• ССО

Ставай частиною тіні ССО. Долучайся до спільноти хоробрих. Ставай голосом Фонду, щоб підтримувати воїнів ССО. Йди поряд і підтримуй тих, хто йде першим та непомітно.

ЧАСТОТНИК 2.2квт Допомога при ремонту частотника

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
ПРивіт друзі, потрбні допомога тих хто має певний досвід з частотниками. В даному випадку частотник з бігової доріжки на 2.2квт, проблема наступна, при навантаженні сильну гріються 2 зелені штучки ( я пошукав в неті інфу це наче активні шунти по фазам) і далі просто захист клацає реле на зарядку конденсаторів, в чому проблема, в електролітах ? чи по фазам щось не ок?. Нажаль навантажити його не можу бо немаю такого двигуна, двигун на 200w працює норм на фазах однакова напруга скрізь і нічго не гріється, відправив замовнику вони увімкнули 5 секунд і реле клацає і все стоп. На останньому фото ці 2 зелені штучки. Буду вдячний якщо хтось підкажи в чому копати лізти до мосфетів в шокладку ?PXL 20260306 085040182PXL 20260327 132304550PXL 20260327 132319743PORTRAIT

Porter

Інженер-супервайзер
1,181 1,586
навантажте лампами чи тенами. Помилки якісь видає? Конденсатори ви хочете, щоб ми заочно поміряли по фотографіях?
В "цих зелених штучках" нема чому грітись, це цвяхи з датчиком хола.
Ви не перший день в ремонті... З перевірки силової і вторинних живлень треба було починати. Як і дивитись що на виході осцилографом.

Савош Сервіс

Активний учасник
137 138
так але думав можливо хтось має досвід в такому і відразу скаже що за причина
Допис оновлено:

але шунти розкаляються

Jael.Dace

Інженер
417 616
Що показує осцилограф на виході? (Тільки не забувай про гальванічну розв'язку та дільник.)

Зелені штуки, це скоріш за все трансформатори струму з вбудованими підсилювачами. (Розбери одну і подивись.) Грітися не повинні.
Силовий модуль ("шоколадка") скоріш за все на IGBT, а не мосфетах. На вигляд, він наче якийсь поширений та без інтегрованих драйверів (бачу оптодрайвери на платі, але не зрозуміло скільки їх) - шукай даташит та дивись сигнали на затворах. Ну і сюди більше інфи дай: нормальні фотки плат з обох боків, маркування силового модуля, кількість фаз на виході...

Не бачу дисплей. Панель керування окрема (виносна), чи ставиться на плату керування згори?
Частотники зберігають логи помилок - їх можна подивитися. І під час роботи (після стпрацьовавання захисту) повинна відображатись помилка.
Допис оновлено:

хтось має досвід в такому
Маємо, але я саме цю модель не мацав.
відразу скаже що за причина
Поламався ))

Останнє редагування:
Угорі
AdBlock виявлено

Ми розуміємо, реклама дратує!

Звичайно, програмне забезпечення для блокування реклами чудово справляється з блокуванням реклами, але воно також блокує корисні функції нашого форуму. Для найкращої роботи форуму вимкніть AdBlocker.

Я вимкнув AdBlock