то загадка
Допис оновлено:

Поставив токомір Alegro ACS710, станція заробила. Розпайка схожа до LEM GO 20 SMS, але треба додати конденсатор 1нф С43 на платі, і ще поставив резистори на кола виміру перевищення допустимого струму, шоб не висіли у повітрі. Доробив кола операційника U7 щоб зменшити чутливість, замінив R208 та R211, на 10К було 4.7К.
Тестив на правильність показів струму з іншими двома такимиж станціями, на розряд струм однаковий показує, на заряд трохи бреше показник на морді і в додатку, показує 900Вт замість 1000Вт , теорія розрахунків розійшлась з практикою)
В мене зараз три дельти 2, в додатку визначені як 3056, 3212 і 0331, версії плати однакові 1.0.8, прошивки однакові 1.0.2.85, але та шо 0331 трохи відрізняєтся, видає 230в, а не 220в, і в додатку є дуже цікава інформація про батарею, SOC, ,цикли, та інше, в двох інших станціях такого нажаль нема, взагалі це перша екофлошка де я таке побачів.

Вкладення

• IMG_20251207_200439_525.jpg
    IMG_20251207_200439_525.jpg
    162.8 Кб · Перегляди: 124
  • IMG_20251207_200428_788.jpg
    IMG_20251207_200428_788.jpg
    165 Кб · Перегляди: 122
Останнє редагування:

oversize

Активний учасник
169 118
В мене зараз три дельти 2, в додатку визначені як 3056, 3212 і 0331, версії плати однакові 1.0.8, прошивки однакові 1.0.2.85, але та шо 0331 трохи відрізняєтся, видає 230в, а не 220в, і в додатку є дуже цікава інформація про батарею, SOC, ,цикли, та інше, в двох інших станціях такого нажаль нема, взагалі це перша екофлошка де я таке побачів.
а різниця в деталях є?
Допис оновлено:

та якщо є змога злийте дамп БМС з 0331-ї.

RPetrovich

Учасник
86 84
Різниці в платі інвертора не помітив, а до бмс не дивився шо там за ревізії, вже зібрані стоять.

Andr1k

Учасник
70 64
Допаяв ще по 68КОм в паралель до 10К і показник струму заряду став точним.
Поставив теж струмомір acs710, але на операційник 68ком не було, поставив 75кОм. В додатку 600 - на табло 635-650. Завтра в радіомагазин поїду. Але, станція працює, транзистори живуть. Пацани будуть раді)

Якощо поставити 1200 через додаток, то через хвилину станція знизила потужність до 860 ват. Ще по спостерігаю, може все ж таки треба ті 68ком поставити. 75 відсотків заряду.

Апдейт: резистори замінив, розрядив в нуль, станція пакує 1200, все окей. Автору теми дякую

Останнє редагування:

dimon7644

Новий учасник
48 12
Поставив теж струмомір acs710, але на операційник 68ком не було, поставив 75кОм. В додатку 600 - на табло 635-650. Завтра в радіомагазин поїду. Але, станція працює, транзистори живуть. Пацани будуть раді)

Якощо поставити 1200 через додаток, то через хвилину станція знизила потужність до 860 ват. Ще по спостерігаю, може все ж таки треба ті 68ком поставити. 75 відсотків заряду.

Апдейт: резистори замінив, розрядив в нуль, станція пакує 1200, все окей. Автору теми дякую
Доброго вечора. Ви резистори r208, r211 встановили по 68ком?

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock