• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

Питання Ctechi GT1500 - потрібна прошивка синусорізки.

Jael.Dace

Інженер
423 623
Власне, САБЖ.
Стоїть мікроконтролер CKS32F030K6T6 (Cortex M0) котрий мав КЗ по живленню. Спробував відпалити - піднялося до 80 ом, споживання 35мА, але програматором не бачиться зовсім. Може в когось є дамп?

Jael.Dace

Інженер
423 623
У вас камінь зовсім труп, чи може частково живий?
Якщо пробитий - не пробували прожигати?
GD32 непогано прожигаються, а такий в перший раз спробував і в мене не вийшло.

gotic232

Новий учасник
21 12
В мене вiн конектиться,шьеться но на виходi нiчого немае

Jael.Dace

Інженер
423 623
В кожного сучасного мікроконтроллера (та й не тільки), по кожній сигнальній нозі, всередині є діоди: один йде до плюса, а другий - до мінуса. Також, між плюсом і мінусом є захисний діод (супрессор) або стабілітрон. По сигнальним ногам часто теж є супрессори/стабілітрони, але далеко не завжди. Так от, часто пробиваються саме оці всі діоди/стабілітрони/супрессори, а вся інша частина кристалу може бути цілою. Тобто задача зводиться до того, що треба відпалити те, що залишилося від пробитого діода, але не допалити при цьому кристал... Діод є частиною кристалу, тож навіть якщо все інше ціле, під час відпалювання пробитого діода, всередині стається мікровибух, який може пошкодити інші елементи в кристалі. Окрім цього, якщо палити повільно, то термічне пошкодження кристалу стається раніше, ніж відгорає КЗ. І ще, треба пам'ятати, що є рівень максимально допустимої напруги, яку може без наслідків перенести мікросхема.
Висновки робіть самі. Я нікого ні до чого не агітую, палити мікросхеми не змушую - ви все робитимете на свіх розсуд і самі відповідатимете за спалені чіпи. 😎

allexford

Новий учасник
6 2
Мысль интересная в теории должно работать в вот практика сомнительная можно поставить радиатор на микросхему и лабораторником завышать ампераж пока не прогорит только вопрос в скачке напряжения на лабораторнике после прожига супрессора он может убить кристал
Допис оновлено:

Да и в принципе какой ампераж нужен для прожига короткого замыкания даже теоретически боюсь представить хотя хуже этому процессору не будет он всёравно труп

Jael.Dace

Інженер
423 623
Приблизно така схема там всередині:

GPIO
Допис оновлено:

лабораторником завышать ампераж пока не прогорит
Часто саме так стається термічне пошкодження.
Практика показує, що краще подати одразу дофіга струму, ніж піднімати поступово. Краще це робити конденсатором, хоча часто достатньо і ЛБЖ. Напругу подаю близьку, до номінальної (трохи менше), але струм на ЛБЖ накручую максимальний (в мене 5 А на якісному БЖ).
Допис оновлено:

Радіатор не потрібен - він просто не встигне нагрітися, а кристал вже буде пошкоджено...
Допис оновлено:

Забув попередити. ОБОВ'ЯЗКОВО ВДЯГТИ ЗАХИСНІ ОКУЛЯРИ!!!
Чіпи іноді стріляють.

Останнє редагування:
  • Ніндзя
Реакції: TISA

allexford

Новий учасник
6 2
У меня маска ДнепрМ всё лицо закрывает для экспериментов)))
Допис оновлено:

А если взять 1вольт и дать ампер 10 по идее всёравно прогорит только шанс чип повредить меньше, у меня два лабораторника один на 50 вольт 5 ампер а второй 75 вольт 27 ампер, можно попробовать снизить вольтаж и увеличить ампераж так лучше? Или хуже?

Jael.Dace

Інженер
423 623
всёравно прогорит только шанс чип повредить меньше
Не згоден. Але тут в більшій мірі лотерея, ніж якась конкретика. Я не хочу розписувати все тут публічно бо потім на мене повісять всі спалені мікроконтролери :(, та і формулювати все письмово зараз лінь. Але тут важливо зрозуміти, які процеси при використанні цього методу відбуваються... Можемо поспілкуватись приватно - там розкажу, як я це уявляю.

Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock